• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 15:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Harry1976

Цитат на: Rosko - 06.08.2011 15:21
След колко време ражда пак хелера родила е на 2 или 3 този месец ,но да ви кажа роди ми само 20 защо така и като ражда в родилката малките не падат долу.

Зависи от селекцията и условията на гледане. Броят на малките зависи освен от селекцията, от уменията на таткото, както и от възрастта и здравето на двойката.  *JOKINGLY*
Обикновено хелерите раждат на 28-35 дена. Засечи при еднакви условия дните между две раждания, добави отпред и отзад по 3 дни и ще имаш периода. :)
: 06 август 2011, 19:03:54
Цитат на: Rosko - 06.08.2011 20:45
Kога се разбира гупата дали е мъжка или женска.На колко месеца си проличава.

Доста е различно. Понякога може да се каже след 20-тия им ден, но приблизително. Женските формират така нареченото "родилно петно", което при мъжките го няма. А пък мъжките на тази възраст все още нямат развит гоноподий. Обикновено това става горе-долу след 45-тия ден, но може и по-рано, както и по-късно. Споделям личен опит, нямам претенции за изчерпателност.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

zezo_inter

имам 3 молинезий в аквариума с други рибки,но молинезиите започнаха от дъното да не мърдат.първо беше само едната,после другата а сега и трите..а другите рибки нямат никакъв проблем...на какво се дължи това?

Rosko

Не аз знам коя е мъжка и коя е женска като пораснат питам при бебетата кога се разбира

zezo_inter

имам 3 молинезий в аквариума с други рибки,но молинезиите започнаха от дъното да не мърдат.първо беше само едната,после другата а сега и трите..а другите рибки нямат никакъв проблем...на какво се дължи това?

Rosko

може ли да спреш да пишеш едно и също изчакай и ще ти отговорят

zezo_inter

извинявам се , но ми е притеснено и за това нахалствам с един и същ въпрос

paolo6481

Ами сменяй вода бе човек!Това е първия закон-ако нещо ти е притеснено но не знаеш точната причина започни да сменяш по 30% вода през ден докато ти минат притесненията!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Rosko

Harry1976

Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

iek

Цитат на: Rosko - 07.08.2011 00:04
Не аз знам коя е мъжка и коя е женска като пораснат питам при бебетата кога се разбира
Може и след първата седмица да се разпознае, но за по-сигурно след третата, тогава е добре да се отделят мъжките от женските, ако се цели селекция.

Rosko

не знам моите първите се родиха на 6 юли ,а не ги различавам

Bolta

Цитат на: Rosko - 08.08.2011 14:23
не знам моите първите се родиха на 6 юли ,а не ги различавам
Много зависи, с каква храна си ги хранила, откакто са се родили.
Пробвай следващото поколение да ги храниш с новоизлюпена артемия, а не със суха храна, резултата би трябвало да е друг.

Rosko

А като ги храна с суха кога ще си проличи пола.

Асен Евгениев

Цитат на: Rosko - 09.08.2011 15:09
А като ги храна с суха кога ще си проличи пола.
До две седмици ще започнеш да ги различаваш /евентуално/.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rosko

А ако им взема замразена храна.А онази храна артемия  ли как беше  какво представлява .И да ви кажа имам 70 риби общо.Малките ми хелери веднага станаха червени те са 20 рибока.