• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 04:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Определяне пола на златни рибки

Започната от danchi, 05.08.2008 08:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gogikz

Щом има точицици трябва да е мъжки.Моя мъжкар на моменти има по-голям корем от женската,но като се разгонят точките силно изпъкват такаче ако има точки е мъжки.Пък и ако са полово зрели трябва да ти преследва женската из аквариума и да я бута по корем с муцуна.Моите ги чакам да почнат да се гонят в общия след това чак ги разделям ако ще вадя хайвер де.И да кажа пробвах това с оплождането на черен телескоп с обикновенна златна,но нищо не излезе нито една рибка не стана телескопче.

Heartwork

Има точици 10 15 точици има значи е мъжкар. Смисъл искам да попитам дали ще имам хайвер а вида на малките не ме вълнува :-)
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

rosi57575

знам че не пиша на правилното място но въпросът ми е: колко голяма (в см) трябва да стане златната рибка за да й се покажат тези полови белези? Моите са около 6см (с опашката) и все още нямат такива белези

koifish

не е въпрос на см а на възраст
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.org%2Fbgz881t9t%2Fwhat_the_symbolism_koi_fish_71938.jpg&hash=9b2aceedc367c13a162c001db33fe29dc72c588d

Andem

Здравейте :)
Нов съм в този форум, в други също нямам регистрация. Приятно ми е, Андрей :)
От два месеца съм горд собственик на две златни рибки. Сега е моментът да ви разсмея... купих двете прасенца и 112 литровият аквариум с парите, които бях заделил за куче. Отказах се от кучето, защото не съм сигурен, че ще го опазя от котката :)
Както и да е, след известен престой в болница се зарекох, че ще внеса в къщата си живот и сега го имам. Две прекрасни същества, в които съм влюбен. Големички са, по 10 сантиметра всяка. Това предполага, до колкото се запознах, че са полово зрели. Купих ги като мъжка и женска. Забелязвал съм няколко пъти "мъжкия" да гони "женската", но до там, нищо не става. Искам да се уверя, че са чифт. Както ви казах, искам в къщата си живот! После ще подарявам малките, но искам да видя живот.
Дано снимките са достатъчно ясни, аз перфектно виждам по "мъжкия" белите точици (брадавички), но дано не си въобразявам.
Благодаря за вниманието и ще се радвам да ми отговорите :)







xoxi

Да това са  точките ,червено белия е мъжки а другата с повече червено е женска но за да имаш поколение трябва да опазиш хайвера защото като хвърлят ще го изядът.

Andem

xoxi,
благодаря за бързият отговор. Днес след работа като видях каква любовна игра настана, излетях на-бегом до магазина и си купих "родилка". Реших да не рискувам и "изцедих" и двамата. После хвърлиха още в аквариума, но иди го гони. Дано хайверът се оплоди. Ако станат нещата ще се похваля с поколението ;)

janeta donkova12

искам да попитам какъв пол ми са телескопите нищо не им разбирам четох рових е не мога и не мога да ги различа черния ми телескоп е на поне едно 2 години да не кажа 3 а белия е малък наскоро го купих но не е повече от 1 годинка ...много ми е интересно моля за помощ...:)

raiko

На тези снимки не може да се види добре. По принцип при мъжките риби могат да се видят брадавици по хрилните капачета и по първият лъч на гръдните плавници. Също така този първи лъч е видимо по-дебел от останалите лъчи:

http://farm1.staticflickr.com/55/147836775_036be40ecf_z.jpg

http://i867.photobucket.com/albums/ab240/fernd/goldfish2.jpg

janeta donkova12

и двете рибки май са женски  поне така си мисля.щом няма точки и удебеляване на перки или по точно не с удебелени първите лъчове.надявах се  бялата даa e мъжка но мерси се пак.

Similar topics (5)

52860

Публикации: 0
Прегледи: 1581

50231

Публикации: 4
Прегледи: 3964

49466

Публикации: 6
Прегледи: 3820

3878

Публикации: 1
Прегледи: 31501

51810

Публикации: 2
Прегледи: 1730