• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 21:19

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

13 рибки в 25л-

Започната от b3n0v, 26.08.2004 15:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mladHipar

Цитат на: "Boby_"Годината беше 86 - чернобилската. Имам интересни истории за рибки без усти от ония радиационни времена, ама за това друг път.  :lol:

:?:  Я разправяй някой интересна чернобилска история че се заинтригувах много  :?

harry

Цитат на: "sho"
Цитат на: "harry"Защо да сменя водата? Трябва да смени 1/5  най-много
:lol:  :lol:  :lol: 1/10 е по-малко от 1/5
Хахаха........верно :shock:  :shock: мноо съм прост :lol:

harry

Цитат на: "aqua"....Неприятно е да се научи за смъртта на рибка...
Надявам се да не ме намразиш ама аз съм запален рибар :oops:  :wink:

mia

Благодаря ти b3n0v, че постна тази тема от името на всички, които си четат от известно време и продължават нищо да не отбират  :wink:

Пилето

И аз като Миа благодаря
:)

aqua

Цитат на: "harry"
Цитат на: "aqua"....Неприятно е да се научи за смъртта на рибка...
Надявам се да не ме намразиш ама аз съм запален рибар :oops:  :wink:

Ами според мен има голяма разлика между отглеждането на декоративни рибки и ловуването на диви такива.
При първото полагаш грижи, харчиш средства, търсиш решения, а при второто чакаш Михаля (като във вица).
И аз преди време доста замятах въдицата, ама напоследък нещо съм се занемарил. Липсва ми време... :cry:

b3n0v

ЦитатБлагодаря ти b3n0v, че постна тази тема от името на всички, които си четат от известно време и продължават нищо да не отбират
ЦитатИ аз като Миа благодаря
Ами за това сме начинаещите да питаме!Много трудно и бавно ще навлезнеме в материята,но за това по опитните ще споделят опита си(надявам се,но не се съмнявам,защото и на тях им е интересно да отварят някой и да му помагат :wink: )
А във връзка с мойте риби си взех от магазина за рибки метиленово синьо и сложих в аквариума;смених половината вода;спрях да ги храня-до утре де!Дано нещата се стабилизират и да няма повече жертви :) !

Legion

Боби за адреналина да просто ниама друг начин.
b3n0v нали знaeш че туй метиленово синио не се слага в общия акварим а в отделен карантинен съд и там пускаш евентоално рибката ако е болна.Да не направиш некоя беля :roll: Въпреки че туй метиленово синио дето го продават в малки тубички от по 10мл не е много хубаво нито концентрацията му е дадена нито нищо само пише 1мл на 1литър и ние трябва да се надяваме че ще стане някаква чудна смес която ще убие само бактериите и на рибките нищо ням да им има

b3n0v

Цитатb3n0v нали знaeш че туй метиленово синио не се слага в общия акварим а в отделен карантинен съд и там пускаш евентоално рибката ако е болна.Да не направиш некоя беля
E това вече не трябваше да става така.......... :oops: сипах 20-тина капки в общия аквариум онзи ден :? ,но не за друго,а защото жената в магазина ми каза да го сипя!И аз малко наивен (но нали имах проблем с рибите) избързах да го сложа!Дано не стане белята :( ,за сега жертви няма!

77

НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

77

НИЩО ЛОШО  НЯМА ДА СТАНЕ :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Legion

Аз преди около 2 години сложих 15 капки в един 40л аквариум и на дугия ден умряха 2 барбуса,3неона и 2 кардинала никоя от жервите нямаше здравословни проблеми.Метиленовото синио е основа и тогава въобще не мерих рН на водата и мисля че е от туй.Дано при теб да не стане нещо от сорта.

Boby_

За метиленовото синьо не мисля, че има проблем, задето е попаднало в общия аквариум. При доза около капка на литър е съвсем безвредно - аз го слагам профилактично на бебета и яйца. Освен това е светочувствително и се разлага много бързо при наличие на светлина, особено слънчева. Така че ако някой смята да лекува с него, да го слага вечер преди загасяне на лампата - само така може да му даде шанс да подейства.
Сега към новобранците - питайте колкото можете. Само една молба имам - давайте подробности за аквариумите си - всичко, което се сетите. И освен това нека въпросите бъдат конкретни. Защото никой не може да отговори изчерпателно на въпрос "Как се гледат риби?". :wink:
Сега да се върна на Чернобил. Тя историята не е много дълга всъщност - тогава гледах живородки (хелери и гупи). Първите няколко поколения след аварията през '86 се родиха с дефекти - имаше едно без усти. Да, на мястото на устата имаше ципа. Естествено, рибките умряха за около денонощие. Имах и поколение без плавателни мехури, но това се среща по-често като че ли.
Малко след това зарязах рибките за доста време - кандидатсвах в гимназия, дадох ги временно на братовчедка ми и тя ги умори до "крак" (т. е. до перка).  :lol:  След това направих доста голяма пауза и чак преди 5-6 години пак се запалих и така - до сега. Това е в общи линии "Житие и страдания грешнего Boby_". Поне в акваристиката.  :lol:

MAKAPOB

Рибоците усещат промените в радиационния фон.Защо в АЕЦ има аквариуми.

Longanlon

wsy6tnost nqma - ne znam ot kyde ti e hrumnalo tova, no ne e vqrno.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b