• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 21:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

миа

Предполагам, че е много изтощена от раждането - родила е доста малки. Признак да това е отпуснатото тяло. Ако не се оправи сама няма как да й се помогне.Засилете аерацията в аквариума - доста мътничка ми се вижда водата.

svet22

Цитат на: миа - 03.12.2010 19:30
Предполагам, че е много изтощена от раждането - родила е доста малки. Признак да това е отпуснатото тяло. Ако не се оправи сама няма как да й се помогне.Засилете аерацията в аквариума - доста мътничка ми се вижда водата.
Водата не е мътна просто така се вижда благодаря за съветите

Асен Евгениев

Моите скаларии като видят риба да "приритва" и я нападат. Най-вероятно и твоите не правят
изключение, да го имаш в предвид.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

dima

От 23 малки гупи  от едно раждане, в аквариума болшинството са женски. Всъщност виждам / доколгото мога, защото перките са ню-ню  :-)/ само 2-3 мъжки. Обикновено такова ли е съотношението мъжки/женски или при мен е изключение? Много плодовити тези гупи, ама поне да имаше повече мъжки за красота, пък то... %)

Асен Евгениев

Малки са, не са се развили още, за да се разпознаят. Още мъжки ще има.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

MeTogu

Ако си мислиш че можеш да определяш гупите по пол на размер 1 см - 1.5 см много се лъжеш.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

svet22

Женската скалария почина вчера около 21ч. има 6-7малки умрели
възможно ли да е болест

niki97

както каза колегата сигурно е изтощена но и аз се занимавам с хелери и досега не ми се е случвало такова нещо

dima

svet22

Цитат на: svet22 - 04.12.2010 08:29
Женската скалария почина вчера около 21ч. има 6-7малки умрели
възможно ли да е болест
Направих грешка не скаларията умря а женския хелер. и 6-7 са малки хелери
съжелявам за грешката

миа

Няма как да оцелеят всички малки. Първите 24 часа са критични – тогава измират нежизнеспособните индивиди.

Прегледах пак видеото. Като се замисля се сещам, че е възможно да не е успяла да роди всичките и да си е отишла от това. В такива случаи няма как да се спаси – на теория може, но на практика е непосилно фина работа.

123asd

На мен молибезията ми роди 21 или 20 малки и всички са оцеляли засега аз ги отделих но може ли да с някакви дефекти защото чета че те раждат по по-малко дали ще оцелеят отделил съм ги в 10 л аквариум
Keep smiling

atakta

Цитат на: pSycH0paT - 26.10.2006 20:01
Това с кепа и на мен не ми се струва практично. Малките при живородките проплуват едва след няколко часа и ако не си във вас да речем след раждането на рибката, или пък ако роди вечер, то малките могат да минат по обратния път и да се върнат при майката. Сам се сещаш за последиците. Пластмасовите или стъклените родилки (които аз най-уважавам и използвам) са направени под ъгъл и шанса малката рибка да се върне при майката е 1 на 100.

Аз си правя мрежя от тези за санирането на сгради и слагам подпори отстрани по полща на целия мини аквариум  така на 10 рибки ми оцеляват 8 демек 80% от рибките ми оцеляват , иначе ползвам и ваните не са лоши  :-)
Аквариумите и рибките имат особен чар
http://www.vbox7.com/play:be8e48e7

Bolta

Цитат на: 123asd - 05.12.2010 13:56
На мен молибезията ми роди 21 или 20 малки и всички са оцеляли засега аз ги отделих но може ли да с някакви дефекти защото чета че те раждат по по-малко дали ще оцелеят отделил съм ги в 10 л аквариум
Виж тази тема , може да ти е от полза.
Колко бебета Ви ражда молинезията ?

macipis

И аз имам един въпрос:
Термина на едната ми хелерка е след 2 дни :),  ако смятам 30 дни, както ме беше посъветвал някой тук да броя.
Не виждам все още това петно отдолу...Кога да я слагам в родилката? В смисъл, ако я сложа сега, пък тя роди след 10 дена - няма ли да и стане нещо като е на толкова тясно?