• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.05.2024 05:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Gro Lux или Sera Plant Colour

Започната от WOLF, 23.06.2005 10:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Stas

А и Вито са доста зле. Първо гори баласта, а покрай него може и пурите да дадат фира. И какво става с цената?...

WOLF

Някой може ли да ми каже каква е разликата между Т5 и Т8 лампите, защото преди малко си взех две тръби на Силавания Гро Лукс - 895мм 30в. и чак като се пребрах в кащи видях че на тях пише Т8. Иначе са взимани от магазин на Силвания за по 9.50лв. едната.

Някой може ли да ми каже дали това са лампите за който се говори във форума, и ако не са то ще ми вършат ли на мен работа (за аквариум с растения) или сам се набутал с 19лв.  :cry:

П.С. на тях си пише че са за цветя и водни растения (за аквариуми и терариуми), но самите тръби са си бели (а не жълти каквито има показани във форума).
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

Raven

точно тези са и са перфектни,но трябваше вместо едната гролукс да вземеш аквастар.
ако можеш да я смениш добре ще е.
но и два гролукса стават - само малко ще ти е тъмничко и червеникаво,но пък на растенията им е гот 8)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

WOLF

Raven - мерси, от 40 минути стоя пред компютъра "рефрешвам"  форума и чакам някой да ми каже че тези лампи стават, щото бях решил че трябва да са Т5 и тези са некви от 20 години, в смисъл мислех че пак сам огелпил нещата и сам се набутал с нещо което няма да ми върши работа.

А за това че е добре едната да е аквастар незнаех (бях забелязал че повечето аквариуми от форума имат аквастар, но се чудех защо) аз мислех че за растенията ще е по-добре с Гро Лукс, а за мен това е по-важното.  

Аквариума е 160л и съм му сложил тези два Гро Лукса по 30в. и една Сера Плант Колор 30в. Ако за растенията аквастара е от значение може да сменя единия Гро Лукс, но иначе няма.  Давайте савети докато магазина не е затворил  :D
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

Raven

смени ако можеш едната лампа с аквастар ,това е по добрата комбинация,така съчетаваш достатъчна светлина с правилен спектър.
ако разбираш малко руски тук е написано най добре.
http://www.aquaria.ru/smirnov/articles/article-1.shtml
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Raven

Т5 са новият модел лампи но още не се намират масово ,Т8 са по дебели но вършат почти същата работа,но това има значение само за дълбоки аквариуми прикоито светлината не стига до дъното или за големи аквариуми прикоито трябва да се пести място за лампи защото Т5  са по тънки и с по добро светоотдаване, но в твоя случаи това няма значение.

Гролукс + Аквастар си е изпитана класика.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

malomir

Преди няколко месеца съвсем случайно попаднах на един сайт на който имаше сниман един аквариум и отдолу имаше различни видове лампи.Като кликнеш например на Силвания Гролукс и снимката на  аквариума се променя все едно че е осветена със дадената лампа.Един вид показно как изглеждат различните марки и модели на един и същ аквариум.Беше много яко за съжаление не го запаметих и ме е много яд.Някои да го е посещавал този сайт?

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

malomir


JEM

Разликата между Т5 и Т8 е във дебелината на пурите.Тези които са Т8 са по разпространени.По принцип е желателно да се комбинират.1Aquastar+1Gro lux/например/ така има и за растенията и за рибите-изпълват цветовата гама.От 3 години съм с комбинация от тези лампи и съм доволен.В бриголажа до колкото знам вече не ги предлагат,но в аквариумните магазини ги има.Преди 2 седмици ги сменях-Aqua star 10лв,Gro lux 11лв/Т8.60см.18W/ *bg*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

Similar topics (5)

9824

Публикации: 0
Прегледи: 2624

958

Започната от ВЕЛИНСКИ


Публикации: 1
Прегледи: 2765

4336

Публикации: 15
Прегледи: 8752

29254

Публикации: 2
Прегледи: 4315

4042

Започната от don_misho


Публикации: 10
Прегледи: 4555