• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Резултати от конкурса IBAC 2013

Започната от NO CARRIER, 03.06.2013 12:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aquadream

Цитат на: Raven - 11.06.2013 22:06
Това че няма дълбочина и преспектива не означава че не е акваскейп а просто че е грозен акваскейп, изянси си понятието за акваскейп и тогава давай мнения, това което си изръсил е просто тъпо.

Когато в един растителен аквариум има растения му се вика холандец, когато в същия този аквариум сложиш едно нещо дето тука му викаме хардскейп /корени и камъни/ и се напънеш да ги подредиш  в някаква форма вече почва да се нарича акваскейп щото стандартното определение за акваскейп е именно комбинация от хардскейп и растения.

Конкретно за стилът на този аквариум, бих казал че е ryuboku, това е вид при който преобладават корените и растенията за сметка на камъните, има един пич Амано се казва, много си пада по този стил пък още никой не съм чул да му обяснява че понеже повечето му аквариуми са с корени и растения не били акваскейпи.

Това че няма идея и преспектива е второ и трето.......

Тука не може да се говори за стил а само за голям корен с няколко китки микрозорум и преобладаващо празно водно пространство.
Останалото е семантика.

Peza

Бре бре, що за патардия сам изтървал, цели 9 страници. Не минава ли това дори и коледния? Със и без съдии май е все таз, нищо чудно ... хората сме си същите.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

SERA


Моля, спечелилите от конкурса да се свържат с мен, за да уточним доставката на наградите.