• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 23:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Боции

Започната от svere, 23.04.2007 12:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

svere

Четох, че Боциите, унищожават охлювите
Много искам да се отърва от тази напаст......... опитах механично, но не става, с химия за сега не искам да рискувам, за това се спрях на тези рибки.
Имам няколко въпроса:
1. Ще съжителстват ли с живородки (гупи, хелери, плати, молинезии)
2.Четох, че са мирни,но...... дали ще закачат и малките рибки (хелерчета около 1см)
3. Каква е центата им (ориентировъчно)
4. Колко бройки е желателно да си купя и от къде?

ПС: От София съм
ПС2: Ако някой от форума има за продаване, нека да свирка :)

mitak_t

При мен свършиха работа. Унищожиха напълно физи и планорбиси. Не закачаха въобще другите рибки. Вземи мин. 4 броя, рибките не се чувстват добре когато са по-малко. И внимавай защото пролетно и есенно време много лесно се появява ихтио, а тези рибки са по-чувствителни към лекарства и препарати. Говоря за Botia macracanthus защото само с тях имам опит.

mitkodobroto

по скоро би ти правила проблеми (ще ги гони а и достигат до към 12 см )но пак зависи има и по кротки
около 6 лева са размер около 3 см става въпрос за боция клоун
знам един магазин но е в стз а не обърнах внимание от каде си
едвали някои от форума ще ти даде защото поне аз незнам да се развъждат в аквариумни условия но само аз така мисля което незначи че е така
айде поздрави

zambo

Цитат на: mitkodobroto - 23.04.2007 17:08
по скоро би ти правила проблеми (ще ги гони а и достигат до към 12 см )но пак зависи има и по кротки
около 6 лева са размер около 3 см става въпрос за боция клоун
знам един магазин но е в стз а не обърнах внимание от каде си
едвали някои от форума ще ти даде защото поне аз незнам да се развъждат в аквариумни условия но само аз така мисля което незначи че е така
айде поздрави
за съжителството не мога да ти кажа , гледам ги с по-големи по размер риби и неналитат на бой с тях .
6-8 лв.  за парче но вземи поне 4-5
и ако искаш да те оттървят от охлювите трябва да ги храниш по-малко. сити не ядат охлюви
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

stef

Никакъв проблем няма да имаш, купувай си и трепай мекотелите те папат дори и хайвера на охлювите, а и са добри чистачи, не нападат риби, само в началото ще са малко стресирани рибоците щото боцийте са доста бърза риба а и обичат тъмни аквариуми но поне 5 ти трябват за да ги виждаш по често да шават:) *bg*

Peter_a

Боцията е мирна риба. При кимбайците малката е 16 лв бройя
С времето слабия става силен, а силният свободен!

stef

еха да не са нещо с тунинг че са 16лв? *ROFL*

Peter_a

Специални са.
С времето слабия става силен, а силният свободен!

stef

Цитат на: Peter_a - 19.06.2007 20:30
              Специални са.
Кое по точно им е специалното кви боций са