• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 16:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Търся помощ за оформяне на аквариум

Започната от suntsu69, 17.11.2013 17:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

suntsu69

След като изгледах аквариумите от конкурса AGA 2013, реших, че трябва да направя нещо с моя аквариум. За съжаление, си знам почти несъществуващите дизайнерски способности и не вярвам, че мога да създам нещо, което да ми хареса.
Не искам да правя аквариум за конкурс, а нещо което да изглежда добре, рибите (които за мен са с предимство) да се чувстват добре и да е относително лесен за поддръжка.
Аквариума ми е около 400л, същият модел, който колегата тук продава:
http://aquariumbg.com/forum/predlagam/prodavam-prodavam-akvarium-400-500l-sa/msg450090/?topicseen#msg450090

Има ли желаещи да помогнат срещу почерпка? Ако почерпката не е адекватна опция за такава дейност, колко би струвала тази услуга?

hunter

Кое колко трябва да струва това да ти се даде насока как да подредиш аквариума ли? Аквариума ти е голям но би трябвало да кажеш поне до къде искаш да стигнеш. Какво искаш да гледаш като риби и растения и дали ще има СО2. Може да преминеш и на камъни и корени като корените с мъх и би се получило нещо красиво. Както и Анубиаси и микросорум. Има и доста други неща които може да направиш но кажи като цяло какво искаш да постигнеш.

suntsu69

Не смятам, че със съвети по интернет мога да докарам нещо, предполагам, че ще трябва помощ на място.
Бих желал да стане нещо подобно:
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2013/show428.html
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2013/show223.html
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2013/show144.html
Рибите са около 70бр харацини - 10ина вида и 20 анциструса.
Растения имам в момента 2 вида анубиас, микросорум, болбитис, криптокорина.
Правя около 300 Вата LED осветление, трябва да стане до 2 седмици.
CO2 нямам, ако може да се мине без него е за предпочитане, ако не ще слагам.

hunter

И по интернет става стига да ти се играе и да експериментираш. За растенията които имаш СО2 не ти трябва. И може да се получи нещо като първия аквариум. Имам предвид от този тип на него забелязах точно микросорум анубиас и мъх. Но на другите 2 аквариума растенията си искат СО. Лошото е, че вече имаш риби. Подредбата не става ей така в смисъл иска си празен аквариум всичко нужно за харда като корени и камъни. И от там се почва на сухо подредби и снимки докато ти хареса. После преглед на снимките и отсяваш най добрата комбинация. И реализираш слагаш грунда нареждаш корените декорираш покрай тях с камъните в страни. За да се получи естествено и да се прекрият резки граници между грунд и корен. Донасипва се още малко субстрат покрай камъните поради същата причина. После се поставят растенията. Само преди окончателно да сложиш корените трябва да си завързал за тях мъхът понеже после е кофти да го правиш. Ако бях от София щях да ти дам рамо но съм далече  *DRINK* Не че много ме бива но все пак мисля, че мога да съм полезен  ;-)

miTko

Формата на аквариума е неподходяща, по принцип.
При този размер избора на растения е меко казано голям. Хубаво е да избереш по-лесни растения, не повече от 7-8 вида за да отгледаш количество от тях, необходимо за оформяне на нещо. Ако искаш да минимизираш проблемите с водорасли можеш да се откажеш от твърде бавно растящи растения(анубиас), мъхове - задържат боклуци и искат доста грижи(представям си какво количество е необходимо за такъв аквариум). Помисли за тези неща, защото след подредбата ще е трудно нещата да се променят бързо в такъв съд. Подбери риби, които не ядат растения и не избирай много видове. Примерно до 3 вида са достатъчни. Можеш да ги добавиш и на по-късен етап.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

17535

Публикации: 6
Прегледи: 11074

14306

Започната от nina


Публикации: 22
Прегледи: 13512

7210

Публикации: 12
Прегледи: 6774

57049

Започната от IcyLand


Публикации: 41
Прегледи: 22170

55811

Публикации: 5
Прегледи: 4728