• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.05.2024 05:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aquafen

Здравейте,
Преди месец горе долу си купих няколко мъжки гупи внос, много са красиви имат уникални (поне за мен де) златисти опашки, самите рибики са доста едри около два пъти по-едри от нормален мъжки, прилагам снимки:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi47.tinypic.com%2F34g3w9t.jpg&hash=93493a76c9ed5c056e19dcb219eb1ccd5a8a024b

Разбирасе по правилото за общата гадост женски от същата порода не продаваха, купих си обикновенни женски гупи, няколко дни след това и трите женски родиха (те си бяха бременни при покупката), после двете от тях пак се надуха и наскоро пак родиха, струва ми се обаче че си раждат от предишни заплождания, а третата изобщо не забременя а мина цял месец.
Въпросът ми е, явно мъжките са от някаква селекция пак са си гупи разбира се, имат интерес към женските, преследват ги, но възможно ли е да не могат да се кръстосат с обиновените ми женски.
Гледат се в 60л аквариум, 26 градуса редовна смяна на водата, хранят се с купена храна на люспи но по-често с хирономус.

Caxapa

С малко повече търпение може да стане "заварката" но е възможно да се получи и разпад  и една малка част от  новородените да приличат  и да носят гените на бащите които показваш на снимките.

kamikadze ZX7RR

Моят опит показва ,че когато женската е заплодена от даден мъжкар малките от поне две поколения носят неговите белези.
Примерно:
Синя женска +червен мъжкар (1-во заплождане)-ражда сини +червени+някакви (с остатъчни от родителите им гени)
Същата женска след раждането я пускам с син мъжки,но 2-рото поколение е като при 1-вото раждане ,третото също и чак на четвъртото започва да изчиства.

Aquafen

Дано да стне аз затова ги оставих да родят няколко пати в общия аквариум и сега мисля ако пак забременят да отгледам поколението, ако забременеят де.

Benito

Цитат на: Aquafen - 09.12.2012 14:17
Здравейте,
Преди месец горе долу си купих няколко мъжки гупи внос, много са красиви имат уникални (поне за мен де) златисти опашки, самите рибики са доста едри около два пъти по-едри от нормален мъжки, прилагам снимки:
От Хита в София ли ги взе?

Aquafen

От Пловдив от магазина на ъгъла на бул Руски и Гладстон. Сега има само с чершени опашки.

Krasi231

imam vapros kakav vid e tazi riba  izglejda mi kato jivorodka zaradi ship4eto no nikoq ot vidovete jivorodki ne izglejdat podobno zatova mi trqbva savet  izvinqvam se 4e ne pi6a na kirilica  nqmam q prosto na kompa

Има бутон за кирилица над кутийката в която пишеш съобщението(като дадеш "отговор" на темата), обърни внимание.

Krasi231

 :-)

Има бутон за кирилица над кутийката в която пишеш съобщението(като дадеш "отговор" на темата), обърни внимание.

Ersitoy

Хора, здравейте. Много се радвам да ви пиша. Така искам да ви попитам нещо. На рожденият ми ден (февруари) ми подариха 20 Гупи, защото приятелите ми знаят много добре колко сам запален. За да издържат повече на топло ги бяха обвили в вестник и като отворих да видя видях , че са раждали и все още раждат та прибрах се оправих ги. И тук идва ред на въпроса ми : От какво се е предизвикало раждането - от вестникът (защото са направени с помощта на газ) или вече и е дошло времето? Благодаря предварително за отговорите!
Онова топло чувство, когато видиш потомството на съществата, които отглеждаш...

VenusVicious

Възможно е да е от стрес...И аз като съм си взимала бременни женски гупи раждат от стрес.  А ако продължават да раждат още и още, предполагам им е дошло времето :)

dimitariv_iv

Мусомища, гр.Гоце Делчев

kuk93

Цитат на: dimitariv_iv - 29.12.2012 18:57
:duvar: Помощ!!! Дерматогенисът ми е болен има бели мъхчета из тялото!!!
http://aquariumbg.com/forum/profile/dimitariv_iv/?sa=pictures;view=2335
Според мен рибката има ихтио

ancitrusa


Heartwork

Ихтио е, и това не е дермогенис а номорхамфус лиеми.
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

hristoj

Здравейте, имам бременна гупа ,която вече 4 ден стои в родилката сама и натясно ,та въпроса ми е дали няма да я уморя и до колко време може да стои в родилката без компания и без никакво място за плуване.Нарочно увеличих температурата на водата с 2/3 градуса от 24 на 27.Храни се нормално сменям водата през ден 1/3 от 10 литров аквариум.




Съжалявам са качеството на снимките.