всички риби

всички безгръбначни

всички твърди корали (SPS)

всички твърди корали (LPS)

всички меки корали

всички живи камъни

всички водорасли

Rhizophora mangle

Българско наименование: Мангрово дърво
Rhizophora mangle
Rhizophora mangle

Популярно име: Red Mangrove Propagule

Разпространение:  САЩ

Осветление: Умерено

Соленост: 1.020-1.025

Цветна форма: Зелена, червена

Добавки: Микроелементи, Желязо

Червеното мангрово дърво от рода Rhizophora  расте в крайбрежните области на тропическите океани по целия свят. То абсорбира хранителните вещества от водата, за да може да расте, помага да се намалят нивата на нитратите и фосфатите в аквариума, 
изсмуква ненеужните хранителни вещества и сол през листата си. Много е важно когато листата паднат от дървото, да не се оставят да гният във водата.

Мангровото дърво може да бъде засадено в пясъка или между камъните, ако аквариума е без капак,  в осветен съмп или рефюджиум.  Корените бързо ще се захванат в пясъчния субстрат или в живите камъни.  Нужно е странично осветяване с Метал-халоген или директно под флуоресцентни лампи със спектър в обхвата 6000°-8000°K.

Този вид магрово дърво расте във прясна, бракична и солена вода. Основните грижи за него включват – премахване на излишната сол от листата с прясна вода няколко пъти в седмицата и подрязване за новоизрасналите издънки за контрол на ръста.  Редовното добавяне на желязо и микроелементи също ще повлияе благоприятно въху него.

 

 

 

 

Семейство:
Твърдост:
8 до 12 dH
Континент:
неизвестно
Биотоп:
Трудност:
Лесно
Слой:
неизвестно
Хранене:
неизвестно
Минимален обем:
неизвестно
Температура:
24° - 26°
pH:
8,1 - 8,4
Вода:
Солена
Връзки за споделяне: