• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 00:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

letito

:-)

Victoria_-_GG

Всеки месец. На всеки 25-28 дни ражда по около 30 в аквариум :) моята чака бебета до 2 3 дни :)

letito

:-)

Bolta

Цитат на: ivailo666 - 05.07.2011 14:24
Ами ако сложа филтърче защото помпата издава силен звук и не ми дават да работи цял ден ще е проблем ли?
Няма да е проблем, но вземи от най-малките!

Цитат на: letito - 05.07.2011 16:00
Как така всеки месец? :-D
С едно оплождане, Гупите могат да раждат 3-4 пъти ... т.е. 3-4 месеца.

Rosko

Значи и моята затова не и е спаднал корема още но не мога да разбера кога ще роди се си е еднаква.Ето снимки

Victoria_-_GG

КОга за последно е раждала? На мен ми изглежда че ще има към 60 бебета ако не се лъжа  *ROFL*

Rosko

ми не знам с точност около 20-25 дни някъде  корема отдолу и е плосък не кръгал

Петър Матов

Мое лично мнение е, че до няколко дена ще роди, моите когато се издуят така обикновено до 3 дена раждат. Наблюдавай я и ще знаеш за друг път, а на мен ми бие към 20тина бебета :D ;]

Rosko

да но корема не и е спаднал от 25 дни там някаде

Петър Матов

Бременността им трае средно 25-30 дена, очаквай малки :]

Rosko

не знам вече дано роди  аз не знам миналия път колко е родила защото роди в аквариума и намерих само 1 рибче което се беше скрило  до родилката и го спасих в момента расте ,скоро заминавам и не знам кой ще ги гледа

Harry1976

Лично на мен ми изглежда бременна, но и преяла. Мисля, че има още около 6-8 дена, докато роди. Все пак, ако знаеш кога е родила последния път, смятай поне 22 дена. Когато роди следващия път, вече ще знаеш през колко дни си ги носи, при положение, че държиш сравнително постоянни параметри на водата, най-вече температура и не прекаляваш със количеството на сменената вода, защото често това провокира раждане, особено в комбинация с повишена температура.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Rosko

Не е преяла на нея и давам 1 път дневно на другите по 2 пъти .Тя седи в родилката дълго време но свикна и не и прави впечатление  . Ако се родят може ли да ги сложа при по-голямата рибка тя е ето я.

Rosko

родиха се доста рибоци сега са в 3 литров буркан