• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 00:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

MeTogu

Бетата си е бойна рибка.И в повечето случаи проявява агресия към другите риби,а към себеподобните се стига до смъртни случаи.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

eli_su

Здравейте аз съм нова във форума. Търсих в сайта как да си направя родилка но не открих. Бихте ли ми обяснили или поне  линк. Само да поясня рибките са мънички но не им знам имената. Отскоро са мои. И по това което четох тук съмненията ми се потвърдиха че е бременна едната женска.  Благодаря

Nikiengi

paolo6481

Не всички риби раждат живи рибки.Някои хвърлят хайвер.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

MeTogu

Разлгедай снимки на гупи,хелери,молинезии и плати.Ако познаеш твоита рибка сред тях значи е живораждаща.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Zen

Цитат на: Nikiengi - 14.06.2011 01:48
Продават се готови, има ги почти навсякъде!

човека иска да си направи сам явно щом пита

Пробвай със сламки.Само с правата част залепи ги прояви малки въображение и ще стане аз преди така си направих и действа

Rosko

ето моята не е трудно вземи едно шише  резни гърлото на шишето вземи от долния край също го резни в зависимост на аквариума ти колко е висок  и сложи на гърлото на шишето капачка и пробий отвори за да падат малките АКО НЕ СЛОЖИШ КАПАЧКА РИБАТА СЛИЗА ДОЛУ.            ето и другата снимка   

Desmoria

Интересно, но пак остава проблема с по-активните рибки, които веднага след раждането започват да щъкат насам натам, без да стигат до дъното.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

emchooo23

Цитат на: at.angelov - 27.03.2009 14:38
Имам малки гупи които са около 1 - 1.2 см. ако ги пусна в общия аквариум в който имам 3 златни около 3мс. ,2 сомчета малки около 2см.  ,3 хелера 3см. 2 гупи големи и 3 молинезии 3см. малките гупички дали ще оживеят и ще може ли да се се вредят до храната която давам в общият аквариум  :-|  или все още е рано да ги пускам при големите ???
Човек гледай да са по големи от устата на останаалите и тогава ги пускай!!!!!СЕРИОЗНО!!!!! Аз така правя, ако искаш ме послушай. Няма да съжаляваш.

eli_su

здравейте отново. Вече знам че рибките са: 2 хелера и 2 гупи. В събота на 11 съпругът ми ги купил но запомнил само че са живораждащи, та по снимките от сайта ги познах. На 12 следващата сутрин хелера почна да ражда, но докато се лбувахме на гледката на новото поколение така пред очите ни ги изядоха  :-(  Нямаме укрития ами само камъни и 2 декоративни храста.Сега гупата гледам има такава черна точица и малко шишава но май има доста време още в сравнение с шишавостта на хелерката която роди. Питах за родилка и много благодаря за отзивчивостта. За сламките не разбрах но това с шишето ще стане бързо ако в момента на раждане още не са ми купили родилка. До 22 ще съм с гипсиран крак и дано не роди до тогава. Ари отивам да чета че от 4 дена само чета тука изчетох половината сайт

paolo6481

Чети,чети!То няма да ти навреди а само ще е от полза.Успех!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

ivailo666

Умря ми бремената риба ИЗКАРАХ И малките риби които са в малки топченца възможно ли е да се доразвият пак в водата?

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ivailo666

Каква може да е причината бремената ми риба да ходи на горе на долу в аквариума вище?
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

Harry1976

Цитат на: ivailo666 - 21.06.2011 16:01
Каква може да е причината бремената ми риба да ходи на горе на долу в аквариума вище?

Не се тревожи, рибките така си плуват. Основната причина "да ходи нагоре-надолу в аквариума" е, че е риба.  :-D
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)