• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.08.2025 02:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети

Започната от VassetZ, 06.06.2004 05:05

« назад - напред »

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

VassetZ

Добре, ти си прав бе човек, споко :D

Boby_

Цитат на: "VassetZ"Добре, ти си прав бе човек, споко :D

Член 1. Боби винаги е прав.
Член 2. Когато Боби не е прав, виж Член 1.

:D

VassetZ

виждал ли си какво правят прословутите бети със скапаните охлюви- направо ми пълни душата :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:

sho

Що така ги оплюхте бе бетите си имат своя чар - аз например много ги харесвам :) за съжаление в момента не гледам (трябва да се замисла по вапроса:))
VassetZ - А ако знаеш какво направиха с няква отнякаде появила се в техния аквариум хлебарка е**** и матамата преди да се удави:)
Симпатични рибки
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

VassetZ

Респект към бетите. Много ги харесвам и аз.
Около с. Локорско край София виреят някакви скаридоподобни създания и вчера им сложих в аквариума десетина- подложиха ги на тотален геноцид клетите. Зрелището беше неповторимо( докато пак си взема от тия гадинки) :twisted:  :twisted:  :twisted:

VassetZ

Само че не могат да ги изяждат, а само ги убиват :evil:

miTko

:D  :)  etg  е прав за барбусите, много са любопитни като млади и хич не си поплюват тия пичове, дърпат всичко, което стърчи и се движи, поне докато го опознаят!!!
Разни мои АКВАРИУМИ 

VassetZ

Е*ати бруталната гледка имаше в моя аквариум вчера. Значи имам четири бети. Купих им маркова храна, те не се хранеха, а каквото погълнат го изплюват. И вчера си ги гледам и по едно време женската не мърда. Извадих я и видях най-бруталното убийство на риба, което съм виждал през живота си- тея гадове я бяха изкормили. Точно на гърдите си имаше една дупка  :shock:Незнам дали са го направили от глад?
този случай сигурно влиза в топ 10 на убийствата, беше само за съдебна медицина... :shock:

bubanka

Цитат на: "VassetZ"Е*ати бруталната гледка имаше в моя аквариум вчера. Значи имам четири бети. Купих им маркова храна, те не се хранеха, а каквото погълнат го изплюват. И вчера си ги гледам и по едно време женската не мърда. Извадих я и видях най-бруталното убийство на риба, което съм виждал през живота си- тея гадове я бяха изкормили. Точно на гърдите си имаше една дупка  :shock:Незнам дали са го направили от глад?
този случай сигурно влиза в топ 10 на убийствата, беше само за съдебна медицина... :shock:
някой скоро ме беше цитирал за храните /рибите, които не искат новата храна/, но понеже Боби винаги е прав :D - и този път беше - въпрос на свикване е  :x
при мен са се случвали подобни неща /умрели риби без кореми :twisted: /, но те не са убити, за да бъдат изядени, по-скоро са умрели от нещо /на глад търпят повече от 3 седмици/ и после са ядени от други риби, вероятно и при теб е така
а за вътревидовата агресивност на бетите вероятно си знаел още преди да си ги вземеш :wink:
за топ 10 не си прав, има и много по-гадни случай - при мен златна риба телескоп беше с изкълвани очи жива :twisted:

VassetZ

ОК, този който те беше цитирал бях аз :wink: .
За вътревидовата агресивнос съм наясно :wink: , ама бетата беше женска :roll:  :?:  де да знам :?:  :!:  :?:

Legion

Мисля че сам сагласен с феновете на бетите едни от най-яките рибоци са. :x Като поведенеие имам ниаколко мъшки в аквариума по точно 3  не се биат до смърт а само докато 1 от тях не се наложи над другите,вапреки че тоз мъжки дето е доминантен уби 2 женски докато се опитвах да го размножавам,привтората дори бях взел предпазни мярки и пак я пречука кучето,в аквариума сам го виждал да напада калихт,а хелерите ги прави на пихтия,барбосите не закачат бетите ,те си го искарват на сомчетата иначе е вярно че много щипотат перките.За поведението тоз доминантниа мъжки винаги хапе на едно и сащо място по опашките при това оставя белези с формата на полумесец или нещо от сорта,при това не само бети едно женско данио беше нахапано по сащия начин,другия машки пак хапе по грабните плавници.Номера с огледало сащо дейстава при други риби не сам чувал да става (мога и да баркам).Нещо друго сутрин като ги храня тоз доминантния пич винаги се опитва да захапе някой праст дори подскача над водата и като го пернеш през физиономията с праст пак се враща и пак атакува много е надъхан :roll: Виждал сам подовно поведение по време на хранене при телескопи,но чак такива краиности не сам.Да не говорим при размножаване какви работи правят много са интересни сигорно само гертрудите са по интересни от тях!!!Много яки пичове са бетите циклидите боп да ядат пак и циклидите са много претенциозни ,тай де много са им мазни дупетата[/img]

bubanka

Цитат на: "VassetZ"ОК, този който те беше цитирал бях аз :wink: .
За вътревидовата агресивнос съм наясно :wink: , ама бетата беше женска :roll:  :?:  де да знам :?:  :!:  :?:
по спомени и женските бети са доста агресивни една към друга

VassetZ

Цитат на: "Legion"Мисля че сам сагласен с феновете на бетите едни от най-яките рибоци са. :x Като поведенеие имам ниаколко мъшки в аквариума по точно 3  не се биат до смърт а само докато 1 от тях не се наложи над другите,вапреки че тоз мъжки дето е доминантен уби 2 женски докато се опитвах да го размножавам,привтората дори бях взел предпазни мярки и пак я пречука кучето,в аквариума сам го виждал да напада калихт,а хелерите ги прави на пихтия,барбосите не закачат бетите ,те си го искарват на сомчетата иначе е вярно че много щипотат перките.За поведението тоз доминантниа мъжки винаги хапе на едно и сащо място по опашките при това оставя белези с формата на полумесец или нещо от сорта,при това не само бети едно женско данио беше нахапано по сащия начин,другия машки пак хапе по грабните плавници.Номера с огледало сащо дейстава при други риби не сам чувал да става (мога и да баркам).Нещо друго сутрин като ги храня тоз доминантния пич винаги се опитва да захапе някой праст дори подскача над водата и като го пернеш през физиономията с праст пак се враща и пак атакува много е надъхан :roll: Виждал сам подовно поведение по време на хранене при телескопи,но чак такива краиности не сам.Да не говорим при размножаване какви работи правят много са интересни сигорно само гертрудите са по интересни от тях!!!Много яки пичове са бетите циклидите боп да ядат пак и циклидите са много претенциозни ,тай де много са им мазни дупетата[/img]
май феновете на бети са малко тука, ама нищо :wink:

Legion

Феновете на ЦСКА са още по малкоо.

веско

Цитат на: "Legion"Феновете на ЦСКА са още по малкоо.
На това не му беше тука мястото ,но ми се струва че не е важно количеството а качеството :lol: