всички риби

всички безгръбначни

всички твърди корали (SPS)

всички твърди корали (LPS)

всички меки корали

всички живи камъни

всички водорасли

Caribbean Live Rock

Caribbean Live Rock
Caribbean Live Rock

Карибският жив камък  е „невъзстановен“ порест камък.  Този уникално изглеждащ камък идва от Хаити и всъщност е древен корал (Lettuce coral), който е бил покрит с коралови водорасли (Coralline algae) , гъби (sponges),  tunicates, микроводорасли и други интересни безгръбначни. Хавайските живи камъни имат множество отвори, което спомага да има по-добра циркулация в аквариума и да изглеждат естествено.

Цветна форма: Зелена, Розова, Червена

Разпространение: Карибския регион, Хаити

Хавайският камък е много по-лек от всеки друг камък предлаган на пазара и е много лесно да осъществите всяко ваше хрумване за акваскейп на приемлива цена.  Препоръчителното количество жив камък е 0.1 – 0.2 кг за литър.  Това количество ще ви позволи да създадете красив акваскейп, с множество дупки и процепи  за криене на морските риби.  Предимствата от използването на този уникален камък е огромното разнообразие от цветове, масивен размер и уникална форма.

Подходящ за рифови аквариуми, както и за такива само с риби.  Ще ви осигури естествен източник на храна за някои риби,  ще помогне за разлагането на отпадъците,  произведени от аквариумните обитатели, ще създаде основа за живите корали или ще бъде декорация в аквариума само с риби.  При този тип камък съществува разнообразие от живи форми като водорасли, червеи, гъби (sponges),  морски звезди,  ракообразни, миди, и случайно даже и твърди или меки корали.

Карибския жив камък  е лесен за поддръжка и това го прави чудесен за начинаещи или експерт акваристи.  Този тип камък изисква умерена сила на осветлението и умерено течение на водата, както и добавяне на калций, стронций, йод и микроелементи. Тези камъни са с размер от 20 до 40 см или по-голям.

След закупуването на този тип камък, преди да се сложи в аквариум, който съдържа риби, корали или безгръбначни, е задължително той да премине през процес на възстановяване, поради естественото отмиране по време на транспортирането му.

Семейство:
Твърдост:
8 до 12 dH
Континент:
неизвестно
Биотоп:
Трудност:
неизвестно
Слой:
неизвестно
Хранене:
неизвестно
Минимален обем:
неизвестно
Температура:
24° - 26°
pH:
8,1 - 8,4
Вода:
Солена
Връзки за споделяне: