• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.05.2024 18:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Филипс Aquarele и Силвания

Започната от penchod, 07.09.2005 10:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

penchod

Между другото, както съм писал някъде в изгубеното начало на темата, аз съм намерил Акварел 18 вата за 9лв най евтиния Аквастар който съм срещал същия размер е 9лв. Гролукса е 10.5 лв., а ако вие заете още по-евтино място за лампи на Силвания, искрено се надявам да ме светнете.

Stas

От сайта е. Няма разлика в линковете към Aquastar и Gro-Lux. Копирах линка за Aquastar, но излиза първия вид, т.е. Gro-Lux.
Добре, кликни върху Aquastar отляво и виждаш за какво става дума.

dido

Пенчо, братче, съжалявам, ако съм изтерзал с голословни приказки твоята адвокатска душа, но някак си ми е любопитно да разбера що е това великолепно нещо филипс акварел и струва ли си да дам за него 20 лева, както ме убеждава Стас.

Благодаря ти за спектралните характеристики. По тях доколкото можах да си направя извода, добрия стар и доказан аквастар ще ми свърши същата работа, и то на цена 10 лева...  :wink:

penchod

Аз сериозно ти говоря, ако знаете по-евтино място да ме светнеш, щото нямам нищо против да си монтирам някое долнопробно Аквастарче на още по тънка лайсна..., мен лично тая крушка си ме кефи.

dido

@Stas:

Може би това имаше в предвид.:

http://www.aquariumlights.ru/sylvania_g.html
http://www.aquariumlights.ru/sylvania_a.html

За какво става дума някак си не мога да разбера. Кажи ми защо да ползвам акварел вместо аквастар, освен 250-те лумена отгоре (10%), и то вероятно в синия спектър. Ако цената е конкурентна на аквастара - потретвам - 10 лева, тогава всичко е ОК. Аквастар си има конкурент и това е лампата акварел на филипс.

Ако обаче се мъчиш да пробуташ тази лампа на цена от 20 лева на хората от форума, след като могат да си купят доказана такава да 10 лева, това някак си не е коректно, дори бих казал - обидно. Все пак хората, пишещи тук не падат от небето. Това е все едно да се опиташ да продадеш хладилник на ескимос. Абе това хората от рекламния бизес...

Stas

:)

Рекламния бизнес, а! Аз покрай теб и политик мога да стана.

1. Пробвах Аквастар и докато не дойде друга явно ще си стои при мен. Ако наред с нея не сложа 827 и/или Гро-лукс, цветът на аквариума е толкова отвратителен, че аз не можах и един ден да издържа да го гледам.

2. Безспорно лампата Акварел е по-добра (както и братушките твърдят, че е една от най-добрите аквариумни лампи). След като имам известен недостиг на осветление, то не виждам кое може да ме накара зорлем да слагам по-слаби лампи.

3. Както вече споменах нямам право да давам цена за лампа, т.к. не аз ги продавам. Същото важи и за теб: защо трябва да обявяваш цена за нещо, което не предлагаш. Изчакай ДЕНИМА да обявят цените и след това коментирай дали са добри или не! А защо не сравниш и с аналогичните лампи на Хаген, Сера... Там цените какви са?

4. Не мисля, че хората от форума са достатъчно богати, за да си купуват евтини лампи.

ОК?


PS: Ето това също е една отлична лампа, но я няма на пазара у нас:
http://www.aquariumlights.ru/sylvania_d.html

abaro

DAYLIGHTSTAR съм почти сигурен че се внася. Цената мисля беше 15 или 18 лв
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

dido

Стасе, политиците са хора без работа. Обикновено рано или късно стигат до прокуратурата  :lol:

Не знам защо не ти харесва цвета на рибите и растенията с аквастар. Аз съм с 2 аквастара + 1 гролукс и цветовете са екстра. Познава и други хора, които гледат растения с точно тази комбинация. Защо очакваш нещо по-различно от акварела, след като тя копира спектралната характеристика/цветовата температура на аквастара?

За братушките:
гро-лукс: На сегодняшний день одна из лучших ламп для аквариумных растений!
аквастар: лампа со спектральными характеристиками тропического света и с высокой цветовой температурой (10000 К), — лампа, создающая естественные условия для рыб и стимулирующая рост растений и кораллов
акварел: Одна из лучших аквариумных люминесцентных ламп.

Таааа, аз не виждам разлика в суперлативите за тези три лампи. Освен това, реномето на 'братушките' (не са мои при всички положения) за мен е твърде ниско, предпочитам други източници на информация.

Е, по-слаби лампи - не си криви душата. 10% отгоре в лумените (почетвъртвам - най-вероятно в синия спектър) ми идват доста солено ако цената е над 10 лева на бройка.

И финално за цените. Моето 10 лева е едно пожелание цените да са дотолкова разумни. Ако денима ги предложат около 20, това ще е подигравка. Меко казано. И какво значи достатъчно богати, за да купуват евтино? Евтините Т8 са по 1.50. Тук говорим за лампи с цена 9/10 лева. Което е много. А 20 е нагло...

77

Цитат на: "penchod"Аз сериозно ти говоря, ако знаете по-евтино място да ме светнеш, щото нямам нищо против да си монтирам някое долнопробно Аквастарче на още по тънка лайсна..., мен лично тая крушка си ме кефи.
аква стар или гролукс на 60 см стуват 7 лева ,а на 120 см струват 10 лева :D в търново :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

KingNothing

Цитат на: "77"аква стар или гролукс на 60 см стуват 7 лева ,а на 120 см струват 10 лева :D в търново :wink:

offtopic  77, Gro-lux от там където ми препоръча е по-малко от 7лв. :) което е много приемлива цена при условие че за същата лампа (същия размер) тука в Пловдив искат обикновено по 12 лв. ....  :evil:  апък да не говоря за цените на  SERA и Hagen. Относно Philips нямам никакви впечатления... но тези дни мога да си направя труда да видя как са цените им...., което ми няпомня че има и вносител на  OSRAM в Пловдив, и там ще взема да проверя...    offtopic

penchod

Лошото е, че Търново ми е малко далече :(

77

ако ти трябват пиши лс :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Similar topics (5)

36473

Публикации: 12
Прегледи: 6166

4251

Публикации: 22
Прегледи: 12115

12978

Публикации: 1
Прегледи: 3093

1832

Публикации: 49
Прегледи: 29547

8267

Публикации: 4
Прегледи: 3091