• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 00:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

n1k3r

Според мен е бременна, но има още време докато роди. И както казах това изгърбване не е нормално. Избягвай да взимаш такива рибки за напред.

kriss98

Много ви благодаря на всички и за напред няма да купувам такива рибки  *DRINK* *DRINK*
А да и бихте ли ми казали горе долу кога да я отделя ?

n1k3r

Моето мнение е след 1 седмица може би ще трябва да се отдели.  ;-)

Асен Евгениев

Прогнозите за времето на раждане са много относителни. Доста вталени гупи са ми раждали.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kriss98

Искам още да пипитам какви риби могат да съжителстват с молинезии,гупи и хелери и да премахнат нашествието от планорбиси в аквариума ?? *HELP* *HELP*

n1k3r

Ами почти всички харацидни видове рибки можеш да гледаш с хелери гупи и т.н А за планорбисите ще даваш по малко храна на рибките и те ще намалеят. Тези охлювчета са показател колко прекаляваш с храната. Има теми из форума за тях можеш да прегледаш тях.

wwladoo

Цитат на: kriss98 - 07.02.2011 21:21
Искам още да пипитам какви риби могат да съжителстват с молинезии,гупи и хелери и да премахнат нашествието от планорбиси в аквариума ?? *HELP* *HELP*
Първо да ви кажа, защо се получава това изкривяване, често при гупите-- Първа причина при женските гупи--ранно заплождане и ранно раждане, прекалено рано все  едно момиче да роди на 10год--затова старите акваристи знаят,женските предназначени за майки да раждат се отделят още от малки-след10 до 14 -дни след раждането  и се гледат отделно поне -3 месеца преди да се пуснат на мъжки--така ,че не се чудете че такива млади гупички женски се изкривяват преди или след първото раждане--Втора вероятна причина за изкривяване която се получава и при двата пола--и при женски и при мъжки гупи--много време близкородствено кръстосване на първо коляно--т е бащи,майки,синове,дъщери без внасяне на свежа кръв---това се наблюдава при хайверните риби много често при зебрите--данио рерио. Това е от мен :-)
: 08.02.2011г 00:12ч
Цитат на: kriss98 - 07.02.2011 21:21
За унищожение на планорбисите има два най-ефективни начина--единият е биологичен--хищният охлюв Анатоме Хелена ги изяжда докрак, а другият е антибиотик--Нистатин на таблетки от аптеката--той е за гъбични заболявания при хората но има доста добро приложение и при рибите--на 20 литра вода едно хапче и няма да има един планорбис жив-само трябва да им обереш празните черупки после.Но ако имаш някакви други ценни охлюви ги извади преди да третираш с Нистатин защото ще ги изтрепе всичките.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

kriss98

Искам да се похваля с 11 малки гупи благодаря на всички за съветите!!! :-) :-) :-)

accord87

Имам едно бързо въпросче ......... някаде бях прочела, че е хубаво да се сложи малко сол при новородените гупи ......... 9 пищака са на 5 дена, ще ги местя в 15 литров аквариум плюс един охлюв, да слагам ли сол и ако да колко ......  :-) И това на охлюва дали ще му е проблем .....  :-|
Най-голямата загуба на човек, е тогава когато грешките му го надживеят  ..............................

reaskol

Цитат на: accord87 - 20.02.2011 19:39
Имам едно бързо въпросче ......... някаде бях прочела, че е хубаво да се сложи малко сол при новородените гупи ......... 9 пищака са на 5 дена, ще ги местя в 15 литров аквариум плюс един охлюв, да слагам ли сол и ако да колко ......  :-) И това на охлюва дали ще му е проблем .....  :-|

Гупите могат да понесат соленост до 150% над нормалната морска вода, заради това си качество те могат да живеят и в сладководни аквариуми и в соленоводни . Най-известното качество на тази риба е способността и да се размножава, дори без значение на средата - сладководна или соленоводна.[5]

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Morphined

Цитат на: akapulko - 20.02.2011 19:59
Аз слагам пълна супена лъжица на 20 литра.

Боже аз се притеснявах с мойта чаена лъжица на 50 литра  *ROFL* Викам да не "предозирам"

wwladoo

Цитат на: reaskol - 20.02.2011 19:51
Гупите могат да понесат соленост до 150% над нормалната морска вода, заради това си качество те могат да живеят и в сладководни аквариуми и в соленоводни . Най-известното качество на тази риба е способността и да се размножава, дори без значение на средата - сладководна или соленоводна.[5]
Колега хайде да не пишеш такива констатации на всеослушание във форума, запази ги за себе си--ти ако си правиш експерименти със животинките си,  си е за твоя сметка-но тоя форум го четат деца на по 10--12год и начинаещи които не разбират и ако го вземат за чиста монета нали се сещаш колко рибки могат да уморят и изгубят--закупени такива които са отгледани на нормални условия и шока и разочерованието какви ще са--достатъчно капризна рибка е станала гупата да си правим експерименти.Да не говорим и за пораженията върху растенията--и при предозиране на солта при някои бременни гупи води до преждевременно раждане и т н  Нормално може да се слага по желание на 100л вода --две супени лъжици едра сол но не е задължително и препоръчително---и такива гупи отглеждани и израстнали в условия на слабо солена вода попаднали в нормални условия бързо свиват опашките и ги хваща гниене на плавниците и оттам мор . :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

reaskol

Цитат на: wwladoo - 25.02.2011 06:13
 Колега хайде да не пишеш такива констатации на всеослушание във форума, запази ги за себе си--ти ако си правиш експерименти със животинките си,  си е за твоя сметка-но тоя форум го четат деца на по 10--12год и начинаещи които не разбират и ако го вземат за чиста монета нали се сещаш колко рибки могат да уморят и изгубят--закупени такива които са отгледани на нормални условия и шока и разочерованието какви ще са--достатъчно капризна рибка е станала гупата да си правим експерименти.Да не говорим и за пораженията върху растенията--и при предозиране на солта при някои бременни гупи води до преждевременно раждане и т н  Нормално може да се слага по желание на 100л вода --две супени лъжици едра сол но не е задължително и препоръчително---и такива гупи отглеждани и израстнали в условия на слабо солена вода попаднали в нормални условия бързо свиват опашките и ги хваща гниене на плавниците и оттам мор . :-)
Не бе кли... това го копирах от уикипедия  *offtopic
(И на мойте повече от 2 чаени лъжици не съм слагал)