• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.05.2024 14:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Участник №27 - Pazzo : Сборен аквариум

Започната от Igi, 01.06.2005 00:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pazzo

По отношение на фона (някакъв плакат с фото репродукция) и дървото- почти всичко в аквариума ми е от К&К (Киро и Кимби). Що се отнася до дискусите на снимките изглеждат по-тъмни от естественото им състояние, въпреки че наистина са си по-тъмни от нормално. За три месеца са пораснали от около 6см. на 12см в момента, хранят се обилно, особено с всякакъв вид мръвки (сигурно приличат на мен :D ).

Stas

Пацо, фона ти е мноооого готин. Дървото - също. Дискусите вероятно са пак от кимбайците? Този тъмния леко вдясно е малко странен, но красив. Казаха ми, че всъщност потъмняват само не много чистите хибриди, но какво от това? Потъмнелите да не би да не са животинки...?

Колко ти струваше CO2 системата на Hagen? На таймер ли е вързана? Как си поддържаш pH=6,5 (водопровода при мен е 7,0)?

pazzo

По-тъмния от дискусите трябва да е Sanmerah, но какво ще излезе ще видим. Системата на Hagen струваше около 40лв. Не е възможна никаква регулация (работи на принципа-мая,захар и сода, само дето са пакетирани по дози и на тях пише Hagen). Подаваното количество е по-малко от необходимото, така че не го спирам дори нощем. По отношение на PH-то при мен от чешмата то е дори e малко над 7, така че ползвам PHминус на Sera. Някой твърдят че дискусите обичат високо PH, но при мен най-добре се чувстват под 7 ( ако знаехте колко тъмни стават при 7,5 нямаше да гъкнете :D )