• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 23:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Мога ли да сложа гупа и кралска бета заедно.

Започната от M.Georgiev, 18.02.2012 23:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Buhoff

не е препоръчително, но не е и невъзможно. Зависи си от животното с какъв характер е и колко е голям аквариума   :-D Аз си гледам бетата в един съд с гупи, даниио,тетри,неони и нямам проблеми.

Dakata85

Цитат на: Buhoff - 27.06.2012 10:09
не е препоръчително, но не е и невъзможно. Зависи си от животното с какъв характер е и колко е голям аквариума   :-D Аз си гледам бетата в един съд с гупи, даниио,тетри,неони и нямам проблеми.

A колко е голям този съд? Или ти имаш по една?

Heartwork

При мен няма проблем пуснал съм 1 бета в аквариум с гупи кралска кобра и нямам никакви проблеми  :-) Зависи как ще реагира на гупите
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

tender81

При мен нямаше проблем първите два дни, след което мъжката бета оръфа опашката на маъжката гупа, а на следващия ден си гризна едно парче от опашката на женската бета. Комбинацията не е препоръчителна, но съм чела и отзиви на колеги, при които е нямало проблеми. Ако искаш пробвай, но поемаш известна доза риск и после гупите ти ще трябва да се възстановяват.

wwladoo

Всяка мъжка бета е с различен характер,има някои са много агресивни, и не стават с гупи, има някои могат да се гледат заедно с гупи без проблем --имам в момента поне в три аквариума мъжка бета с гупи ,без проблем!!Всичко зависи от рибата--има някои мъжки са толкова агресивни,че не стават дори за развъждане--трепят веднага женската,камо ли с гупи да се гледат.Относително е и е въпрос на проба-грешка и проба опа става..... :-)От моите наблюдения Воалните бети са по агресивни от Кроун тайла,Дабъл таил или Халф мууна. ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Dakata85

Стига бе хора. А размножаването на Гупите, как ще го направите. Малките гупи дали ще оцелеят? Ще имате гупи пез поколение.

ivomark

Цитат на: Dakata85 - 10.07.2012 14:55
Стига бе хора. А размножаването на Гупите, как ще го направите. Малките гупи дали ще оцелеят? Ще имате гупи пез поколение.

....Илиии просто ще си вземе една родилка и ще направи един малък аквариум за потомството  :-)

По темата: Ако ще разработваш кюфтета и кебапчета на основа кайма от гупи... давай! Ако пък си малко по-хуманен - недей.   *CRAZY*