• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 09:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за сладководни миди.

Започната от TAPATOP, 10.01.2007 23:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стоян Михов

Тука не бях се появявал :), мидите наистина са Дрейсена, голяма напаст, вече ги има почти навсякъде - В Дунава си ги има оригинално и варненско езеро, шабла, дуранкулак, язовирите около ТЕЦ-овете Марица, че им забравих имената, яз.Жребчево, Щонево, Камчия и още куп други сега просто не се сещам. Хранят се чрез филтрация наистина, основно с бактериопланктон , но вероятно и с фитопланктон. Тайната на колегата, който ги държи толкова време е най-вероятно костенурката, която се вижда на снимката и която както е известно е способна да  "произвежда" добри количества храна за мидите. А иначе за филтрация са перфектни в язовир овчарица след масовата им инвазия водата се избистри изключително бързо и видимостта нарастна от 1м на над 6 метра, все едно се гмуркаш край остров Тасос  :-D
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

ivotri

Няма ли някой да събере миди и да даде на желаещите да се пробват в отглеждането им.

Caxapa

Темата е много стара, от преди няколко години но да се впиша и аз в нея. Някъде бях пуснал тема също за подобни миди. Моите не бяха зебровидни а едно към едно с черноморските-чернички. Удивително бързо се захващаха  за камънака в аквариума но и така бързо  измряха. Опити не съм правил да ги задържа в аквариумите си повече от страх да не си навлеча някоя болест .
Но определено  съм убеден, че няма  как да виреят в аквариумите ни на тази температура. Може би в по-ниска, към 15-мах18 градуса да се чустват по-добре.  Тук ги има в парковите езерца и бях си ги набавил от там. Има ги и в Дунав като също така и някакви охлюви наподобяващи рапаните в Ч.Море но тогава когато попаднах на тях все още не бях планирал да се връщам към хобито.

Similar topics (5)

24863

Публикации: 3
Прегледи: 4211

19783

Публикации: 32
Прегледи: 45759

31770

Започната от godsmak


Публикации: 4
Прегледи: 6072

7661

Публикации: 25
Прегледи: 33522

27598

Публикации: 1
Прегледи: 3475