• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 00:09

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с осветление.

Започната от ivan_251, 18.01.2010 20:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ata_nas

Joro Vn

PHILIPS TL-D 840 и/или 830,също и AQUARELLE, това са твоите лампи, бях преустановил рекламата им, но като гледам какви щури комбинации се правят,  ще я възобновявам май  :-) Да ме прощава модератора на този раздел и доста други колеги, знам че не са на мода в този форум, но лампите се доказаха много отдавна и много успешно на варненска територия, и то точно при растителни аквариуми. 

ivan_251

Какво и е на PHILIPS 765,обяснете тука само 3-4 пури от горните линкове знам.Хелп моля....... Кви са тия пури дето въобще не ги знам,то сигурно само 5 може да откриеш в София.

barabata

И 765 стават. Аз светя освен със специализирани от рода на аквастар, гролукс и акварел и със 765 и растенията си растат -  865 и 965 трудно ще намериш, а и са по-скъпи. Докато 18 вата 765 е около 2 лева.

Изобщо работата с пурите е много съмнителна кое какво е ... Последно купувах някакво готово тяло на Vito за тавана на терасата и като сменях пурата Vito 765 със Philips 840  се загледах във китайчето. Оказа се че като се погледне косо към пурата от едната страна се вижда изтъркан надпис на Silvanya който косо все пак се чете и от другата страна надпис Vito ...
Каква е гаранцията че разликата не е само във "капачките" от двете страни на пурата ?

Те и Сера нямат нито цех за пури , нито завод. Поръчват си пурите някъде и готово.

Едит: Разбрал ли си какво означава това число 765 ?

Индекс на цветопредаване

Накратко първата цифра показва до колко цветове осветени от пурата се виждат както същите цветове осветени от слънцето 7 не е много добре , но е поносимо добре. Естествено 8 ще е по-добре , а 9 почти като истинско. Във горния линк погледни Ra - от 0 до 100  (0 най-зле , 100 най-добре) - пура със 7 означава Ra от 70 до 79 във описанието може да видиш - типично приложение  -> Промишленост, офиси, училища.

Другите две цифри показват цветната температура:
30 = 3000 Келвина
40 = 4000 Келвина
65 = 6500 Келвина
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

cbr

Бараба ,за пореден път поднасяш много полезна информация *thanks

Raven

Индекса на цветопредаване е доста важен, аз се уредих с пури 965 и съм много доволен, наистина ги намерих малко с връзки защото са редки, но ако знаеш къде да ги търсиш се намират.Моите ми ги уреди Виолета от Аквапортала- със сигурност има такива при нея.

И са малко по скъпи, но ефект определено има.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

12752

Започната от endorphyn

Публикации: 2
Прегледи: 3937

54143

Публикации: 0
Прегледи: 2897

39228

Започната от Desidy

Публикации: 0
Прегледи: 2448