всички риби

всички безгръбначни

всички твърди корали (SPS)

всички твърди корали (LPS)

всички меки корали

всички живи камъни

всички водорасли

Nemateleotris magnifica (Fowler, 1938)

Nemateleotris magnifica (Fowler, 1938)
Nemateleotris magnifica (Fowler, 1938)

Популярно име: Firefish

Разпространение: Коралово море, Индонезия, Малдивите

Темперамент: Миролюбив

Съвместимост с  рифов аквариум: Да

Соленост: 1.020-1.025

Максимален размер: 8см

Цветна форма: Оранжева, Червена, Бяла, Жълта

Храна: Месна

Съвместимост: Виж диаграмата

Nemateleotris magnifica  е една от най-популярните риби в морските аквариуми.  Поради малкия си размер е много подходяща и за нано-риф аквариум.

В природата тази риба се движи в група кръжаща над рифа,  в търсене на търсене на планктонa, който се движи по течението.  Много са плашливи и всяка риба си има собствена "дупка", в която се скрива много бързо ако е застрашена.  В домашния аквариум са нужни множество зони на безопасност, в които да може да се скрие като е стресирана. Този вид не е агресивен срещу другите риби, с изключение на тези от своя вид. Понякога двойка може да живее миролюбиво заедно.

За да пресъздадете условията в природата, ще ви е необходим аквариум от поне 50 литра с умерено осветление и умерено течение, минаващо над живите камък в рифа.  Имайте предвид, че ако е стресирана, рибата ще се опита да изкочи от водата, затова аквариума трябва да бъде с плътен капак.  Акваристите, които имат отворен аквариум с метал-халидна система за осветление, трябва да направят плексигласов парапет около вътрешните ръбове на аквариума с ширина поне  25см.

Заедно с водораслите и зоопланктона в аквариума, Nemateleotris magnifica  се нуждае от ситно нарязано месо от ракообразни, обогатена с витамини риба, mysis.
 

Семейство:
Твърдост:
8 до 12 dH
Континент:
неизвестно
Биотоп:
Трудност:
Лесно
Слой:
неизвестно
Хранене:
неизвестно
Минимален обем:
50л
Температура:
24° - 26°
pH:
8,1 - 8,4
Вода:
Солена
Връзки за споделяне: