всички новини

Балкански акваскейп конкурс 2011

22.02.2011г

Българска Аквариумна Енциклопедия е първият и най голям сайт за акваристика в България. Създадохме го през 2004 г. и с течение на времето във форума към сайта се събра  един страхотен колектив от приятели и съмишленици.

Още от самото начало повечето от ентусиастите, създали сайта, бяха любители на холандски растителни аквариуми и по късно това оформи едно творческо ядро от любители на съвременния акваскейпинг.

Започнахме да провеждаме форумни конкурси, едновременно с това наши акваскейпъри участват в големите международни конкурси.
Редовно участваме в IAPLC и имаме трима участници класирали се в първата стотица. През 2006 г. Пламен Петров победи в международния конкурс на AGA .

Миналата година поставихме началото на един самостоятелен акваскейп конкурс на нашия сайт. Жури на конкурса бяха Бейлин Шоу, Джейсън Балибан и Фил Едуардс.
Този конкурс беше успешен и предизвика голям интерес. Поради тази причина решихме да го разширим и да поканим останалите държави от нашия регион - Балканският полуостров.

Надяваме се да споделим  хобито и интересите си с нашите съседи. До сега не сме имали преки контакти въпреки че следим изявите на известни акваскейпъри от съседните ни страни.

На тазгодишния  ни конкурс членове на журито ще са Оливър Нот, Джордж Фармър, Луис Наваро, Николай Кралчев и Мариян Маньовски.

Идеята за този Балкански конкурс е нова и това е първото му издание. Надяваме се той да се превърне в една добра традиция. Виждал съм наистина прекрасни акваскейпи, правени от майстори от нашия регион и за това мислим, че е време да ги съберем на едно място в един хубав конкурс.

Този конкурс  е един от начините да се опознаем и да научим нещо повече за нас, за страните си и за аквариумите си.
Акваскейпингът е хоби без граници и без националности. Това е едно от нещата които ни обединява.
Ще се радваме ако има желаещи да споделят това хоби и своите аквариуми в нашия конкурс.

http://ibac.eu/ »

Връзки за споделяне: