• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 04:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравков

Немога да разбера защо опашките на мъжките ми гупи се сцепват, това от какво се получава?

Victoria_-_GG

Здравков

Цитат на: Victoria_-_GG - 12.07.2011 19:49
сцепват ли се или е по-скоро като прогнило?
Сцепени са, гледам ги в 100-литров аквариум с черни и сини неони, взможно ли е да е от силната аерация?

skorpi_zoo

Колега ,колко Гупи имаш и какво е съотношението на мъжки и женски?
Питам защото при мен наблюдавах следното.Когато имах 3 мъжки и една женска ,мъжките взеха да проявяват някакъв вид агресия и се получи такова нацепване.
Хубаво е женските да преобладават като бройка! :-)
Ако го хвана тоя Мърфи...

Здравков

Цитат на: skorpi_zoo - 12.07.2011 20:00
Колега ,колко Гупи имаш и какво е съотношението на мъжки и женски?
Питам защото при мен наблюдавах следното.Когато имах 3 мъжки и една женска ,мъжките взеха да проявяват някакъв вид агресия и се получи такова нацепване.
Хубаво е женските да преобладават като бройка! :-)
Имам три черни принца една женска и два мъжки, освен тях имам и още една женска но тя не е породиста.

Victoria_-_GG

аз предлагам да настроиш струята към стъклото и по възможност да я намалиш. За всеки случай може да сложиш сол.

skorpi_zoo

Здравков

Цитат на: Victoria_-_GG - 12.07.2011 20:17
аз предлагам да настроиш струята към стъклото и по възможност да я намалиш. За всеки случай може да сложиш сол.
Според мен сол не е нужна защото не е загниване, единственото ми подозрение е струята от филтъра, но с какво може да им навреди тя.

skorpi_zoo

А на тези .които казват че Гупите са лесни рибки  :duvar:

Здравков

Цитат на: skorpi_zoo - 12.07.2011 20:21
А на тези .които казват че Гупите са лесни рибки  :duvar:
Не приятел! преди съм гледал много гупи и живородки и признавам че никак не са лесни.  :-)

Bolta

Цитат на: Иван Петров - 12.07.2011 19:46
Немога да разбера защо опашките на мъжките ми гупи се сцепват, това от какво се получава?
ЦитатРезки промени в температурата на водата  и нейните  химически характеристики (основно рН) се отразяват зле на гупите. Самките могат да станат стерилни. При самците може да се разръфа опашката или още по-зле да се нацепи по дължина. Това става най-често при транспорт на рибите и при преместване от един аквариум в друг.
Цитата е взет от тук.
Сещам се, че когато гледах гупи имах същият проблем и се появяваше след ежеседмичната смяна на вода. Естествено, водата която сменях, беше с доста по-ниска температура, от тази в аквариума . От доста време обаче съм променил тогавашната практика, като сега загрявам престоялата вода, до температура сходна на аквариумната посредством бързовар (визирам периода на зимните месеци).
Чувал съм също, че смяната на вода при гупите е добре да се извършва на по-малки порции, за да нямат проблеми с опашките. Примерно, ако сменяш 1/3 - е добре да не става изведнъж, а през интервал от време.

Здравков

Цитат на: Bolta - 13.07.2011 07:57
Цитата е взет от тук.
Сещам се, че когато гледах гупи имах същият проблем и се появяваше след ежеседмичната смяна на вода. Естествено, водата която сменях, беше с доста по-ниска температура, от тази в аквариума . От доста време обаче съм променил тогавашната практика, като сега загрявам престоялата вода, до температура сходна на аквариумната посредством бързовар (визирам периода на зимните месеци).
Чувал съм също, че смяната на вода при гупите е добре да се извършва на по-малки порции, за да нямат проблеми с опашките. Примерно, ако сменяш 1/3 - е добре да не става изведнъж, а през интервал от време.

Сигурно е от транспортирането, от Шумен до Разград не е малко път, и разликите в водата...
П.С. Благодаря на всички които се отзоваха!  *thanks

ivailo666

Каква може да е причината мъжкия хелер като се приближи някои до аквариума почва да плува много бързо и се крие?
: 15.07.2011г 17:05ч
може ли отговор?

MeTogu

Стрес.Ако има растения ще се чувства по-сигурна рибката.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

ivailo666

Ако се хранят с стрита чернодробна  малките гупи след колко време  ще могат да ядат от храната     (дафни) на големите?