• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

2 СТРАННИ СЪЩЕСТВА

Започната от dzverdzer, 31.12.2009 08:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dzverdzer

Имам 2 странни същества в аквариума си. След дълго ровене по форуми и гоогле не можах да се справя с идентифицирането на гадинките. Лошото е ,че не мога и снимки да кача , защото много бързо се крият а и са дребнички за да излезе хубава снимка. Та първо да спомена че в аквариума имам амано скариди и ред черита. Така първата гадинка която не мога да определя много прилича на паяче с глава триъгълна като на богомолка. черно е на цвят с жълти/бели крачета, около 1.5 см голямо. Другото най обшо казано прилича на 1.5 - 2 см пръчица в единия край плавничета като на скарида в другия са глава и крачета, не прилича много на скарида за да е ларва, но все пак сам новак и доста неща не са ми ясни. Надявам се да мога да кача снимка но много бързо се скриват от погледа. Виждам ги само когато сменям водата. Ако някои е виждал подобно нещо да помага. Благодаря предварително.

Caxapa

Може да са ларви на водно конче. Имах такова нещо в аквариума си и май все още се намират още. Защото намирам отвреме на време гупита(малки с нагризани опашки. ПОгледни тук и виж дали ти прилича на тази ларва от публикуваната снимка на колега.
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,12624.0.html
А тук ще видиш моята ларва даже излюпена.
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,21749.msg230461.html#msg230461
Намирал съм и преди такива като съм промивал грунда . Стигам до заключението, че се внасят в аквариумите с тубифекса  (поне при мен)

dzverdzer

Ей тва едното е ларва на водно конче съвсем същото е мерси за снимката. Днес ще се опитам да снимам др. гадина

dzverdzer

Малко едит към темата. Значи разкарах ларвите на водното конче, но другата гад осттавих да си живее в аквариума. Преди около месец беше около 1,5см сега е почти 2,5 -3 см и вече почти не се крие. Няколко пъти съм го мяркал да си седи на едно листо и не мърда. Много ми беше станало безинтересно въпреки, че още не знам какво е. Вчера обаче пак на същото листо го видях как си хвана едно малко охлювче и почна да го яде. Ще се опитам да го снимам ако някой знае какво е да каже.

madojean

 *spam ахах извънземните нападат .1 път и аз имах морско конче но беще голяяямо поне 6-7см  *CRAZY* .Ако охлувите не са ти скъпи го оставяй. Щом е 3см земи го цъкни ,че и на мен ми е интересно.

Similar topics (3)

57893

Публикации: 3
Прегледи: 3792

38232

Публикации: 12
Прегледи: 6739

25482

Публикации: 7
Прегледи: 4859