• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 00:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivoka123456789

здравейте аз разваждам рибки но някоии женски не искат да забременяват,тоест забременявт но много малко а са на около 5 месеца може ли някои да ми каже за6то.дали е от ма6карите

Mirobg

Едно бързо питане.
Понеже до сега винаги съм процедирал,има ли някоя подрастваща с физичерки дефект, заминава в фаянсовия курорт,но сега имам един 3 месечен махилитово син красавец,но с доста крив гръбнак. Ако го  отделя и му пусна женска дали голям % от поколението ще има наследствени изкривявания?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Асен Евгениев

Една от причините за гръбначно изкривяване е генетичен дефект. Може здравите рибки, които изкараш, да го
предадат на поколението си. По-добре не го използвай за разплод.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

deni7

при хората не винаги болестите се предават по генетичен път. Обикновено това се случва през поколение. И пак не е фактор. И тъй като и ние сме пройзлезли от животни мисля че можеш да дадеш шанс на рибката. А и канала не е решение. Подари я на някой който ще се грижи за нея.
44л.: 2 анциструса, гупи
27л.: 2 анциструса, гупи

Асен Евгениев

Цитат на: deni7 - 27.09.2011 02:31
при хората не винаги болестите се предават по генетичен път. Обикновено това се случва през поколение. И пак не е фактор. И тъй като и ние сме пройзлезли от животни мисля че можеш да дадеш шанс на рибката. А и канала не е решение. Подари я на някой който ще се грижи за нея.
Нека си живее рибата, но не става за разплод.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

NO CARRIER

Не винаги гръбначното изкривяване е свързано с генетичен дефект. Даже съм по-склонен да мисля, че в повечето случаи е от неправилно отглеждане след излюпване.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Caxapa

Цитат на: Mirobg - 26.09.2011 13:21
Едно бързо питане.
Понеже до сега винаги съм процедирал,има ли някоя подрастваща с физичерки дефект, заминава в фаянсовия курорт,но сега имам един 3 месечен махилитово син красавец,но с доста крив гръбнак. Ако го  отделя и му пусна женска дали голям % от поколението ще има наследствени изкривявания?
Имах ендлер който попадна незнайно как с закупени от мен рибки в плика и веднага ми стана любимец с недъгавоста си. Даде поколение  макар и с 300 зора но едно от старост друго от напредване на изкривяването вече едвам плуваше  докато не започнаха да го нападат и едва тогава отделих да си доизживее старините в аквариумче с малки бебета гупи. Поколението което даде нямаше изкривявания или някакви аномалии.

Mirobg

Притеснява ме не неговото поколение, а през поколение дали ще се появи?

vnom4o

Здравейте колеги как да развъдя микро червеи?  *CRAZY*  *privet*
Велик е не онзи, който никога не пада, а този, който винаги се изправя!

Caxapa

Цитат на: vnom4o - 27.09.2011 23:04
Здравейте колеги как да развъдя микро червеи?  *CRAZY*  *privet*
Ето тук може да прочетеш за микрочервея!
http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=54

Miroo

Цитат на: Mirobg - 27.09.2011 22:55
Притеснява ме не неговото поколение, а през поколение дали ще се появи?

По принцип са ти отговорили по горе, но аз ще ти го обобщя. Ако "изкривяването" е записано в гена му тогава би трябвало неговите деца да го предадат на техните деца (б.р. неговите внуци). Ако изкривяването е резултат от неправилно гледане по време на подрастващия период, то тогава не би трябвало да се случат аномалии. Ти понеже не знаеш как се е случило изкривяването, така и ние не знаем съответно имаш два варианта: 1. Рискуваш и след няколко месеца жънеш посятото. 2. Подаряваш е на някой. 3.ВенеЦия както ти каза. (знам, че казах 2 варианта...3 за мен не е било никога вариант.)

Приятна вечер  *privet*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FAudi%2Fm27733.gif&hash=f1c27a38e97fd6141310348b0c5455ac787ef7dd

Mirobg

vnom4o

Велик е не онзи, който никога не пада, а този, който винаги се изправя!