• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 01:53

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Лампа за а&#

Започната от Spit_mistor, 09.09.2004 12:47

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Raven

по вероятно валиснерия да цъфне под синъо бяла светлина тъй като този спектър точно стимулира цъфтежа.преди гледах криптокорини под такава светлина- всичките цъфтяха,след това сложих гро-лукс и веднага спряха.но пък тръгнаха по добре.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

VassetZ

Значи ми трябва AquaStar?
Някъде обаче из Форума бях чел, че Гролукс е по-добрия вариант.

Raven

ако гледаш и рибки най добре е да ги комбинираш - гро лукса е малко мрачен като визия-на мен дискусите ми ставаха черни,явно не им харесваше.другите рибки също не се виждат добре .
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Spit_mistor

Абре незнам ама требе да тикна лампа неква.
Кажете за да си сложа синя лампа мога ли да имам растения някакви и какви?
Мерси

Raven

синя лампа по добре не слагай.на пазара видях едни малки лампи с тела ,на теб ти трябва нещо около 10 ватане повече.аквариума ти е тесен и висок търси дългостеблени растения лимнофила,валиснерия лудвигия - има ги на пазара и са без пари,мисля че ще ти вървят.тези малките лампи ги продават от към гълъбите,отзад.всъщност това важи сомо ако си от софия ,ама те профилите са за това :lol:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

VassetZ

Малко късно, ама нищо...
тия малки лампи се продават на перпендикулярната сергия към гълъбите. Имат си поставка и са с цена 10 кинта...оферта си е :lol:

Halford

ааа и аз да не остана по на зад :) Да ви попитам... моята лампа е луминицентна (бяла). Добре ли е ? или ми трябва обикновенна крушка????

77

растения гледаш ли :?:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Halford


N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Radi

Братле ти сигурен ли си, че е широк 12см? Та ако е така не знам как правят завоя в обратната посока :) Ти по-добре не си взимай на 1-во време лампа, а си досъбери пари и си вземи малко по-голям аквариум с по-хубави размери и после му се кефи да си го правиш...Успех от мен.

VassetZ

Цитат на: "Halford"ааа и аз да не остана по на зад :) Да ви попитам... моята лампа е луминицентна (бяла). Добре ли е ? или ми трябва обикновенна крушка????
От личен опит с бялата светлина ти казвам, че нищо няма да се получи...защото растенията поемат предимно и основно за фтосинтезата червена светлина, която води до синтеза на въглехидрати и синя , която пък до синтеза на белтъци...Затова се продават специалиозирани лампи каквито са Гро-Лукс(червеникави) и Аквастар(сини)...

dido

Технически това не е много коректно. В бялата светлина по default ги има всички цветове на спектъра, т.е. червен и син включително. Друг е въпроса, се силата на лъчението на белите лампи в червения и синия спектър е вероятно по-малко от силата на същите цветове при специалните лампи от типа на GroLux

VassetZ

Сигурно... :roll: а да има топлобяла и студенобяла светлина? Питам чисто информативно, а също и защо продават червеникави и синкави лампи, а също дали има и някакви специализирани бели лампи.

dido

За топло- и студено- бяла - може. Въпрос на баланс на цветовите съставки. Топло-бяло - с малко повече червено, студено-бял - повече синьо.

Similar topics (5)

26272

Публикации: 2
Прегледи: 9725

1417

Публикации: 15
Прегледи: 12203

20674

Публикации: 9
Прегледи: 8209

12796

Започната от DarKkK


Публикации: 4
Прегледи: 3323

8826

Публикации: 4
Прегледи: 3602