• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 16:09

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Стига да могат да гълтат хапките, иначе се задавят и задушават.

gopin

Гупите ти се казват "Сънсет". Имам ги и са много хубави.
Поздрави

kosturska

за да не отварям нова тема ще пиша тук
преди 2 дни си взех нови 3 гупи защото направо се влюбих в тях. едната изглежда така  http://www.tropicalfishonline.info/wp-content/uploads/2009/11/DiamondGuppy.jpg   а втората е с доста по-тъмна опашка (синьото почти липсва)
третата е  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/Guppy_red_male.jpg
благодаря предварително
Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам!
Мечо Пух

MeTogu

Цитат на: reaskol - 31.08.2010 14:32
Да не отварям нова тема, на 4-5 дена гупита могат ли да се дава по-малко тубифекс ?  *mislia*
Никак не е за препоръчване на такива малки гупи да се дава таква тежка храна.Лично аз ги храня поне 2 седмици с артемия и след това поне 1 със суха храна.Чак след като гупата стане 1.5 см тогава минавам на накълцан тубифекс.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

reaskol

Цитат на: MeTogu - 08.09.2010 12:31
Никак не е за препоръчване на такива малки гупи да се дава таква тежка храна.Лично аз ги храня поне 2 седмици с артемия и след това поне 1 със суха храна.Чак след като гупата стане 1.5 см тогава минавам на накълцан тубифекс.
Те са само 2 и още на 4-тия, 5-тия ден започнах да им давам комарови ларви. Сега са на седмица и половина и вече плуват свободно с големите.  ;-)

chepik

Само да вметна всекидневното хранене на гупите с артемия е вредно за тях.

Caxapa

Цитат на: Angel - 15.07.2010 00:35
Здравейте аз наскоро си взех балонки и изкам да знам как да разбера дали женската е бременна *dontknow*
За да ти се каже дали е бременна е необходимо да направиш снимки на въпросната рибка и да ги пуснеш  в сайта.

tomatomov197

С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Caxapa

Цитат на: tomatomov197 - 18.10.2010 20:48
   Той е разбрал за 3 месеца  *JOKINGLY*
[/quote
Разбрал той ама аз сега разбрах, че пак съм си забравил очилата на работа и съм недоскив  та давам отговори по разни темидето уж са на дневен ред а са от преди месеци.
Извинявам се за спама.

DarkHearth

20.10.2010 17:13 #279 Last Edit: 20.10.2010 19:19 by Caxapa
Първо искам да поздравя всички посетители на форума - Здравейте :-) .
Сега искам да попитам някои неща за рибките тъй като не разбирам много :
1. Проблем ли е ако молинезии и "тигрови" барбуси живеят заедно ?
2. Може ли по размера на рибите да се останови възраста им ?
3. На каква възраст рибките достигат полова зрялост ?

Надявам се да ми помогнете и благодаря предварително :-)

MeTogu

Не е за препоръчване барбуси ( особенно тетразона ) да съжителстват с живородки.Не че е кой знае какъв проблем,но идва един момент в който барбуса ще навъпа плавниците им.
По размера може да се установи възраста им,ако покажеш снимки.
Полово зрели - молинизиите стават на около 6-7 месеца а барбусите на около 8-9.Все пак винаги има някакви изключения.

DarkHearth

Още тази вечер ще се опитам да ги снимам и да кача снимки.

П.С.: Забрабих да добавя че двете ми молинезии са женски
: 20.10.2010г 17:05ч

Съжелявам за лошото качество на снимките. Всичките риби са около 2,5 - 3 см. Ако можете да прецените възраста им ще съм безкрайно благодарен  :-)

MeTogu

Според мен,молинезиите са на около 3-3.5 месеца максимум.А барбусите може и на 4 да са.

DarkHearth

21.10.2010 13:04 #283 Last Edit: 21.10.2010 16:21 by DarkHearth
Реших да не отварям нова тема за това пиша тук:
Възможно ли е да се размножат женска Молинезия и мъжки Червен Хелер ?
И можете ли да определите възраста на Хелера ми дълъг е около 5см от главата до края на шипчето. Шипчето от своя страна е дълго около 1,5см. Съжелявам, но в момента немога да покажа снимки. При първа възможност ще покажа.

Morphined

Цитат на: DarkHearth - 21.10.2010 13:04
Реших да не отварям нова тема за това пиша тук:
Възможно ли е да се размножат женска Молинезия и мъжки Червен Хелер ?
И можете ли да определите възраста на Хелера ми дълъг е около 5см от главата до края на шипчето. Шипчето от своя страна е дълго около 1,5см. Съжелявам, но в момента немога да покажа снимки. При първа възможност ще покажа.

5 см от главата до края на шипчето... АКО е хранен нормално (а не е угояван с жива храна) е на около 6 месеца.

Да,МОЖЕ да СЕ кръстосат. Но едва ли ще успееш. Аз съм го правил. Родените рибки са здрави (е добре де,в повечето случаи) и доста интересни. НЕ са стерилни. Имат различна окраска от тази на родителите си. В моя случай М червен хелер + Ж черна моли = черни моли с наполовина червена опашка. 10% недоразвити,вече отдавна мъртви.
Сега ще почнат коментарите,че това са глупости,че не може... че няма кръстоска на гупа и молинезия (мuppi - вижте по нета,като толкова обичате да четете,има и снимки) че и плата с шип като на хелер няма... и че луната е от хрупкаво сирене :)) Но аз ти казвам - МОЖЕ ! Пиши ЛС,ако искаш да ти кажа как да илъжеш хелера да свърши работата,лесно е.