• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 18:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NikolaD

имах в предвид дали големите възрастни (гупи и молинезии) ядат малките на другия вид рибки ?

NikolaD

абее те хоратаа са сиии го написалии под публикацията  :-D каквоо толковаа му мислиш  *dontknow*

iv4o2233

Цитат на: NikolaD - 15.11.2011 23:12
имах в предвид дали големите възрастни (гупи и молинезии) ядат малките на другия вид рибки ?

С удоволствие ще ги схрускат!  :-(

NikolaD

byhtii99

как да разбера кога хелерката ми ще роди коремчето и е голямо и има черно  =-O :-| :-| :-|
: 17.11.2011г 23:11ч
имам малки бебета гупи кога ще пораснат  :-|
имам хелери и хелерката е бременна има черно на корема и е доста огромен :-|
ако някой знае нещо по въпроса да пише :-P
ако смеся хелери гупи и принцеси какво ще стане? :-(

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Rosko

Да ви попитам имам хелер който е вече около 6-7 дни в родилката и още не е родила,когато я сложих  в родилката просто беше много наедряла и с черно , а сега черното се увеличи и корема стана с права линия отдолу ,защо не ражда?

Caxapa

Rosko

Значи въпросът ми е следния имам хелери които са вече на около 3-4 месеца не сам точно сигурна на колко станаха ,когато бяха малко по-малки дадох на една комшийка на баба ми 2 те се оказаха м+ж и да ви кажа пораснаха вече към 3-4 см   =-O моите са 2-2,5 най-много  ,растът особено бавно моите ,дали е за=щото тя гледа нейните в 20л само с гупи ,а аз ги гледам с :гупи,трихогастери големи ,скаларии,златна ?И дори нейния мъжки е с малък току що растящ шип??? :-) :buff:  *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* Ето две доста лоши снимки ,но все пак виште колко са големи   , а ето и моите  

iv4o2233

Цитат на: Rosko - 24.11.2011 20:29
Значи въпросът ми е следния имам хелери които са вече на около 3-4 месеца не сам точно сигурна на колко станаха ,когато бяха малко по-малки дадох на една комшийка на баба ми 2 те се оказаха м+ж и да ви кажа пораснаха вече към 3-4 см   =-O моите са 2-2,5 най-много  ,растът особено бавно моите ,дали е за=щото тя гледа нейните в 20л само с гупи ,а аз ги гледам с :гупи,трихогастери големи ,скаларии,златна ?И дори нейния мъжки е с малък току що растящ шип??? :-) :buff:  *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* Ето две доста лоши снимки ,но все пак виште колко са големи

Махни трихогастерите, скалриите и златната. Те са големи за този литраж. Знам, че и аз съм направил същата грешка, но няма на кой да дам скалариите  :-(. А и не искам да давам тях а гупите.  :-)

Rosko

Не мога да ги махна ,татко ги харесва и не си ги дава аквариума ми е голям 120-130л е ,но не знам ,а защо не растат

tomatomov197

Абе щом оная рибка с червената глава до палмата е порастнала , значи и хелерите ще порастнат  8-)
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

iv4o2233

Цитат на: Rosko - 24.11.2011 21:26
Не мога да ги махна ,татко ги харесва и не си ги дава аквариума ми е голям 120-130л е ,но не знам ,а защо не растат

Съжалявам, аз помислих, че и твоя аквариум е 20л като на съседката на баба ти. Обаче златната така или иначе трябва да я махнеш, колкото и да не ти се иска  :-( . И в други теми пише, че златните се гледат само с други златни. Но както ти си решиш.  :-)

Rosko

Знам че не трябва ама не знам къде да я дам няма къде ,а и така не разбрах защо не растат бързо.