• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.06.2024 05:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на кардинали в общ аквариум

Започната от sheytan, 26.04.2010 10:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sheytan

Здравейте! От скоро имам 7 от тия симпатяги. На някои места четох, че е възможно в добре залесен аквариум да се размножат. Не си закачали хайвера и потомството. Въпроса ми е дали съквартирантите- неони и скариди ще похапват от хайвера и малките? Предполагам, че ще ги закачат, но все пак дали ще има някакъв успех с тази комбинация?

neon88

          Здравей!Неоните със сигурност ще си похапват от хайвера.За скаридите не знам,но предполагам,че и те няма да се откажат от това удоволствие.С тези съквартиранти може да остане някое кардиналче,но ще бъдат малко на брой.
          Ако искаш повече бройки,ги остави в отделен съд с много дребнолистни растения.Хайверчетата полепват по тях и след 2-3 дни се излюпват.Успех!
         

sheytan

Вече има едно на около месец. Как е оцеляло не е ясно, но е жизнено и избягва набезите на неоните успешно и се храни с възрастните. Още не се меши с големите, но очаквам да го приемат в групата като поотрасне.

Desmoria

Какво се случи с дребосъчето, събра ли се с големите?
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.