• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 20:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

бети-хайвер

Започната от piseto, 15.10.2011 14:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

piseto

здравейте от мен ! моите бетички  в момента хвърлят хайвер и за сега всичко върви добре ,но имам няколко въпроса!
първо  как точно се отглежда артемията/понеже четох че после новоизлюпените бети се захранват с жълтък и после жива храна/ дали в солена или в сладка вода
и още нещо мъжкия храни ли се докато е в аквариума при хайвера

mitko464

piseto

хубаво де аз прочетох ама никъде не пише мъжкия когато остане сам с хайвера дали се храни?

Caxapa

Никъде не се споменава да се дава храна на мъжкия докато пази хайвера, но се подразбира  че е на "диета" а и 48 часа не са фатални.

reaskol

Някой хранят а някой не (лично аз не!)  :-)

piseto

:-) благодаря за отговорите
: 16.10.2011г 10:10ч
имаме си новоизлюпени малки бетички  *YAHOO* бройка неизвестна  многооо  :-) 

cwetalin

Честито.
Кажи сега с какво ги захранваш и колко бързо растат...

Nikiengi

Цитат на: piseto - 17.10.2011 09:38
:-) благодаря за отговорите
: 16.10.2011г 10:10ч
имаме си новоизлюпени малки бетички  *YAHOO* бройка неизвестна  многооо  :-) 

Честито! Браво!
А сега следва най-трудното - захранването. Ако са се излюпили днес до 2-3 дни ще се раздвижат, т.е. най-късно утре трябва да сложиш да се люпи артемия за да можеш да ги захраниш и да оцелее тази голяма бройка! Успех!

piseto

още сега подготвяме  да сложим да се люпи и взехме и на сера микрон

Асен Евгениев

Браво! Преди по-малко от седмица започна да отглеждаш бети и вече ги развъждаш. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

mitko464

АМАЗОН

Най-добре се захранват с инфузория за два дни после,артемия.
Успех!

piseto

здравейте!  днес забелязъх че в аквариума с малките бетички има някакви бели тънки червейчета.. от къде може да са се взели аз не съм хранила с червеи още?!? бетичките са на 12 дни, храня ги с артемия и от тази сухата храна серамикрон! някой ако може да ми каже дали са опасни за малките бебоци и какво да правя?!?

Nikiengi

Така, както само го казваш не може да се каже, най-вероятно не са опасни (и при мен са се получавали такива неща и са били без жертви), но така не може точно да се прецени!  :-)

reaskol

Те самите бетички си ги хапват  ;-)