• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 10:39

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Рефлектори или още една лампа?

Започната от GinGar, 23.11.2009 15:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

GinGar

Здравейте, Аквариума ми е д80\в40\35  със 2x18 т8 пури без рефлектори , така си купих аквариума.
Но ми е някак доста тъмно. За да увелича светлината какво още трябва да сложа, и въобще дали може и има място за още една пура или  рефлектори и какви?
Във момента капака не е при мен от около месец, тъй  като изгоря и от гаранцията го оправят във момента, надявам се до петък да е при мен.Благодаря предварително
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi47.tinypic.com%2F2ib2poy.jpg&hash=6c27a74ec0a4b77bcf09b2bb3bbb40acf4bd1a28
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.tinypic.com%2F6jgej9.jpg&hash=48be2f9790b64e3c8b2b927f53b7879d6e543626

stenli

Трудничко ще е да се добавят още лампи. С рефлектори, варианта изглежда по възможен. Има вариант за рефлектори тип "home made", продава се огледална ламарина, като този вариант излиза на доста прилична цена. Един лист ламарина е около 15лв и ще имаш за още доста рефлектори. Предполагам, че няма да хванеш клещите и ножицата :-), така че този вариант е възможен при наличието на подходящ човешки ресурс.
p.s. Какви са лампите?

GinGar


bigbeer

С огледално фолио най-лесно ще стане. Сама ще можеш да си облепиш капакот.  *THUMBS UP*

BOJO

Или готови рефлектори по 10-12 лв бяха мисля . Изработени са от огледална ламарина. Гледах ги на пазара в събота. Закрепват се директно върху пурите с едни крачета.
...............
GinGar : Ако си бутнала тъмен грунд и тъмен заден фон допълнително затъмяваш аквариума. Преди да почнеш сложнотиите , виж простите неща които можеш да отстраниш.

stenli

Май варианта на "bigbeer" е по-подходящ в твоя случай.
Аз мисля, ако подмениш едната от пурите, с друга, с по-различен спектър. Някоя, която да засили червените цветове.

GinGar

Цитат на: BOJO - 23.11.2009 15:53
Или готови рефлектори по 10-12 лв бяха мисля . Изработени са от огледална ламарина. Гледах ги на пазара в събота. Закрепват се директно върху пурите с едни крачета.
...............
GinGar : Ако си бутнала тъмен грунд и тъмен заден фон допълнително затъмяваш аквариума. Преди да почнеш сложнотиите , виж простите неща които можеш да отстраниш.
Дам, точно това направих, черен грунд и  черен фон и със това осветление става...Във другия аквариум е светъл грунда, лампите са със лефлектори и изгледжа по съвсем друг начин.
Иначе видях най различни видове рефлектори, които се поставят доста лесно, но не знам от кои да взема. Иначе и с фолио ще пробвам ако трябва, просто искам да засиля светлината максимално за това положение с този капак.
Мислих и лампите да сменя, но ме е страх мн да пипам и да сменям, ако после пак му стане нещо от гаранцията да решат, че аз съм виновна.С тоя карък със тоя аквариум вече ме гони параноя и ме е страх да пипам много по капака. Даже не знам като ми го върнат колко време ще работи

iek

След като е в гаранция, единственото решение е да сложиш рефлектори, 15лв струваше един лист, от който можеш да си изрежеш и огънеш поне четири рефлектора, лошото е , че това кръглото нещо в средата пречи да се поставят нормални рефлектори за тези пури.
ЕDIT Съжалявам, не видях, че stenli е написал същото.
Най-практично капака може да се преработи с изцяло LED осветление, само като вариант ти го казвам, защото ей сега някой ще ревне колко било скъпо.

BOJO

Както ИЕК казва, не можеш да барникаш по капака щом е гаранционен. Само рефлектори и то такива които не нарушават целостта. 

Бтв, като идеш да си го получиш капака го огледай внимателно и да го пробват пред теб. Огледай дали някаде не е побългарено с изолирбан или винтове. Доколкото виждам, капака има директен контакт с водата и трябва да е обезопасен и изолиран добре. Запази всички хартии които ти дадат , сервизни книжки, карти и новата гаранционна карта . Най-добре вземи някой с теб.

GinGar

Там е работата, че поръчах аквариума от магазин във Пловдив. Изпратих капака до Пловдив, и от там за гаранцията отива до Румъния или поне така ми казаха, че ще е процедурата. Най вероятно ще ми го изпратят по куриер. Ще видим накрая какви са ги свършили.На последък не чувам хубави неща за този магазин, на мен лично не ми донесоха аквариума който исках,капака беше доста по различен, но нямах мн избор да го върна тъй като нямаше вече къде да държа рибите а и този модел беше изчерпан на всякъде, те твърдяха че го имат, но донесха друг, но това е за един друг раздел.
Иначе като за начало ще пробвам за осветлението със фолио, ако не ще слагам рефлектори. LED осветлението е добър вариант, но наистина скъп.
Благодаря за съветите  :-)

kapacitet

Ако слагаш рефлектори, оставяй прозорчето на капака отворено, за да не  се събира конденз. Рефлекторите доста бързо побеляват и ефекта от тях става нулев. 

GinGar

Цитат на: kapacitet - 23.11.2009 19:47
Ако слагаш рефлектори, оставяй прозорчето на капака отворено, за да не  се събира конденз. Рефлекторите доста бързо побеляват и ефекта от тях става нулев. 
Ще го имам в предвид  :-)

Similar topics (5)

20674

Публикации: 9
Прегледи: 8173

1415

Започната от cihlidi_fan


Публикации: 4
Прегледи: 3818

13398

Публикации: 3
Прегледи: 2525

59932

Публикации: 2
Прегледи: 1504

10833

Публикации: 15
Прегледи: 7367