• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 19:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размонож

Започната от koko, 08.10.2004 11:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

koko

Някой чувал ли е начин и условия за размножаване на пангаси? питам, понеже имам и се чудя как да ги размножа....... ако има някой който да го е правил или пък чел някъде, моля споделете  :lol:  :arrow:

koko

няма ли някой който да помогне - никой ли не се занимава с такива рибки от тоя форум? ще бъда благодарен за всякаква помощ в посока размножаване на пангаси - много хубави рибки наистина (то те не са и много малки де  :lol: ), харесахме се от "пръв поглед" с тях  :lol:

abaro

Виж примерно тук http://www.fishinthe.net/html/fishguide/fishguide_fish.php?FC=34&nl=8&nt=5
Там пише:
"Breeding Information:  
 Breeding so far in aquariums has never been successful due to their large size. Success has been achieved in ponds and large enclosures. In Asia they are breed in ponds regularly for sale into the aquarium trade."

Мисля че няма да ти е лесно.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Pavel

Те са си и мноо готини? А имаш ли албинос?

koko

Цитат на: "Pavel"Те са си и мноо готини? А имаш ли албинос?

да, много са хубави наистина рибките - само че след като прочетох каквото имаше из нет-а (за което благодаря и на вас), се убедих че няма развъждане тоя "пущинак", освен ако немам собствено "езерце"  :lol:  за албиноси? не нямам - а ти?

Pavel

Един приятел ми ги донесе от Румъния и са невероятна гледка, но засега са дребни по около 10-на см. Ако пораснат и колкото другите ...

koko

за олемите трябва езеро братче - 500-800 литра най-малко - стават по 80 см и повече  :lol:  :lol:  :lol:
твоите може да станат най-много 20-25 см ако ги гледаш в 150-200 литров съд  :lol:  :lol:  :lol:

Pavel

В момента им подготвям нов, засега са в 300 л-во аквариумче, но им отеснява и това е много видно. Новият излиза м/у 600-700л. Проблема ми е по-скоро дали няма да е много голям и да се губят вътре....

koko

Цитат на: "Pavel"В момента им подготвям нов, засега са в 300 л-во аквариумче, но им отеснява и това е много видно. Новият излиза м/у 600-700л. Проблема ми е по-скоро дали няма да е много голям и да се губят вътре....

ами гледай сега - като имаш предвид че в аквариум достигат големина от около 70-80 см - мислиш ли, че ще им е малък тоя аквариум? аз лично мисля че не  :lol:
пожелавам ти успех с новия аквариум - ако е наистина толкова голям, искренно ти завиждам - но само пангаси ли ще гледаш там и колко броя ще са? това е мноооогоооо голям аквариум, дано се получи - пожелавам ти пангасите ти поне да достъгнат максимален размер - струва си наистина да отглеждаш толкова жизнени рибки /направо рибища ще станат ако се развият напълно  :lol: )
информирай ни за развитието на нещата - ако имаш възможност може и снимчица да щракнеш по някое време  :lol:  - за да ни зарадваш  :wink:

Pavel

Ами доскоро те бяха само 6, по около 23-27см, обаче наскоро ми донесоха и другите и те станаха 11, вярно че 5-те са дребосъчковци още, но ми се струва, че няма да им е голям новия аквариум. Е има вътре и няколко косатки, но тях не ги броя. Те винаги са скатани...

koko

Цитат на: "Pavel"Ами доскоро те бяха само 6, по около 23-27см, обаче наскоро ми донесоха и другите и те станаха 11, вярно че 5-те са дребосъчковци още, но ми се струва, че няма да им е голям новия аквариум. Е има вътре и няколко косатки, но тях не ги броя. Те винаги са скатани...

косатки ли? какви са тия рибки че не съм ги чувал? може ли да кажеш?

Мира

Хеи, май е доста трудно.
Аз също се интересувам от пангаси . Разгледах много сайтове  в които профециналната инфо е ного малко.Повечето са сайтове за споделяне на опит - как се държат кави са им размерите и т.н. Някъде четох ,че трябвало да се бие нещо като хормонална инжекция в гърба на женската. Тъпо но не помня сайта.
Те не растат ли според пространството което имат, като ония зеленобузи костенурки? :D

Pavel

Една колкото странна толкова и плаха рибка - Leiocassis Siamensis. Когато си ги купувах мислех, че просто в момента се скатават, ама явно си им е навик да са скатани. Излизат само на тъмно.

etg

ЦитатЕдна колкото странна толкова и плаха рибка - Leiocassis Siamensis. Когато си ги купувах мислех, че просто в момента се скатават, ама явно си им е навик да са скатани. Излизат само на тъмно.

Но като излязат правят чудеса. Преди време имах един възрастен екземпляр около 13-15см. Трябваха му два дни да се окопити в аквариума и на третата нощ уби 4 хелера .
Ти откъде си ги взел , защото аз си търся?

Pavel

Амиии, те вече са при мен от около 9месеца (вече са и доста големи 10-12см.)и са все толкова страхливи...А ги гледах преди седмица във Варна, ама имаше и златист.

Pavel

А с какво храните пангасите?