• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 14:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Цитат на: stasy - 31.12.2010 18:54
Бърз въпрос заминавам да празнувам и ще се върна на 2-ри.Може ли дотогава да пусна 30-тина гупи при аквариума ми с златни рибки и сомове калихт.Гупите са на 4-5 месеца и женските са около 4см а мъжките около 3см.
Ако няма друга алтернатива, за два дни може.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Georgi1993

Някои може ли да ми каже с сигорност колко време трае бременоста при молинезията казаха ми 35 дни ама нш не стана  *HELP* *HELP* *HELP*

Draznitelq

Бременност 4-10 седмици /на селекционните форми 6 седмици/! И раждат до 100 малки.
Катo му дадеш газ надигне муцуната и почне да души за бензиностанция !

миа

Цитат на: Georgi1993 - 02.01.2011 15:24
Някои може ли да ми каже с сигорност колко време трае бременоста при молинезията казаха ми 35 дни ама нш не стана  *HELP* *HELP* *HELP*
Никой не може да каже, защото варира. При по-висока температура бременността е по-кратка. А пък и не се знае точно кога се е заплодила, така че...

onyxman

Здравейте. Предполагам не се е случвало само на мен, но реших да попитам, дали някой са му излизали хелери албиноси.От последните две раждания на двата ми  женски хелера излязаха 4 бели с леко оранжави опашки.Приличат малко на женски гупи.  :-D  *privet*

Harry1976

Здрасти! Твоите хелери може би не са албиноси, а ще станат зеленикави като пораснат! :)
Аз също имам едно поколение отскоро, почти цялото е такова.  *DRINK*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Angel

Здражеите. Някои можели дами каже дали е бременна тази молинезия и ако горе-доло кога ще ражда след малко ще кача и снимките.Защото няколко пъте раждат в аквариума и едно две я оцелеят я не. Мерси предварително. *privet* *privet* *privet*
: 24.01.2011г 13:01ч
eto q

: 24.01.2011г 14:02ч
 ETO TOVA E RIBATA
: 24.01.2011г 14:02ч
извинявмсе за лошото качество

Harry1976

Здравей,

рибката е хубава, но е трудно да се каже кога точно ще роди. Може би след седмица, а може и след 2 дори.

Ако е раждала вече при тебе два пъти, напиши ми кога е станало това и ще ти кажа доста по-точно кога да очакваш следващото събитие. :)

Angel

Здрасти.
Не тази риба не е раждала преди тово щей бъде за пръв път тя е на около 2 месеца. :-) :-) :-)

Harry1976

Искаш да кажеш, че я имаш от 2 месеца ли? Големичка ми изглежда да е на възраст 2 месеца. А и ако се е наяла, може да не роди хич скоро. Не е много ясна снимката, за да ти кажа. Ако имаш страх, дръж я в родилката. Ако можеш да си при нея през целия ден - оставяй я в родилката само за през нощта до сутринта, а през деня я оставяй в аквариума при другите и я наблюдавай. Повечето живородки раждат рано сутрин, но си има и изключения, разбира се.  ;-)

Angel

Виж сега аз ги гледах  с мъжкия се вартяха в единия ъгъл на аквариума преди около 3 седмицисеца обаче май рибата 4 а не на 2 месеца  ;-) ;-) ;-)

Harry1976

Не мога да кажа със сигурност кога ще роди дори приблизително, при наличността на тази информация. :)

Buhoff

Колега на мене ми се гледа че е готова ама са доста лоши снимките трудно е да се каже

MeTogu

Нищо не разбрах от разговорите Ви,но рибата няма да ражда скоро.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

San Giovanni

Цитат на: onyxman - 23.01.2011 23:11
Здравейте. Предполагам не се е случвало само на мен, но реших да попитам, дали някой са му излизали хелери албиноси.От последните две раждания на двата ми  женски хелера излязаха 4 бели с леко оранжави опашки.Приличат малко на женски гупи.  :-D  *privet*
*privet* Качи снимки да ги видим *THUMBS UP*
Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!