• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 00:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

ivailo666

velis

Аз на мойте малки им слагах първата седмица сварено яйце-жълтъка,а след това започнах да стривам храната на големите риби и така.

Rosko

Аз със специална храна за малки рибки води се яйчна.И я харесват.

Victoria_-_GG

Родиха ми се бебетата!!! Купих им аквариум и като ги преместя ще ги снимам :):) само един въпрос, колко е най-краткия срок в който мога да ги пусна в новия аквариум и как мога да съкратя времето? С вода от другия аквариум към 500милилитра ако сложа ще скъся ли времето?

Rosko

Колко литра е аквариума моите са на 3 дни и са  в 3литров аквариум

Victoria_-_GG

Еми 9 литра. Изумих се от ниската цена само 4 лева, а е много добре изработен.Сложих сол за профилактика ( нали като се слагат рибки в аквариум се слага) след около 30мин сложих и два охлюва и едно малко растение. Сега колко време трябва да изчакам?   :-)

Mirobg

Солта не се използва за профилактика.
Филтъра на mах и след две седмици може.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

ivailo666

=-O Каква може да е причината сама риба да скача от аквариума?

Victoria_-_GG

Опит за самоубийство  :-D в следствие от: - терор от страна на другите риби (което води до нещастен живот) - изследователски наклонности

paolo6481

По-вероярно е да е опит за спасение!Иска рибата да отиде на по-добро място.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Rosko

Мисля че рибките ми се чувстват много добре от както в аквариумите ми сложих водорасли , или си въобразявам.

MeTogu

Не си въобразяваш,получават спокойствие и защита,когато има покрай какво да обикалят и къде да се крият.
И не са водорасли а са растения.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

maili

От скоро сдобих смелост и аз да гледам рибки.Нищо не разбирам,но все от някъде трябва да започна.Желание имам огромно.Тук има доста какво да се научи.Като за начало аквариума ми е 32л вътре имам пет гупи, две молинези и две сомчета.Мисля че за сега това ми е доволно.Проблема ми е,че две от гупите ми май са бременни,едната направо все едно ще се пръсне.Доколкото разбрах ако роди при другите бебетата ще послужат за храна и сега какво да правя.Между другото докато ми отговорите се захващам да чета.

Victoria_-_GG

Еми ще трябва да ги отделиш и двете. Моята риба роди вчера :) купих един аквариум от пазара в София, закъснях за самия пазар но имаше един човек който каза че всеки ден е там. Може направо да отделиш майките там и като родят ако не посягат на малките ги остави, но не ги връщай в общия аквариум защото мъжките ще ги нападнат. Ако има нещо друго което да питаш, пиши пак :)

maili

А мога ли да взема от тези кръглите,ще ми е удобен че заема малко място,но пък ако ще трябва да се обурудва с всички джаджи-помпи и т.н.,май няма да стане.Дали може?