• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 18:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Victoria_-_GG

Victoria_-_GG

Сега съм този път с въпроси. Днес ходих да търся храна за бебета рибки и растения за аквариума ми.да питам, бебетата ще са гупинки. Купих sera micron, но сега прочетох и пише, че е за хайверни рибки. Става ли за бебетата гупи и много ли съм се набутала, купих я за 7.30лв? Втория въпрос, добре ли ми е скривалището за малките или има още какво да се желае? И ако сложа голямото растение( някой знае ли как се казва то и топката мъх?) в такава купичка :     няма ли да е по-добре? Колко време ще могат да стоят в родилката бебетата след като махна майката и малката саксиика какво мога да я направя за да я сложа в аквариума? Ще се вслушам в съветите ви така че не се пестете в размсли :) 

Nikiengi

Ако трябва да има снимка аз не виждам нищо или поне при мен нищо не излиза! Така че не мога да кажа какви са! Храната е добра и става и за "гупинки", но все пак това е суха храна и рибките ще растят много бавно. Мойто мнение е да им купуваш от време на време тубифекс, с една ножичка да го накълцваш на ситно и да им даваш! А за другото - снимката! :-)

Victoria_-_GG

Nikiengi

Растението е хигрофила коримбоза (лимонче), а мъха е или явански или ручеен - не мога да преценя точно. Ако малките рибки трябвя да се крият в този аквариум с тази скалария в него - не са достатъчни като укрития. Тези саксийки каква роля трябва да играят, ако искаш да ги слагаш в аквариума моя съвет е по-добре недей. Комбинацията на Скаларии и гупи не е дабра, няма как да оцелеят малки! Ако искаш да ги гледаш, сложи в друго аквариумче (8-10 литра), поне още три пъти повече мъх и отдели женската да ражда там! После я извади и гледай малките в това аквариумче. Но за да живеят добре трябва да им осигуриш доста място, виж статията във форума за брой рибки и необходимиа им литраж!
: 04.07.2011г 15:03ч
Ако искаш да имаш растения в този аквариум трябва да смениш грунда - много е едър. Трябва ти пресят грунд 3-5 мм с дебелина 4-5 см. :-)

Victoria_-_GG

Гледах за литража статиятаи рибките ми се вписват. Малките три ще дам на приятелки а другите ще ги дам в зоомагазина до нас. Само че до тогава какво да ги правя. Не мога да намеря аквариум под 20лева 10литра, а в момента не мога да си го позвуля. А зелената саксиика е от аквариумното ми растение предишното тя не става ли?

Nikiengi

Victoria_-_GG

Ми аз поразместих малко и "детската стая" изглежда вече така:   п.п. Наложи се да сложа мъха в "къщата" на сомката понеже на скаларията не му хареса как стои  :-D

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Victoria_-_GG

Преди 2 часа купих водна чума(май така беше, нещо с чума в наименованието  :-D ) и имам едно такова мъниче: https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi53.tinypic.com%2Foikux.jpg&hash=4595fc93d290c88c08cf072978dd8d09c0480a46https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi55.tinypic.com%2F35c1ic5.jpg&hash=1083a0cc748ad6927081fc53548a64a67a6f0fb6 ако ми кажете как се казва и за колко време ще порасне с 1-2 сантиметра... :-[

ivailo666

за 10 литрово аквариумче кое е по добре външна помпа с гъба или вътрешно филтърче за пречистване на водата?

Nikiengi

Помпа с някой по-малък размер гъба! Не си струва вътрешното филтърче, пък и те са по мощни и ще разбъркват много водата! :-)

ivailo666

Ами ако сложа филтърче защото помпата издава силен звук и не ми дават да работи цял ден ще е проблем ли?

letito

Нова съм в този сайт и искам да ви питам нещо гупата ми роди преди 2седмици,но корема й си остана надут,а черното петно е много малко и има кафяви отенъци.
Моля помогнете и мерси предварително! *thanks
:-)

Victoria_-_GG

Еми пак е бременна. Гупите са бременни всеки месец  :-D