• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 05:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Georgi1993

На молинезията ми роди 21 малки 2 от тех са като гупи  :-D :-D :-D какви се водат белите

Harry1976

Ха честито! :) Двечките вероятно са сребърни, ще станат белички. :) Да са ти живи и здрави! :)

А Методи пасти да яде!  :-D
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

luizamarkova

Здравейте приятели !Току що ми се родиха бебета ГУПИ в отделено приспособено от мен помещение !някъде около 20 броя не мога да ги преброя!Имам аквариум от 1 месец , чета по-форумите ,но незнам какво да правя сега! Знам ,че не трябва да ги пускам в общия аквариум ,да ги храня по-често ,но не знам какво да правя като пораснат малко .Имам още една бременна гупа и май бременна колизия лалия .Абе хора много бременни ! А аквариума ми е 60 литра и е малък !А просто с ти я рибки какво да правя ! Ама е уникално да видиш раждането въпреки ,че са рибки !Благодаря на всички!!!!!!!!!!!!!!!!

velis

1. 4ак утре може да ги храни6,моита роди миналата седмица за прав пат имам бебета,но ги храня всеки ден с храната за големите риби,само4е я стривам на ситно,и готово.2. Колизите неможе да са бременни те са хаиверни рибки.Успех  *privet*

Harry1976

Имаш 2 възможности. Зависи какво искаш да направиш с поколението. Ако искаш да ги запазиш на първо време всичките, то трябва да ги отгледаш поне около 2 месеца в отделен аквариум за тях. Хубаво е първите 2 седмици да се хранят на често и по малко. Когато порастнат, може да си избереш онези, които ти харесват, а останалите да подариш, продадеш или размениш. Втората възможност е, ако аквариумът ти за големите е добре залесен, да ги пуснеш там. Най-жизнените ще оцелеят - естествен подбор в действие!   ;-) 

Апропо, малка шегичка, да не вземеш да се обидиш. :)  Цяло помещение за раждане на гупи, браво, девойко!  *DRINK*

А сериозно - на първо време може да ти свърши работа и 5-литров аквариум или едно-двулитров буркан. Разбира се, не забравяй аерацията и температурата - мъниците обичат малко по-висока температура, около 25-26 градуса. Важно е да се отбележи, че колкото е по-голям аквариумът и по-правилно се хранят, толкова по-големи и по-бързо израстват малчуганите. Успех!  *DRINK*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Angel

[k]zdraveite otnovo : Izkax da vi kaja che ribata za koqto vi pitax vchera rodi 11 bebeta  :-D :-D :-D[/k]

ekaisheva

Здравейте.
Имам едно въпросче относно рибки и охлювчета.  *JOKINGLY* Имам една напаст в аквариума - охлюви. От малките кафевите. Опитвам се да се отърва от тях.. не успявам, но както и да е. Няма да ви занимавам точно с това. От време на време се опитвам да ги ловя. По-големите - добре, но мъничките направо ги смачквам вътре. Рибките им се радват, хапват си ги.. Идеята ми е - може ли да им стане нещо на рибоците или да си продължавам процедурата както до сега? 
Благодаря ви предварително. :)

NO CARRIER

Здравей!

Смачканите охлюви са добра храна за рибките. За да се въдят толкова много, явно слагаш доста храна в аквариума. Намали храненето и популацията им ще намалее.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ekaisheva

Благодаря ти.
Слагам им нормално храна. Веднъж на ден ги храня.  А и те са 20 рибки. Не смятам че е много. 
Те са мутирали.. Слагам им отрова и пак не умират..

NO CARRIER

Давай им два дни в седмицата почивен ден - не ги храни изобщо. Не се шегувам. :-) Ако и продължаваш да ги мачкаш, със сигурност ще намалеят до разумния минимум.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ekaisheva

Благодаря ти за отзивчивостта.  :-)

Ще ги пробвам пък да видим. Беля си докарах с тях..  *SORRY*.  Уж 4-5, пък сега по 10 и нагоре вадя всяка вечер. Да не говорим и колко хайвер махам.. А нацяло няма начин да ги махна ... те и по камъчетата хвърлят  :'( 

Да ги видим какво ще стане ...

Angel

Здравеите.Искам да ви се похваля рибата за която ви питах роди на 26   11бебета когато пораснат ще ги снимам да ги видите  :-D

macipis

Аз пък незнам къде да се похваля, че имам един борец в аквариума ми. Вече е на 2 седмици и си излиза с големите без да го е страх, когато ги храня. Смятам че е мъжки, защото от предното раждане сложих една женска/ която е на месец и половина /  и сега все се върти около нея и плува назад :). Още от малък се задява :) и  е много нахален. Голяма радост ! Това ми е първата оцеляла рибка, която се е родила в общия аквариум. Не вярвах, че ще е възможно на малкия ми литраж, но явно ми е добре залесен и имам надеждни укрития :).