• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 23:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivailo666

pavel9833

да всичко съм направил но защо се родиха мъртви

Bolta

Ами случва се! Живи огранизми са. Може майката да е била под стрес или нещо качествата на водата да са се влошили. Понякога даже вместо оформени рибки, от майката се отделят зрънца, които навярно са предизвикани от преждевременното и раждане.

zezo_inter

да ви попитам мъжките хелери винаги ли имат удължение на опашката смисъл шип?или може да са с обикновени опашки?

ivailo666

pavel9833

ivailo666

Caxapa

Много е лошо качеството на снимката но изглежда да е женска. Но все пак зависи колко е голям хелера и дали се е оформил полово. Това зависи от начина на отглеждане на рибката. А какъв е правилният начин на отглеждане ще намериш в темите и най-вече в темите които се намират в изкачащото меню където има теми за начинаещи акваристи!
Успехи..!

zezo_inter

как да разбера хелера кога е готов за раждане?

pavel9833

отзат ще се появи едно черно петънце до колкото знам но някой друг да пише не съм сигорен

letito

Много е ло6о ка4еството дай някоя друга снимка! Когато хелера е бренен тогава се появява едно 4ерно петно на дупето му (ако е женски разбира се  ;-):-)
:-)

Caxapa

Колеги "новобранци" Живородните рибки с които започвате  са интересни по простата причина, че имаме уникалния шанс да наблюдаваме едно начало на живот чиито фази са били скрити от погледите ни в утробата-корема на нашата рибка. Всичк това е описвано много и много..хиляди пъти от колеги.
Четете и не пропускайте нищо от темите! Мързела и успокоението,че има някой който ще ви свърши работата вместо ВАС не е добър приятел в акваристиката.

ivailo666

Имам малки гупи около 1-1,2 см.
Може ли да ги пусна в аквариума при другите риби а те са 2 хелера (м+ж) и гупи?
Малките страх ли ще ги е, и големите ще ги изядат ли или гонят?

Rosko

Пускай ги ,моите тъй като са различни по размер които станаха по-големички са в големия ,а там имам скаларии и трихогастери и не ги закачат.
: 28.08.2011г 16:04ч
Здравейте да ви се похваля вчера вечерта се прибрах от 12 дневна почивка и видях стария хелер който роди ,че е много издут и я отделих и след 2 минути почна да ражда.Роди около 15-20 рибчета ,но имаше няколко на топче не знам дали са се оправили  ,защото аквариумчето ми е пълно и с други мъници и не знам.