• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 02:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети

Започната от MITKO32, 25.01.2009 21:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MITKO32

25.01.2009 21:13 Last Edit: 25.01.2009 21:24 by botan
Вчера пуснах 2 бети, но има проблем мажкия още не е направил гнездото, а пък виждам, че женската има бяло петно, което е признак че е готова. Той я гони, но гнездо няма, какво да правя?  :-|

Деян

Женската винаги имя бяло петно, по това се познава че е женска.

FHM

Като снимката на аватара ти ли ?

Деян

Това на аватара ми е мъжки на два месеца.

MITKO32

25.01.2009 21:43 #4 Last Edit: 25.01.2009 21:53 by N.Nobs
e да ама за6т оо6те няма гнездо

В българския няма буквички като 6 и 4.Моля те имай го предвид.

morriddin

Температурата каква е? Трябва да е 28-30 градуса. Ако до 2 дни няма резултат смени част от водата(добре е да е по-мека)!
УСПЕХ!!!

Tishu

Бихте ли ми помогнали , имам 1 въпрос . Отделил съм 2 бети - мъжка и женска. Мъжкият започна да строи гнездо и му сложих малко плаващи водорасли за улеснение. Късно същата вечер женската 2-3 пъти си хвърли хайвера , а самеца само я биеше.След това си изядоха хайвера. Не мисля ,че това е нещо нормално. Някой по-компетентен може ли да ме светне? =-O

morriddin

На 2-3 пъти не е възможно да изхвърлят хайвера си - вероятно си пропуснал събитието. След като мръстенето приключи, женската се маха, за да не я убие мъжкия. Относно яденето на хайвера: досега не ми се е случвало, въпреки че държа мъжкия докато малките проплуват. Може нещо да е стресирало рибите - скалариите често си изяждат хайвера ако нещо ги притеснява. Все пак не бързай да разваляш гнездото, хайвера е ситен и може да не го виждаш. Пусни слаба аерация и изчакай няколко дни! Ако не се появят рибки, след 10 дни раздели родителите за 2-3 дена и ги пускай отново - ще стане! Ако хвърлят хайвер за първи път може наистина да са похапнали, обаче не се коси - все по-добре ще става!
Успех!

Деян

Мъжкия често си яде хайвера ако е твърде млад или му е за първи път.

morriddin

Цитат на: Деян - 04.02.2009 21:55
Мъжкия често си яде хайвера ако е твърде млад или му е за първи път.
Досега при мен не се е случвало, но е напълно вероятно да стане, (макар, че подобно нещо очаквам от женската)! *JOKINGLY* *ROFL*

killiman

Тъй като мъжкия непрекъснато подрежда зърната в гнездото с уста, много е вероятно колегата да е решил, че са го изяли.

medfun

08.02.2009 20:57 #11 Last Edit: 08.02.2009 21:28 by Деян
Здрасти когато вече изхвърлят хайвера с тогава трябва махаш женско.... мъжко за 48-74 часа гриза за малките. след като започват да плуват своботно тогава вече махнаш и мъжкото през този време желателно е да не ги жраниш и сбетлина на  акуариум да е бключена.те са лесни риби обаче трябва да внимаваш като порасне лавиринт!!!!!!! защото много лесно се  изхвърлят хайвера аз поне имах 4-5 пъти рибки.

Modedit Деян:? 

Деян

П.С
Ти да не си ползвал автоматичен превод на гугъл за някоя статия?

dok70

Колегата е от Гърция! :-)
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

medfun

:-D :-D :-D да съм от Гърция автоматичен превод колега прави много грешки иначе радвам много че има и тук подобно с наш форум за риби...и aquarium!!!!!  Аз имах Бета за много време но ве4е занимавам само с дискус и съм член на гръцкото  клуб за дискус но обичам много риби и с колкото познание имам върху различни  теми тук ще помагам за това питате както и аз ще питам никои от наш не е родил с познание  за всичко....