• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 00:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

wwladoo

Цитат на: reaskol - 25.02.2011 22:33
Не бе кли... това го копирах от уикипедия  *offtopic
(И на мойте повече от 2 чаени лъжици не съм слагал)
*offtopic ОК разбрах---те могат да си драскат всякакви глупости то си е за тяхна сметка ама ти го публикуваш като отговор на питане на начинаещ и това не е добре--Ако е  на майтап добре ама на гол нали ...........майтап не става ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

accord87

Хора рибките ми раждат и умират ........... живородки са, гупи сякаш се изкривяват и загиват, а платите ми след раждане се стопяват ама наистина, стават като лист хартия след време и и двата вида загиват. Защо става така, мога ли да направя нещо и какво е то .........   :-(
Най-голямата загуба на човек, е тогава когато грешките му го надживеят  ..............................

MeTogu

Не са ти добри условията в аквариума.Сигурно и храната не е много качественна.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

accord87

Регулиращ нагревател на 24градуса, вътрешна помпа не от ония с гъбите, много по-добра, храната им е сера три вида-за окраска,основна и на разтителна основа + тубифекс + стрити скариди, чернодробна не повече от един път на седмица.Водата се сменя всяка седмица проблизително 1/3, предварително престояла поне два дена и омекотена пак със сера препарат, защото моите почват да се търкат в камъните, при смяна на водата обирам всички отпадъци по дъното, защото са вредни и т. н. Отделни съм им взела и витамини течни-сера, и им давам по време на бременност и след това ............. така че .......... какво става ...... :-(
    Всички храни и препарати са от специализиран зоомагазин тоест не са листи хартия ...... единственото което не ми е наред с авариума е че не сам правила тестове за ph и други подобни. Но пък винаги омекотявам водата с едно и също колчество, за да няма промени.
Най-голямата загуба на човек, е тогава когато грешките му го надживеят  ..............................

MeTogu

Това,че слагаш разни глезотиики и даваш храна СЕРА не означава че всичко в аквариума ти е наред и рибките са добре.Щом умират значи нещо не е наред.Сега наистина пък не си и заслужава да си купиш тестове за 30-40 лв.Може би ще трябва да го погледне някой разбиращ акварист и да си каже нението на място.Между другото може да пуснеш една снимка.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

accord87

Идеята на тези глезотийки е именно да са здрави ... пробвала съм ги и с попарени зеле, салата и т.н. , но не ги ядат, затова съм им взела толкова варианти на суха храна, уж да се хранят разнообразно, да не боледуват, да не ми раждат недоразвити бебета и да не умират ....... нямам как да кача снимка ... но мога да кажа, че други не са ми умирали .... гупите спират да плуват като цяло и за почват да се носят като балонче из водата, не ядат , след около ден умират все така ........ някаде пишеше че се получава така често при живородките, ама незнам каде беше и какво точно пишеше ......................

Асен Евгениев

Цитат на: accord87 - 27.02.2011 21:16
някаде пишеше че се получава така често при живородките, ама незнам каде беше и какво точно пишеше ......................
Пише, че не се знае при какви условия са размножавани и гледани. Параметрите на водата ти може
да са добри, но на тях да не им понася. И на мен ми умират гупи по същия начин , изгърбени и сплескани.
В стабилен аквариум, в който други риби си живеят с години, без никакви жертви. Пробвай с риби от
колега, размножени от него.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

accord87

Aз имам размножени от мен вече на около две седмици, но само седем, преди време имах трийсет, но бях чела, че много умират от промяна на температурата и от страх да им сменям водата често, си умряха от мизерия  :-[ Ще видим като пораснат дали ще има проблеми  :-)

ancitrusa

Желателно е да спреш да им даваш  тубифекс -чернодробна-стрити скариди. Тубифекса разпостранява болести, а  чернодробната и стритите скариди, не са толкова хранителни. По добре си купи замразен хирономус, и им давай от него. В днешно време гупите са калпави, особено женските при мен също има  изгърбени и сплескани гупи от време на време.

Morphined

Е тя май най-добре въобще да спре да ги храни :DDD

Това изгърбване е от скапани гени или прекалено ранно оплождане. Няма нищо общо с храната в нейния случай.

За платите гледам е писала,че се "стават като лист хартия"
За мое искрено съжаление съм единственият друг човек във форума с подобен проблем. Казвам за съжаление,защото когато питах нямаше кой да ми обясни от какво се получава това,тъй като на друг не се беше случавало. Платите и хелерите се сплескваха странично след раждане. Имах към 10 такива случая. Само една плата оцеля и напълни отново корема.
Мислех си,че храната се е развалила... но не беше... после реших,че аквариумът е силно замърсен - и тук не бях познал,чист си беше като сифонирах.
Естествено предположих и 10-тина болести,както си му е реда и гледах какви са симптомите... но то симптоми нямаше. Рибките се сплескваха като лист хартия и с всеки изминал ден ставаха все по-кльощави. И така докато умрат "полегвайки" си странично на дъното.
Ако говориш за същото нещо колежке... проблема ти е мъжките риби и е сериозен. И не е от скоро. Защото женските,които ти умират не се оплождани от месеци наред.
При мен проблема се реши като вкарах 2М плати и 2М хелера (нови) в аквариума. Старите са си там и все така не вършат "работа"

П.П. - 90% от отговорите на задаваните въпроси във форума са "лоши условия" без да знаете въобще какви са условията в аквариума на питащия. Просто груба статистика.
П.П.П-Единствената причина,поради която не бих давал тубифекс е че изключително много цапа. Болест никога не са ми хващали от него. (може би късмет)

ancitrusa

Цитат на: Morphined - 01.03.2011 21:21
Е тя май най-добре въобще да спре да ги храни :DDD

Това изгърбване е от скапани гени или прекалено ранно оплождане. Няма нищо общо с храната в нейния случай.

За платите гледам е писала,че се "стават като лист хартия"
За мое искрено съжаление съм единственият друг човек във форума с подобен проблем. Казвам за съжаление,защото когато питах нямаше кой да ми обясни от какво се получава това,тъй като на друг не се беше случавало. Платите и хелерите се сплескваха странично след раждане. Имах към 10 такива случая. Само една плата оцеля и напълни отново корема.
Мислех си,че храната се е развалила... но не беше... после реших,че аквариумът е силно замърсен - и тук не бях познал,чист си беше като сифонирах.
Естествено предположих и 10-тина болести,както си му е реда и гледах какви са симптомите... но то симптоми нямаше. Рибките се сплескваха като лист хартия и с всеки изминал ден ставаха все по-кльощави. И така докато умрат "полегвайки" си странично на дъното.
Ако говориш за същото нещо колежке... проблема ти е мъжките риби и е сериозен. И не е от скоро. Защото женските,които ти умират не се оплождани от месеци наред.
При мен проблема се реши като вкарах 2М плати и 2М хелера (нови) в аквариума. Старите са си там и все така не вършат "работа"

П.П. - 90% от отговорите на задаваните въпроси във форума са "лоши условия" без да знаете въобще какви са условията в аквариума на питащия. Просто груба статистика.
П.П.П-Единствената причина,поради която не бих давал тубифекс е че изключително много цапа. Болест никога не са ми хващали от него. (може би късмет)

По добре си купи замразен хирономус, и им давай от него+сухи маркови храни.Хирономуса е много по добър и безопасен вариант като храна, отколкото тубифекса .Чернодробната и стритите скариди да ги изхвърли те не стават.Това имах впредвид  :-)

Morphined

А да. Не съм прочел внимателно.
Ако дава чернодробна на бебета и подрастващи смъртността е ОГРОМНА ! Може да има масов мор и да ги затрие всичките. За възрастни не съм имал проблеми,но за малки риби е направо отрова.

За хирономуса не знам,не съм давал. Тук има спирулина,върши добра работа,както и циклопс и артемия (това давам аз)

bluefire

Цитат на: ancitrusa - 01.03.2011 21:34
По добре си купи замразен хирономус, и им давай от него+сухи маркови храни.Хирономуса е много по добър и безопасен вариант като храна, отколкото тубифекса .Чернодробната и стритите скариди да ги изхвърли те не стават.Това имах впредвид  :-)
Айде сега да кажеш зимно време къде продават хирономус  и каква му е цената спрямо тубифекса  щото като чуете нещо и почнете да говорите така много се дразня с тея пошли коментари.(в повечето магазини се пулят като извънземни *CRAZY*)
Цитат на: ancitrusa - 28.02.2011 15:24
Желателно е да спреш да им даваш  тубифекс -чернодробна-стрити скариди. Тубифекса разпостранява болести, а  чернодробната и стритите скариди, не са толкова хранителни. По добре си купи замразен хирономус, и им давай от него. В днешно време гупите са калпави, особено женските при мен също има  изгърбени и сплескани гупи от време на време.
Поне 10 години (може и повече) храня  с тубифекс ,значи имам един чувал болести  :-D(не аз де )да разпространява колкото и хирономуса ако не се промие ,а това че незнаеш как да го съхраняваш  и тн. сие твой проблем не недей да си мислиш че има разлика между замразен тубифекс и замразен хирономус(говоря за консервация не за биосъстава на червея )
Нищо лично но недейте да давате такива насоки на начинаещи  да ходят да обикалят и да търсят специално такива храни
при такова разнообразие може дажеда остави само 2-3 храни ("марковите"имат достатъчно добавки вътре )

Nikola 1

В магазините на Дискус. Май в Бургас имате, ако не скоро ще имате!! :-)

bluefire

Цитат на: Nikola 1 - 02.03.2011 11:13
В магазините на Дискус. Май в Бургас имате, ако не скоро ще имате!! :-)
За сега нямаме ама кажи горе долу цената  да стане ясно