• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.08.2025 03:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети

Започната от VassetZ, 06.06.2004 05:05

« назад - напред »

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Legion

Нали знаеш че е желателно женска се държи отделена със стъкло в размножителния аквариум от мъжкия докато той не свърши с гнездото и най-вече докато тя не е готова да хвърли хайвера(личи си по поведението и).Tъй де желателно е ако искаш да запазиш женската а ти имаш готина женска :D

VassetZ

Женската ми "пеперудка" е много готина, но за това незнаех, че трябва да се отдели със стъкло. Но аз не ги и гледам в размножителен аквариум. По принцип гнездо строи само доминантния мъжки и то като съм спрял филтъра...

koko

Цитат на: "VassetZ"Женската ми "пеперудка" е много готина, но за това незнаех, че трябва да се отдели със стъкло. Но аз не ги и гледам в размножителен аквариум. По принцип гнездо строи само доминантния мъжки и то като съм спрял филтъра...

VassetZ - какъв ти я любимия цвят бети? какво ще кажеш за "албиноси"?  :wink:

VassetZ

Любими са ми червената и жълтата, но ако имаш албинос , значи си много голям късметлия :D

Legion

VassetZ ако вярно си упял да накараш мъжкия да строи гнездо в общия аквариум и си успял и да събереш малките шапка ти свалям :o А за стъклото аз го използвам в размножителния аквариум за да предпазя женската и да и спестя престоя в въстановителния аквариум,въпре ки че при бялия пеперудковец не действа последния ми опит пак беше неуспешен скъса едната женска от бой и нищо, с втората почти се получи сплетоха се (за първи път му беше от доста време насам) но тъпата гъска не хвърли хайвер държах я вътре около 24 часа изчаках да си смени украската мъжкия вече не се интересуваше от нея(поне не в ония смисъл де)  и посля я отделих във въстановителния аквариум и на другия ден тя хвърли яйцата,неоплодени разбира се и ги излапаха бактериите.
коко за истински албинос ли говориш или за някоя от разновидностите като камбоджанските (бели но с дефекти най-вече по плавниците)

VassetZ

За жалост не успях да ги събера, мамка му...
една малка бетка си плува все още в общия бетарник... :roll:

Legion

Не ги ли ядът другите риби в моя аквариум не може да отцелее нищо по малко от 1см изяжда се за нула време а като махнем бетите и един скаларии агресивни рибки нямам(не става въпрос за недохранване :) )

VassetZ

Бе нещо я гледам вече 2 седмици си живее...но аз имам една декоративна "дупка" и дъбче...там ше да се крие.
Иначе агресията е хубаво нещо при рибите, поне за мене. Най-силният оцелява. Естествен потбор. Ако тая малката оцелее, ще е The Best!
Иначе бетите какво правят с артемията...лелиииииииии :twisted:

Legion

:D Дано порасне железен рибок ще стане.В моя аквариум обаче такова нещо не може да се случи най-вече защото е пренселен миналия месец един приятел ми даде 4 неона(2 червени и 2 черни) 2 зеброви данио и 2 жълти молинези били много редки на пазара ги нямало никъде(съмнявам се)като прибавам към това 5бети,1скалари,2 хелера 2 хоплостериума в 60литра се получава китайска дискотека :P и за малки няма място,но в най-скоро време ще го сменявам с 100-130литров.А малки бети отглеждам само отделно за да мога да правя отбор за цвят и т.м въпреки че най-големия ми успех е 3женски с оранжев цвят(мязаха малко на хелери)ама ги раздадох за едната знам че е още жива и са ми обещали малки от нея след 3-4 месеца.А за агресията нали по-рано имаше проблеми забравих да ти кажа имам скаларии около 10-12см някъде та той когато бетите започнат да се боричкат ги ръстарвава не хапе а само им се съска и те бягат,въреки че веднъж като върнах единия мъжки малко веднага след чифтосването настана люта битка между него и доминантние и скалария като се опита да им се съсне те налетяха на него единствения начин да го спася беше да го извадя прекара 15 дни в санитарен аквариум целия беше на решето,но иначе те го незакачат а той само им се съска и проблеми с тях не съм имал като махнем че на женското данио е наръфана опашката от "неизвестен извършител" 8)

VassetZ

И аз едно време имах такова мазало в аквариума, но постепенно махнах всичко и сега има само бети...
Иначе гупите си взимаха яко поражения...
Сега само калихта може да ги респектира :lol: въобще не му пука, като започнат да се надуват... :lol:

Legion

:D  :lol: Незнам защо но на мен ми харесва и затуй се навих да взема по-голям аквариум само и само тълпата да не намалява :lol:

koko

наистина споделям мнението ти - хубаво е да имаш добре селектиран аквариум с повече от 2 вида рибки - джунгла както ти се изрази - за жалост обаче трябва да е големичък, а това отнема място и парички  :lol:

Legion

Прекалено скъпо излиза по мои изчисления 100литров аквариум напълно оборудван илиза към 150лв в София с около 30лв по-скъпо най-евтино аквариуми по поръчка намерих в Младост по 70ст.на литър ако аквариума е до 100л иначе цената скача още(на съботния пазар не съм питал :!:) .В Благоевград цената до 100л. е 40ст. за литър,но при нас се среща на едно място куриоза ''Правим аквариуми по поръчка,но по наши си предварително изготвени размери'',за щастие техните конкуренти правят по мои размери :lol: ,за биофилтър,нагревател,спрей,термометър около 60лв. ,за осветление(лапа + рефлектор) и растения минимум 20лв,а ако искаш да се занимаваш и с развъждане  и селекция на някой вид а аз искам(бети разбира се :lol: ) поне още 30лв.(при условие че използвам сегашните си аквариуми за целта).При това става въпрос за най-основните неща без глезотии

VassetZ

На бетите перките могат ли да регенерират?

sho

Разбира се
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1