• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 03:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

bigbeer

Цитат на: maili - 10.07.2011 13:10
А мога ли да взема от тези кръглите,ще ми е удобен че заема малко място,но пък ако ще трябва да се обурудва с всички джаджи-помпи и т.н.,май няма да стане.Дали може?

Кръглите 'буркани' са особено неподходящи за отглеждане на риПки!  Вземи си един 30-40 литров стандартен акварЮм, един вътрешен филтър, нагревател с термо регулатор и си готова. По-нататък ще мислиш и за осветление.  *THUMBS UP*

maili

ivailo666

С какво да храня малките гупи за да пораснат?

kosturska

Артемия. Направи количество, с което да можеш да ги храниш не повече от 3 дни (първите 24 часа се излюпва). Аз винаги давам всичко на третия ден (и на големите,ако трябва). Не че сега остава толкова дълго, въпреки че правя 3 литра :D
Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам!
Мечо Пух

Victoria_-_GG

Ето няколко снимки на бебоците :):) 11 се родиха. Много са сладки и изглеждат като малки неонки  :-D Днес ще мина през един магазин да си купя една поставчица за осветлението :)

maili

При мен настана пълна лудница.Тези почнаха да раждат.Всички риби търчат из аквариума.Идва ми на мен да вляза вътре -ужас!

Victoria_-_GG

Ти не ги ли отдели??!? Ако не си сега по скоро отдели всички други за да няма малки бебета жертви.Остави само майките и бебетата

maili

Нали сега започвам да ги гледам.Чета ви от известно време и така загледах тези гупи че са бременни.В момента нямам друг аквариум,забелязах че настъпва хаус и ги извадих двете в една купа.Едната започна да яде на другата бебетата сега и нея отделих.Оф,голям зор

Bolta

maili, спокойно!
Гупите ще родят отново другия месец, а до тогава ще си по-подготвен.
Сега няма какво да направиш повече, след като нямаш отделен аквариум или поне родилка за малките.
Купата, в която си ги отделил е крайно недостатъчна като обем и малките са пред очите на големите - няма как да се спасят.
Щеше да е по-добре (според мен) раждането да стане в общия аквариум и ако в него имаш някакви растения, било то и изкуствени или изобщо някакви укрития.... щеше да има по-голям шанс за оцеляването на някои бебета.

ivailo666

моите бебета гупи си стояха пред майката и ми оцеляха 24 другите бяха мъртви тя не беше яла заштото живи и мъртви бяха 31

ivailo666

Като храня малките гупи с чернодробна на прах все едно не ядът а после храната я няма ако не са яли възможно ли е да са издържали от раждането 5-6 дни без да са яли?

Victoria_-_GG

Сигурно, или просто чакат да се махнеш и почват яденето  :-D

salamandar

Имам следният прелем.На 29 бях публикувал снимки на Гупа и хелер(бремени) в родилка.Днес забелязах че едно мъниче се е родило,родилката е купена от магазин стандартна с две прегради и с решетка.Обаче когато погледнах след 20-30мин. забелязах че мъника го няма.Възможно ли е да доплувало до решетката и една от двете мами да го е така да се каже засмукала и хапнала?Понеже вече го няма,а няма как да излезе от родилката само?

Caxapa

Апсолютно вярно! Изядено е  и за да се избегне това аз съм изрязал дъното  като решетка си стои а самата родилка е оставям в отделна ваничка от няколко литра. Така вероятноста да бъде изядено някое върнало се преж решетката обратно е сведена до минимум

salamandar

Аха,ясно.Трябва да измисля нещо по тоя въпрос.Обаче сега няма да стане понеже неискам да ги размествам пак да не се стресират.Когато приключат с ражданията ще сложа родилката в по-малък аквариум(поне 20лт) и там ще стой поне ще е готова за следвашият път.Мерси за информацията Сахара :).