• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 03:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Angel

Здравеи!Незнам но и аз съм го забелязъл при неончетата ми когато загася лампата нощем  те избледняжат същото ставаше и с трихогастрите на един приятел. *NO* *NO* *NO*

Morphined

Едва ли си сменя цвета на тялото. По-скоро изглежда различно като изгасиш осветлението.

kriss98

Цитат на: Morphined - 11.03.2011 19:38
Едва ли си сменя цвета на тялото. По-скоро изглежда различно като изгасиш осветлението.
И без  да съм го изгасил след около
22:00 тялото му изсвтлява.

Петър Матов

accord87

Въпрос ............ имам една плата, като я получих си беше бременна, като наедря още я отделих и започнах да чакам ........ мина вече месец само от отделянето, тоест по мои сметки е бременна вече около два   :-D леле ........... огромна е, корема и е правоъгълен отдавна, има си и родилното петно което също е много видимо .......... въпроса ми е да и сменя ли част от водата и да и кача температурата, за да роди или да си чакалея още ...  :popcorn:
Най-голямата загуба на човек, е тогава когато грешките му го надживеят  ..............................

миа

Парадокс... Снимки може ли?

Да приемем, че не може да роди малките поради някаква причина (анатомична например). То тогава тя би пукнала за 1-2 дни... Значи отхвърляме и тази възможност.

Може да е просто едричка, готова за размножаване женска. 2 месеца е много малко вероятно да си износва малките, да не кажа невъзможно.

Цитат на: accord87 - 29.03.2011 15:12
въпроса ми е да и сменя ли част от водата и да и кача температурата, за да роди или да си чакалея още ...  :popcorn:
Ако не е бременна няма смисъл.

accord87

Бременна няма какво друго да е,по дебела е отколкото се вижда, снимките са лоши, като цяло е дълга към два сантиметра, а корема и на широчина е към 8 милиметра, а и аз съм я наблюдава, че постепенно наедрява и на гладно си е същата. Притеснява ме тай като имах гупа, която по същия начин се получи и след втория месец просто си умра. Бях видяла в форума някъде, че се коментираше такъв проблем, човека си беше написал, че и аутопсия си правел .... :-D .... и поколението било като твърда топка и бля бля бля ............ Ако е такъв случая и да сменям водата няма да роди  :-|
   Днес и смених част от водата ще и сега ще и вдигна температурата с един градус пък да видим дали ще има резултат ...........
: 29.03.2011г 20:08ч
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi53.tinypic.com%2F8xiwk2.jpg&hash=b70262bb5d66f2f2f9ddc8f9584c5fe4b6729f86
: 29.03.2011г 21:09ч
Най-голямата загуба на човек, е тогава когато грешките му го надживеят  ..............................

Harry1976

Ако си я подметкаш така като пиринчена топка из ръцете, не само, че няма да роди, ами и може да хвърли топа.

Като гледам от снимката, бременна е. Според мен е дълга около 3,5 - 4 см. Остави животинката да си роди спокойно, не я тормози.

Температура 25-26 градуса е достатъчна, за да ти роди нормални и развити малки. 
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

accord87

Не е в ръката ми, а в аквариума   :-D  само съм я заградила да не мърда много, проблема е че вече трябваше да е родила ........................ не я мъча спокойно само я чакам и се притеснявам са не умре .........

Desmoria

Не искам да те притеснявам, но от това което виждам рибока няма да го бъде още дълго, ако не роди. Възможно е да се е получило запичане или да има вътрешни паразити. Опиши как се държи рибката като цяло, защото повярвай ми при мен шанса да успея така да заградя мой рибок с ръка, е равен на нула. Ако всичко е горе-долу ок, рибката трябва да е много активна и да си хапва с настървение, това все пак е живородка, а те са си доста лакоми. :)
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

accord87

:-D  Хора рибката е съвсем наред, хапва си движи се нормално, преди хранене си щъка доста което е типични за рибките, за заграждането тя си е в родилка и не беше много трудно да я заградя ......... все пак си е малко или много натясно. За паразити и запичане не знам всичко и е нормално, здрава е, не е болна, не я оставям нито гладна, нито я прехранвам. Просто отдавна я чакам да роди, а не иска. Не сам и правила огромни смени на водата, само стандартните на седмица, нормалната температура на аквариума е 24гр. качих я до 25гр. , преди два дена да се предразположи да роди, ама за сега още няма нищо  :-| Освен да я чакам не знам какво друго да правя, или ще роди или ще умре друго няма какво да стане, не знам защо е такава положението и как да и помогна  :'(
     Ще и сменя по голямо количество вода днес и ще и кача температурата с още един градус, да видим дали ще има ефект  ............................................................................

Harry1976

Недей качва повече от 26 градуса, ако можеш да я изчакаш. Иначе ударното покачване на температурата до 28-29 градуса стимулира раждането, но може да се родят недоразвити или слаби малки, които да загинат впоследствие.

Ако е някаква кръстоска, може бременноста да продължи 40-45 дни, няма страшно.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

paolo6481

Аз бих я пуснал на свобода в общия.По-добре да жертвам новородените(не всички ще бъдат изядени) отколкото майката.То стоенето в родилката си е стрес за нея а ако стои месец или повече...... *dontknow*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Desmoria

Цитат на: paolo6481 - 31.03.2011 23:02
Аз бих я пуснал на свобода в общия.По-добре да жертвам новородените(не всички ще бъдат изядени) отколкото майката.То стоенето в родилката си е стрес за нея а ако стои месец или повече...... *dontknow*

Тук ще се съглася. По принцип няма как бременна рибка да задържи повече от месец и половина. Ама знае ли се, може в този момент докъто пишем тя да ражда. :)
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

accord87

Още не е родила..... Няма да качвам температурата повече от 26гр спокойно. За периода, от който е бременна, точно не мога да се сетя, но е в родилка от около месец, бях я получила поне седмица и нещо по-рано, а вече си имаше коремче. Ще я задържа още ден два в родилката, като гледам тъмното и петно (бебетата) се е предвижило леко към знаете къде  :-D  може и да роди тези дни  :-) За кръстоска не знам, ако говориш, че малките може да са, не съм виждала бащата, а за майката, не се сещам точно как и казаха, нещо като въздушна или мехуреста плата, не мога да се сетя, не бях го чувала досега   *NO*