• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 04:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Desmoria

Предполагам колегите говорят за балонните велифери, но това е вид молинезия, а не плата. Ама знам ли, може вече и такова чудо, като балонна плата да са измислили. :) Моят съвет е изчакай още една седмица и ако няма резултат, тогава я върни в общия.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Harry1976

Цитат на: Harry1976 - 01.04.2011 17:01
Предполагам колегите говорят за балонните велифери, но това е вид молинезия, а не плата. Ама знам ли, може вече и такова чудо, като балонна плата да са измислили. :) Моят съвет е изчакай още една седмица и ако няма резултат, тогава я върни в общия.

Подкрепям Цвети!  *THUMBS UP*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

accord87

Точно такава я нарекоха балонна плата, това ще направя още една седмица и и давам свобода, дано да роди до тогава. Ще пиша ако има някакво развитие  *THUMBS UP*
Най-голямата загуба на човек, е тогава когато грешките му го надживеят  ..............................

Desmoria

В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

accord87

Един познат ми я донесе и каза, че така са я нарекли в зоомагазина, но да то кажа като изключим цветовете е същата като тези на снимките, е като изключим и тези с много големите и широки перки.

: 01.04.2011г 17:05ч
Хора имаме бебче на лице   *YAHOO*  развито е напълно, към три милиметра е   *thanks  Щъка си вече наляво и надясно  :-D
Най-голямата загуба на човек, е тогава когато грешките му го надживеят  ..............................

Desmoria

Поздравления!!! Е сега като приключи с раждането, най-вероятно коремчето и ще спадне драстично. Стискам палци всички дребосъци да се родят живи и здрави.

accord87

*thanks Дано дано, остана въпроса къде ще ги гледам  :-D леле
: 01.04.2011г 17:05ч
Това беше цялото раждане едно бебче и до там  :-D чакам я два месеца и накрая ще излезе, че не е готова още  :duvar:

Caxapa

Ако все още е само с едно новородено излиза, че причината е от  стрес.

accord87

Осемнадесет бебета налице, някои даже с малко окраска  :-)  Всички са развити, а мамчето е вече в общия  *THUMBS UP*
   Нямало е смисъл да се чудя защо не ражда, за тези молонезии бременността, ако не сам я объркала нещо, е между 4 и 8 седмици. Къде мога да намеря повече информация за този вид рибки? И дали мога да гледам новородените с 5 гупички на около 1,5 сантиметра?

Harry1976

Цитат на: accord87 - 02.04.2011 13:46
Значи няма да доближавам аквариума освен за хранене  *THUMBS UP*
: 01.04.2011г 20:08ч
Появи се още едничко ......... стреса сигурно е от мен, щото си седя като питбулче пред аквариума да наблюдавам дали всичко е наред  :-[
: 01.04.2011г 21:09ч
Осемнадесет бебета налице, тя сигурно си е изяла няколко  :-)  Всички са развити, а мамчето е вече в общия  *THUMBS UP*
   Нямало е смисъл да се чудя защо не ражда, за тези молонезии бременността, ако не сам я объркала нещо, е между 4 и 8 седмици.
Ако искаш ми пиши лично съобщение и ще ти обясня как да не изпускаш нито едно бебче. :)

Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

accord87

Проблема е че родилките са самодейни, в горната част има дупки за да влиза кислород и да се обменя водата, на дъното е с решетка, зона само за бебета без достъп от майката. Повечето бебчета си остават долу, ама винаги има и такива, които или остават при майката или изплуват през дупките за въздух. Преди минутки пак прибрах едно от общия, а може да са били повече  *dontknow* 
    Мога да се пробвам да контролирам момента на раждане, но там е сложно, мога да пресиля родилката предварително и да спасявам хайвер ........

Desmoria

Не си прави такива експерименти. Причината новородените така да се стрелкат към повърхноста е, за да си вземат първата глъдка въздух, която е така важна за плавателния им мехур. Като цяло можеш да ги гледаш с гупичките, но аз лично не бих ти го препоръчала, поне докъто не станат на една седмица и не закрепнат малко. Малките гупи не могат да ги изядат, но могат много лошо да им нахапят опашките, което пак си води до смърт.

soma

Може ли хелера да си смена пола,по-точно от женски да  стане мъжка?

Zen

не мисля по скоро НЕ може да ги объркаш ако са още малки и женската си свива долните перки (майка ми преди постоянно та се бъркаше )

Nikiengi

Специално хелерите могат, но от женски да стане мъжки, а не обратното! Чел съм статия по въпроса едно време в един вестник, който излизаше за кратко преди 10 години. Пазя ги и ако го открия ще снимам статията и ще я пусна! Там казваха, че доказана женска, след раждане си е сменила пола. =-O *THUMBS UP*