• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.05.2024 11:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Цитат на: hristoj - 29.12.2012 21:21
дали няма да я уморя
Няма, скоро ще роди.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

dimitariv_iv

Цитат на: Heartwork - 29.12.2012 19:48
Ихтио е, и това не е дермогенис а номорхамфус лиеми.

--------

Гледам из нета и не виждам какви са разликите между двата вида??? На моите човките не им са смачкани и черни като на  номорхамфус лиеми?
Мусомища, гр.Гоце Делчев

Heartwork

Е има разлики, както ти спомена, че човката му е извита. Прегледай раздел "болести" за ихтиото.
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

dimitariv_iv

Колеги, когато живееш в едно зачукано село до един зачукан и забравен град и точно на празниците единствения магазин за риби не работи а в малкото работещи аптеки те гледат, като извънземен, когато попиташ за малахитово зелено единственото спасение е солта .... *dontknow*  Дано само не пресоля супата.
Мусомища, гр.Гоце Делчев

Desmoria

Колега, в аптеките питай за Нистатин, има тема в раздел болести как се лекува с тези хапчета.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

dimitariv_iv

Колеги, първата болна риба от ихтио - номорхамфус лиеми, умря. Сега и женската е с ихтио! Чудно ми е как молинезията не е хванала още при положение че са доста чувствителни.  Това е след лечение със сол / доза както пише по форума/, после някакъв син препарат, който ми дадоха за ихтио.  Сега ще сменя около полвината вода в аквариума за да намаля действието на солта и химията слагани до момента и ще сложа нистатин. Ако не стане нищо тогава незнам ............   Мъртвата риба ще премине през аутопсия и ще кача снимки в името на науката!
: 02.01.2013г 15:03ч
Ето снимка на женската - на плавниците се вижда заболяването а това което не се вижда е загниването на опашката!
http://aquariumbg.com/forum/MGalleryItem.php?id=2166
Мусомища, гр.Гоце Делчев

Caxapa

Колегите са ти дали насоки с какво да лекуваш. Ако  си спазил курса на лечение с Малахитово зелено и не е помогнало, можеш да потърсиш в аптеките Нистатин както е казала колежката-модератор. Нистатина е антибиотик за хора но помага и на рибите ни, естествено в пропорции  според литрите на аквариуми които са описани в раздел болести. Прочети внимателно как се провежда курса на лечение и умната ако имаш охлюви в аквариума, че нистатина не прощава и на тях.

JEM

При мен нистатина помгна,бях вкарал заразени риби и пламна целия аквариум.Проведох курса точно като е описано и всичко се оправи с изключение на всички охлюви,които загинаха геройски и растенията временно забавиха растежа си.
........за ихтиото и нистатина не пишехме ли в друг раздел :popcorn:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

mitaka_22

Бях отделил една гупа днес роди 5 малки и  около 40  жълти мехурчета не са били оплодени ли ? *dontknow*
Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.

Nikiengi

Може и да са били, но да ги е родила преждедвеменно!  :-)

mitaka_22

Не ги е родила преждевременно защото 5те са добре а тези жълти мехурчета нямат следа от оплождане .
Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.

Desmoria

Всъщност си е преждевременно. Оформените рибки си им е било дошло времето, но под стрес или други фактори е изхвърлила и няколко недоразвити/неоплодени(до колкото е възможно бременна гупа да съдържа такива  :-)) яйца.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

dimitariv_iv

Колеги, мисля че се преборих с ихтиото. Да не бързам да се хваля де.....   За съжаление изгубих двете болни риби- номорхамфус лиеми  (всички мъртви  ги слагам в едно шише с първак ракия да не забравя какво съм имал). Нистатина май помогна накрая. Солта само влоши нещата защото разяде слуста на някои риби и бактериите нападнаха плавниците  на болните.
Мусомища, гр.Гоце Делчев

mimi_tr

Здравейте имам аквариум 34 литра който е празен искам в него да сложа 4 гупи, 4 молинезий , 4 данио ,4 хелера ,2 сома и 2 неонки.Одоло на дъното искам да имам камъни кажете какво да правя.
Дали трябва да слагам вода да престоява и колко дни и дали да купя наведнъж рибите или по отделно ???

Aquafen

Има доста написано за стартирането на нов аквариум, ползвай търсачката, първо приготви аквариума да постои няколко дни и тогава започни да пускаш рибките, прочети и темите за пренаселване на аквариума, за да не го препълниш. Недей да прибързваш защото аз така назправих и после става малко трудно.
Първо прочети статията за стартиране на сладководен аквариум напълни аквариума, нагласи техниката, сложи малко растения (Правилно подбрани) и след ден два започни да слагаш рибки.
Не прибързвай-това е моя съвет.