• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 12:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проектоправила на форума към БАЕ

Започната от NO CARRIER, 04.01.2012 01:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Здравейте,

Това е проект за новите правила на форума към Българска Аквариумна Енциклопедия. Моля, прегледайте ги и очаквайте съвсем скоро да влязат в сила. Ще се радваме ако имате конструктивни забележки към тях.

Общи правила

1.1. Всеки има право да публикува мнения в настоящия форум, като не нарушава добрия тон на поведение.

1.2. При регистрация, потребителското име може да бъде написано на кирилица или латиница, може да съдържа цифри и препинателни знаци. То трябва да се вмества в общоприетите норми и правила на поведение. Невалидни регистрации ще бъдат изтривани.

1.3. Един потребител има право само на една регистрация. Повторни регистрации ще бъдат блокирани. При системни нарушения ще изискваме от интернет доставчика на потребителя вземане на съответни мерки.

1.4. Мненията, потребителските имена, аватарите и подписите не трябва да съдържат преки обиди към никой от участниците тук, както и не бива да обиждат или уронват престижа на известни личности. Форумът е на тема акваристика и теми с цел религиозна или политическа пропаганда, както и подстрекаващи към насилие, не се допускат. Правилото важи и за личните съобщения. При забелязано нарушение, използвайте връзката - информирай модератор.

1.5. Българските думи и публикациите на български език ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изписват на кирилица! За целта има бутонче за превключване на клавиатурната подредба във всяка форма за публикуване на мнение. Теми, започнати на шльокавица и съдържащи в последствие обиди към някой от участниците, ще бъдат или затваряни или изтривани, а потребителите - наказвани. Мнения на шльокавица ще бъдат изтривани или редактирани по усмотрение.

1.6. Не се препоръчва на новопостъпили членове да отговарят на теми, в които последното мнение е било отпреди повече от 2 месеца само с цел трупане на постове. Обикновено излиза предупреждение, че в темата е не е писано повече от 2 месеца. Моля, замислете се дали наистина има нужда да отговаряте!

1.7. Форумът има търсене. Използвайте търсачката, преди да започнете да задавате въпроси, по които надълго и нашироко е коментирано. Ако вашият проблем е сходен и откриете подобна тема, продължете я.

1.8. При създаване на нова тема задължително използвайте описателни заглавия. В самото съдържание избройте по-важните факти и обстоятелства на естеството, за да бъдат избегнати недоразумения поради липсата на достатъчно информация, както и ненужното задаване на въпроси. Теми със заглавия от рода на "помогнете, спешно, хееелп, търся" могат и ще бъдат заключвани, изтривани или премествани в архива без предупреждение.

1.9. При дублиране на тема, ако има възможност, новата ще бъде сливана със съществуващата или изтривана.

1.10. Темите трябва да бъдат публикувани в съответните раздели.

1.11. Когато отговаряте, старайте се да не излизате от рамките на темата. Разводняването й с коментари от рода на "-Сигурен ли си? -Дааа -Ами добре тогава" е ненужно и излишно. За целта си има система за лични съобщения. Изключения се правят за окуражаване и изказване на благодарности.
Също се старайте да отговаряте максимално подробно (позволява се прикачване на картинки и/или линкове) с цел постигане на ефективно решение на дискутираната тема. Мнения, състоящи се само от емотиконки или междуметия могат да бъдат изтривани без предупреждение и обяснение. Това правило не важи за раздел Лафче.

1.12. В сигнатурата(подписа) на потребителя не трябва да има много на брой картинки и/или те да бъдат с голям размер. Изключение може да се направи за повече картинки, ако са с достатъчно малък размер на файла.

1.13. Съобщения, обясняващи колко лесно се печелят пари през интернет и приканващи към регистрация, както и всякакъв долнокачествен спам, са АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ тук!

1.14. Забранява се рекламирането на други форуми и собствени сайтове от потребители с по-малко от поне 50 смислени мнения във форума на aquariumbg.com! Това може да става чрез добавяне на ненатраплива връзка в подписа.

1.15. Коментирането на действията на модератор или администратор в публична тема е забранено и може да доведе до изключване от форума без предупреждение. Недоволства се изказват с лично съобщение чрез форума, мейл или други начини, описани в профила/подписа на съответния модератор/администратор.

1.16. Писането на повече от една дума само с ГЛАВНИ букви може да се използва само в изключителни случаи. В противен случай, може да бъде наложено наказание.

1.17. В раздел Фотография се допуска публикуването на авторски снимки само на акваристична тема или свързани с акваристиката - аквариуми, аквариумни обитатели, растения, биотопи. Всички останали неща могат да бъдат публикувани в Лафче, Links или друг подходящ раздел, стига да не нарушават общите правила на форума. Публикуването на снимки на собствените аквариуми става в раздел Снимки на аквариумите на членовете на клуба

1.18. Мненията могат да се променят от авторите им не по-късно от 24 часа от публикуването. Две последователни мнения пуснати в рамките на 24 часа се сливат автоматично.

1.19. Мнения и текстове, публикувани във форума не се изтриват под никакъв предлог, освен ако не са накърнени нечии авторски права или са в разрез с останалите точки от правилата.

1.20. Екипът има право да изтрива/премества/редактира мнения, които са в разрез с правилата.

Пазар

С цел избягване на злоупотреби и/или измами:

2.1. В раздел Предлагам имат право да публикуват обяви потребители, регистрирани най-малко преди 6 месеца и с най-малко 100 мнения.

2.2. В раздел Търся имат право да публикуват обяви потребители, с най-малко 100 мнения.

2.3. Всеки потребител може да коментира всяка обява, като е забранено публичното обсъждане на цената, както и съобщения от типа ,,Имаш Л.С.".

2.4. При първоначално публикуване на обява задължително се посочва точна информация за местоположението и начина, по който може да се осъществи връзка с потребителя / лицето, продаващ / търсещ дадената стока. Задължително се предоставя цялата налична информация за нея (включително авторска снимка и/или описание), за да може евентуалния клиент да е максимално информиран и да няма недоразумения след извършване на покупко-продажбата. Цената се обявява задължително. Чужди снимки и "от интернет" не се приемат!

2.5. Авторите, пишещи в Предлагам и Търся след приключване на сделката да имат грижата да обявяват резултатите, с цел темата да бъде своевременно затворена и преместена в архив.

2.6. Могат да се публикуват обяви за продажба/подаряване/търсене САМО на акваристични и фотографски стоки. По изключение и само с предварително разрешение от екипа могат да се публикуват други неща, като това се упомене изрично в темата.

2.7. Търговците, които не рекламират на сайта нямат право да пускат обяви ,,на едро".

2.8. Темата за общи коментари е тук:
http://aquariumbg.com/forum/pazar/komentari-po-obyavite-v-razdeli-tarsya-i-predlagam/

2.9. Обявите в разделите "Търся" и "Предлагам" могат да бъдат обновявани не по-рано от 48 часа след последната публикация. Изключение правят съобщения когато обявата е за заключване. Забранява се пускането от един член на форума на повече от една обява със сходно съдържание. Правилото не важи за търговците, които рекламират в сайта.

2.10. Обяви тип ,,заменям" могат да бъдат публикувани само в раздел ,,Предлагам".

2.11. Забранява се цитирането на снимки при обновяване на обявата.

2.12. Екипът на Българска Аквариумна Енциклопедия не носи никаква отговорност за обявите във форума.

Всеки потребител си поема отговорността за мненията и темите, които е писал.

С публикуването на мнения и теми във форума, всеки потребител се съгласява с това с текстовете и нагледния материал (снимки, диаграми, схеми) да се разпорежда екипът на aquariumbg.com, както намери за добре в рамките на форума. Текстове от aquariumbg.com или части от тях не могат да бъдат препечатвани извън сайта и форума без изричното съгласие на авторите им.

Нарушаването на изброените правила ще води до предупреждение, а след няколко предупреждения и до забрана за писане във форума на конкретния потребител, IP адрес или област от IP адреси.

Добавено от Longanlon:
и понеже тия правила и наказания звучат малко страшно, ще подчертая, че ако се държиш като нормален човек и не пишеш глупости, никой няма да седне да гледа дали си нарушил т. едикоя си, алинея незнамсикаква. Тука гледаме да сме приятели и да си помагаме, не да се тормозим един друг излишно.

Сайтът и форумът са български, но имаме посетители от други държави. Моля, отнасяйте се колегиално и толерантно към тях.

Правилата могат да бъдат променяни по всяко време от модератор и/или администратор на форума без изрично предупреждение.

С присъствието си тук Вие автоматично се съгласявате с правилата и се задължавате да ги спазвате.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

NO CARRIER

Ето малко разяснения.
Новите правила много малко се различават от старите. Промените касаят предимно пазара. Сами виждате, че вече имаме доста търговци, плащащи за реклама. Ние сме длъжни да осигурим тяхното предимство пред останалите, които не си плащат за това. От друга страна имаме натрупан лош опит с хора, които просто си предлагат секс услугите, колкото и невероятно да звучи това, завоалирани под претекста, че продават рибки. Наскоро получих оплакване от един забит сайт за някаква смотана снимка на плата, че сме били нарушили авторските права - човекът просто имал такава за продажба.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

NO CARRIER

Забравих... Неприятно е, че няма да можеш да се регистрираш за да си продадеш аквариума, от който искаш да се отървеш. Съжалявам. Но това е с цел да се предпазим от хора, които пуснат едно съобщение с недостатъчна информация и никога повече не влязат.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Цитат на: NO CARRIER - 04.01.2012 01:13
Ще се радваме ако имате конструктивни забележки към тях.


т. 1.13  Може да добавиш, че забраната се отнася и за молбите за гласуване за снимки
от разни конкурси. Или поне да важи правилото за 6-те месеца и 100-те публикации.
Често се появяват гастрольори, регистрирани само за да ни агитират да гласуваме
за снимка на бебето им, за да спечелят 20 памперса.

т. 1.18 и 1.19  На няколко пъти по телевизията даваха за един ирландец, който заведе
дело в Европейския съд срещу Фейсбук за това, че си изтрил профила, а те запазили
цялата информация за него. И съдът подгони Фейсбук /и не само тях/ по този параграф.
Демек ако някой иска да изтрие нещо /информация за себе си или собствена публикация/,
не може да му бъде забранено. Знам причините /от Коко/, довели до тези забрани във
форума, но мисля, че рано или късно споменатите точки ще трябва да отпаднат. Аз нямам
намерение да трия нищо, говоря принципно.

т. 2.1  Добре ще е условието за 6-те месеца и 100-те публикации да не се отнася за тези,
които подаряват.

т. 2.4  Крайно време беше за условието за авторска снимка. Много продавачи пускат
страхотни снимки на прекрасни екземпляри от нета, а реалността се оказва съвсем друга.
И доста колеги се подвеждат.

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

tomatomov197

    Относно ограничението в разделите " търся" и " предлагам"  за 100 публикации :  Как някой , който наскоро си е взел аквариум ще си търси оборудване и обитатели ?  Особенно , ако е от по-малко населено място без магазини за акваристика ?   А примерите за раздел " предлагам сме ги разисквали и друг път , но ще дам един пример : имам 80 мнения , но ми се налага да замина за 1г. някъде и искам да си продам рибите на безценица и ще се наложи да напиша в 20 теми неща , които не искам , за да изпълня условието .   Все пак това е форум , а форумът е място за говорене още от римско време  :-)
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

NikolaV

tomatomov197 - абсолютно правилно!
Форумът е форум и е за потребителите, не за търговците. Ако Гошко от Мало Бучино с 3 мнения иска да си продаде гупите и водораслите не може да си сложи банер на форума и това как и след колко мнения си пуска обявата не виждам как пречи на търговците.
Коко, виж Фото форума. Това, че е основно място за продажба на фото техника без грам правила и пълен с всякакви крадци, мошеници и не фотографи не го прави по-малко ценен и е първото място, за което се сещам покрай фотографията.
И сори ама спрях да чета внимателно още на 1.2...Не мислите ли, че това някой да определя кой как ще се казва вече идва малко излишно?
И относно това без "имаш лс". Лично съм свидетел за хора в тоя форум (а и в други), които не знаят какво е ЛС, не виждат, че има нещо, че нещо е забранено за изкачане и тн.

MeTogu

Цитат на: akapulko - 04.01.2012 03:31
Или поне да важи правилото за 6-те месеца и 100-те публикации.


6 месеца или 100 публикации.Защото познавам колеги от форума от преди 5 години и нямат 100 публикации.Той си има пълното право да гласува според мен.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Peza

За мен лично правилото за 6 месеца и 100 публикации също е малко дискусионно. Много по-полезно за пазара ще е да има "форлаге" което да се попълва задължително при публикуването на обява, а за хората неспазващи го ... е не точно наказания ... но мерки в тази насока. Така ще си спестите преди следващата моя (или на някой друг тарикат) обява в раздел предлагам/търся да се появи тема в раздел "лафче" която съдържа точно толкова мои (или на съответния тарикат) мнения колкото ми остават до 100 от типа "1","2"..."59" и "100  *BRAVO* " (например).
6 месеца също ми се виждат множко, 3-4 ми се струва достатъчно ограничаващо в тази насока. Особено за "търся".
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

tonino

То явно ограниченията са само в пазара.Това с 6 месеца и/или 100 публикации и на мен ми се вижда доста.По-добре махнете тези нови правила,а дайте значки на още 5-6 модератора и да има контрол по другите точки от правилата.А за тези, които не ги спазват не  7-10 дни *ban ,а ми 1-6 месеца и готово.

djibarov

Подкрепям последното мнение на Методи  - 6 месеца или 100 мнения. Просто има различни хора - някои могат всеки ден пускат тема /трупат "мнения" /, а други /вкл. и аз/ не пишат "мнения" - просто по-често ползват лични съобщения.

Здравков

Каквито и мерки да се вземат, винаги ще има измамници. Единственото което може да направи е купувача  да прегледа темите и постовете на потребителя който продава съответното нещо.

cwetalin

6 месеца и 100 поста и на мен ми се вижда множко. Аз съм регистриран 2007, но нямам 100 поста. Просто някои не пишат често. А и както казаха колегите по-горе, като съм си купил аквариум преди седмица, купил съм си рибката Х, изчел съм всичко във форума за рибката Х, търговците в сайта не я предлагат, как да си я намеря. Знаем че все още има хора, които гледат слабо разпространени рибки и единствения начин да се сдобием с тази рибка е да питаме в "Търся"

Георги

Проектоправилата са следствие от проблема, че пазара се разраства с бързи темпове и задушава останала част на форума.
Отнема време да се проверява всяка обява и да се наказват тези дето си мислят, че са на битака. Да не говорим за тези дето взимат подарени риби и ги продават.

Предлагайте решения на проблема, не коментирайте сроковете предложени тук.

Аз 3 години не бях влизал във форума, отвратен от това в което го превръщат такива хора и тези които ги мързи да си размърдат мозъка.


AbaddoN

"2.1. В раздел Предлагам имат право да публикуват обяви потребители, регистрирани най-малко преди 6 месеца и с най-малко 100 мнения."

Според мен е по-добре да се намали срока от 6 месеца на 3 месеца и да се премахне ограничението от 100 мнения, така ще се спести излишния спам в останалите теми

tomatomov197

Цитат на: Георги - 04.01.2012 10:58
Проектоправилата са следствие от проблема, че пазара се разраства с бързи темпове и задушава останала част на форума.
Отнема време да се проверява всяка обява и да се наказват тези дето си мислят, че са на битака. Да не говорим за тези дето взимат подарени риби и ги продават.

Предлагайте решения на проблема, не коментирайте сроковете предложени тук.

Аз 3 години не бях влизал във форума, отвратен от това в което го превръщат такива хора и тези които ги мързи да си размърдат мозъка.


Георги ,  във форум от този тип като нашия , най-полезното нещо за един акварист са статиите и темите разискващи различни проблеми и веднага след това е пазара .  Защото предлаганите неща са наполовина по-евтини от тези в магазина .  Не виждам нищо лошо в това .   Вие направихте така , че темата "пазар " да не се вижда човек като влезе във форума , вече не пречи на никой , който не иска да я гледа .  Може да направите и задължителна форма за обяви , за да няма неясни такива .  Може и да увеличите времето за "ъпвъне" на една обява на 7 дни примерно .  А някой , ако продава подарени рибки и го хванем , ще бъде подобаващо обруган в съответната тема  :-D
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Георги

Цитат на: tomatomov197 - 04.01.2012 11:13
Вие направихте така , че темата "пазар " да не се вижда човек като влезе във форума , вече не пречи на никой , който не иска да я гледа.
Не се вижда в последните теми и в непрочетените.
Откакто се върнах тук, за 3 месеца броя потребители се е увеличил с 1,5 хиляди. От тях 100 да са новаци, 10-ина които имат познания останалите какво правят? Въртят какво? Какво да правим с 11,5 хиляди потребителя?
Поправка за броя.

tonino

Моето предложение е също да се намали на 3 месеца времето от регистрацията (без ограничение в броя на постовете) преди да публикуваш обява в "предлагам",а в "търся" мисля, че няма нужда да има някакви ограничения.Примерно и сега получавам запитвания от хора,които имат по-малко от 100 мнения и повечето от тях не са пускали теми в "търся".Друг е въпросът ,че на такива дето в "търся" чакат оферта на ЛС много рядко отговарям.А и съпоставени темите в "търся" с тези в "предлагам" са доста по-малко.

Още едно-две предложения:
Спонсорите да не публикуват в Пазара - за това мисля, че всеки си има раздел.
Направете платени обяви (закачени),така няма да има нужда от вдигане на подобна обява с  :-) *bg* *THUMBS UP* ;-) през няколко дни или седмица-две.


NO CARRIER

Дори някой да започне да спами само за да достигне 100те мнения, ще го спре срокът от 6 месеца. Затова съюзът е И а не или.

Ако някой новодошъл иска да си купи евтино рибки, то винаги може да прегледа офертите в "предлагам" и да си избере подходяща.

Винаги можем да гласуваме доверие на свестни хора и да им дадем право да пишат в пазара въпреки неизпълнените условия. Което ме подсеща, че това трябва някъде да бъде упоменато.

Тома, не съм забравил за обещанието за отметка, чрез която да избираш дали да виждаш пазара или не. Ще стигна и до там.  :-[

Никола, правилата са за да защитават такива, като теб. А не да им създават проблеми.

Акапулко, ако измине месец след като си публикувал статия във вестник, можеш ли да изземеш вестника от всички, които са го прочели? А това за гласуването за снимка трябва да го обмислим и формулираме по-точно.

tonino, до раздела Пазар ще имат достъп абсолютно всички, така че не е проблем да видят обявата ти току що регистрирани потребители.

Ако кажете, ще се напъна да ви извадя статистика колко хора има с нула мнения (изключвам спама в лафче и пазара) и въртящи търговия?! Не, не искаме да си губим спонсорите. Не искаме и да страдат обикновените потребители - след като не познаваш човека, можеш ли да гарантираш, че няма да те завлече с пари или нещо друго?!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

камен чочев

В ebay, безотказно работи т.нар. фиидбек. Ако се въведе тук, мошениците сами ще изчезнат. Един пример: попитах английски доставчик, дали ще има проблем с доставката на жива храна до Бг. След като не получих отговор една седмица си поръчах (копеподи). Пристигнаха умрели. Дадох негативен фиидбек, след час имах e-mail от търговеца, защо не съм му писал да се разберем. На следващия ден парите ми бяха отново в сметката и с експресна доставка получих двойна доза копеподи, плюс планктон в доста по-големи съдове ( и живи) безплатно.

Асен Евгениев

Цитат на: MeTogu - 04.01.2012 09:36
6 месеца или 100 публикации.Защото познавам колеги от форума от преди 5 години и нямат 100 публикации.Той си има пълното право да гласува според мен.
Пак не си разбрал. Предложих това правило да важи за тези, които участват в конкурс в бг мама примерно, и се
регистрират тук само и единствено да ни агитират да гласуваме за тяхната снимка. Даже, според мен, трябва
да им е забранено.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

KapitanNemo

И какво? Като съм член на форума от близо 1 година и имам само 9 мнения няма да мога да публикувам че търся нещо? Това ми намирисва на едни вече за щастие отминали времена, когато за да си повиша степента като научен сътрудник трябваше да си изсмуквам публикации от пръстите. Сега да почвам да се чудя как да направя 100 мнения ли? А защо 100 а не 200 или 500 например за да останат по малко потребителите на форума?

NO CARRIER

Май не четеш. :)

Цитат на: NO CARRIER - 04.01.2012 11:48Винаги можем да гласуваме доверие на свестни хора и да им дадем право да пишат в пазара въпреки неизпълнените условия. Което ме подсеща, че това трябва някъде да бъде упоменато.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

KapitanNemo

И как ще се определят "свестните хора" ? По това в коя партия членуват ли ? Или  на принципа "аз съм човек на..."?

Георги

В профила ти се вижда какво си писал.

KapitanNemo

Къде са бланките и къде ще се подават заявленията за "свестен човек" ? Да побързам докато не са свършили бройките!

Георги

Ако някой се чувства несправедливо наказан досега да се обади.

Здравков

Цитат на: KapitanNemo - 04.01.2012 13:00
Къде са бланките и къде ще се подават заявленията за "свестен човек" ? Да побързам докато не са свършили бройките!
Колега, ненужно иронизираш нещата, това към което се стреми екипът не е да ощети някой, а да направи форума по-сигурен, за да няма страдащи.  :-)

KapitanNemo

И как става това? Като забраним на някой който няма отношение към акваристиката, а е получил като подарък аквариум с две златни рибки да обяви, че ги продава? Явно е по-добре да ги изсипе в тоалетната или да ги пусне в близкото езерце!

NO CARRIER

Съжалявам. Недоволни винаги ще има.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

getsata73

Цитат на: NO CARRIER - 04.01.2012 13:48
Съжалявам. Недоволни винаги ще има.
==============================================================
по-важно е спонсорите да са доволни  :-D
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

KapitanNemo

Много ясно че който плаща той поръчва музиката! Но плащащите явно не са разбрали, че ако не искат сами да си слушат музиката, трябва да внимават каква музика поръчват(чети какви услуги предлагат). Ясно е че ако могат ще ни забранят и да купуваме от чужди сайтове, явно много тъжат за "старото време". 

Здравков

Цитат на: KapitanNemo - 04.01.2012 13:46
И как става това? Като забраним на някой който няма отношение към акваристиката, а е получил като подарък аквариум с две златни рибки да обяви, че ги продава? Явно е по-добре да ги изсипе в тоалетната или да ги пусне в близкото езерце!
Според мен сайта и форума са за хора имащи отношение към акваристиката, все пак БАЕ не е сайт за безплатни обяви, защото примера който си дал е точно за такъв сайт.  *DRINK*

nikolaytoshev

Един глас "ЗА" новите правила. *THUMBS UP*

MeTogu

Цитат на: akapulko - 04.01.2012 12:12
Пак не си разбрал. Предложих това правило да важи за тези, които участват в конкурс в бг мама примерно, и се
регистрират тук само и единствено да ни агитират да гласуваме за тяхната снимка. Даже, според мен, трябва
да им е забранено.
Защо ПАК не съм разбрал.Иде реч за това че познавам хора който са регистрирани 2006 г и имат по 3-5 поста.И 100-те мнения ще го ограничи в това да си пусне обява или да гласува в някой конкурс ли?
Май ти не си ме разбрал.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

terier4o

Според мен , правилото за 100 мнения и 6-те месеца ..... е наистина малко  прекалено .
Нека помислим , какво ще стане .... ако един начинаещ акварист , който няма познания започне да трупа 100 мнения  ... всяка тема ще се напълни с куп мнения от рода на ''ок'' , ''да'' ,''съгласен съм ''  ще има доста постове , от които няма да има никаква полза . Относно срокът 6 месеца ....  на мен ми се струват ужасно много  , месец или два примерно би било много по-приемливо и безболезнено  - относно раздел предлагам , а за раздел Търся .... не мисля , че изобщо е нужно там да се ограничава по някакъв начин публикуването на обяви .
От позицията си на начинаещ акварист и сравнително нов член на БАЕ , бих казал , че на мен ми бяха нужни около една , две седмици за да влезна в час с правилата на форума и '' форумното поведение'' , ако мога така да се изразя .   С останалите предложения за  нововъведени правила съм съгласен  и мисля , че биха били полезни  *privet*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

killiman

За мен новите правила са ОК. Помислено е за всичко и всички. Останалото са волни интерпретации и чисто теоритични постановки. И въпреки, че в началото ще се появи як спам - това ще е буря като в чаша вода, и той ще отмине. Но за сметка на това ще се повиши качеството на форума.

dok70

Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

getsata73

Цитат на: killiman - 04.01.2012 15:28
За мен новите правила са ОК. Помислено е за всичко и всички. Останалото са волни интерпретации и чисто теоритични постановки. И въпреки, че в началото ще се появи як спам - това ще е буря като в чаша вода, и той ще отмине. Но за сметка на това ще се повиши качеството на форума.
========================================================================
Като е''Помислено е за всичко и всички'' ,защо правата ми като член от 1,5 год. и имащ 70 публикации се ограничават ? и как теоретично да стигна'' кота 100'' без излишен спам ,което предполагам засяга голяма част от колегите ??
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

Георги

Това са проекто правила. Подлежат на промяна. Затова се допитваме до вас.

Mirobg

С 4,5 крайника :D съм 'ЗА'.
С изключение на правилото в раздел 'търся',по мое мнение на никому не вреди едно мнение от сорта на ' търся хайверни рибки' от Пешко от Мало Бучино ,регистриран вчера с 1 мнение. Кому би навредил Пешко.
Не забравяйте,че има потребители и потребители.
: 04.01.2012г 16:04ч
Май трябва да има едно правило и за 'мъртвите души'?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

killiman

Цитат на: getsata73 - 04.01.2012 16:13
========================================================================
Като е''Помислено е за всичко и всички'' ,защо правата ми като член от 1,5 год. и имащ 70 публикации се ограничават ? и как теоретично да стигна'' кота 100'' без излишен спам ,което предполагам засяга голяма част от колегите ??

Защото това са новите реалности.
Преглеждайки последните ти мнения видях, че имаш доста широк поглед върху акваристиката и съм сигурен, че съвсем скоро ще наваксаш със смислените мнения.

NikolaV

Коко, от това което прочетох не виждам кое ме защитава мене. Аз във форума не се чувствам застрашен от нищо. Ако си купя умряла риба от някой не мисля, че форумът ще ми е виновен.
Ако Ви се занимава с пазара направете или система от рейтинг важаща само за пазара или просто реагирайте на сигнали за мошеници и тн.

NO CARRIER

Тук е форум за взаимопомощ, а не форум за безкомисионна търговия. Или бъркам нещо?

Адаш, ако нямаше причина, темата с оплакванията нямаше да я има.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

KapitanNemo

Явно яко писане ще трябва да падне! Но затова пък може и ново бизнесче да спретнем, който е "пълноценен" член на форума (6м.&100мн.) може да публикуват срещу заплащане обявите на "непълноценните"(6години&99мн.).

Асен Евгениев

Цитат на: MeTogu - 04.01.2012 14:30
Защо ПАК не съм разбрал.Иде реч за това че познавам хора който са регистрирани 2006 г и имат по 3-5 поста.И 100-те мнения ще го ограничи в това да си пусне обява или да гласува в някой конкурс ли?
Май ти не си ме разбрал.
Мислех, че просто се заяждаш, но явно наистина на вдяваш за какво говоря. Става въпрос за тези,
които се регистрират във форума само и единствено за да агитират да гласуваме за техни
снимки /на бебета, кучета и др./ по знайни и незнайни форуми. И понеже си се хванал за тия 100 поста,
то нека това просто бъде забранено. Въобще не съм споменавал за ограничаване при пускане на обяви
или гласуване. Ето ти един пример и дано вече разбереш, че ми писна да обяснявам.

http://aquariumbg.com/forum/lafche/molya-podkrepete-ni-za-spechelvaneto-na-detski-konkurs/
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Карган

Цитат на: KapitanNemo - 04.01.2012 17:16
Явно яко писане ще трябва да падне! Но затова пък може и ново бизнесче да спретнем, който е "пълноценен" член на форума (6м.&100мн.) може да публикуват срещу заплащане обявите на "непълноценните"(6години&99мн.).

Или пък за по-лесно ще си плаща за реклама, щом иска да печели пари чрез сайта  :-) Но иначе и на мен 6 месеца и 100 мнения ми се струват много. Особенно за хора, които търсят или подаряват.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs6.postimg.org%2F3tsi79bo1%2FDSC0159_350x70.jpg&hash=8e1dae1e0e99dbfd93a27b858abc4b03af9ee6fc
Аквариумът е затворена, функционираща общност на живи същества, а не само просто събиране на растения и животни.

камен чочев

Цитат на: KapitanNemo - 04.01.2012 17:16
Явно яко писане ще трябва да падне! Но затова пък може и ново бизнесче да спретнем, който е "пълноценен" член на форума (6м.&100мн.) може да публикуват срещу заплащане обявите на "непълноценните"(6години&99мн.).
Господин Капитан Немо, няма как някой да те уважава при положение, че от 15 те ти поста, шест са тук и са опити за дребнаво заяждане. Аз съм 100% за такива правила, даже бих отишъл и по-далеч. Прекалено много консуматори има тук, от което акваристиката не печели. Доста хора се опитват да прочетат нещо ново и да го споделят, да преведат или да изкажат някакъв опит, но прекалено много са и тези, които чакат всичко на готово, пък ако може и някой лев да изкарат.

Mirobg

Ето ти един пример и дано вече разбереш, че ми писна да обяснявам.

http://aquariumbg.com/forum/lafche/molya-podkrepete-ni-za-spechelvaneto-na-detski-konkurs/

[/quote]
Ето за това говорим

: 04.01.2012г 17:05ч
Едно мнение и край ...
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

anasarka

Цитат на: камен чочев - 04.01.2012 17:35
Господин Капитан Немо, няма как някой да те уважава при положение, че от 15 те ти поста, шест са тук и са опити за дребнаво заяждане. Аз съм 100% за такива правила, даже бих отишъл и по-далеч. Прекалено много консуматори има тук, от което акваристиката не печели. Доста хора се опитват да прочетат нещо ново и да го споделят, да преведат или да изкажат някакъв опит, но прекалено много са и тези, които чакат всичко на готово, пък ако може и някой лев да изкарат.
*BRAVO* *BRAVO* *BRAVO*
И да не ми е поста досуш спам макар че темата е ясно как ще завърши  *lock  :-D
Идеята за "Мъртвите души" на Миро е много добра, хора които не са ползвали профила си примерно над година да им се премахва регистрацията.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Mirobg

Имали статистика от 11 357 члена колко са активни последните 6 месеца, или година?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

NO CARRIER

http://aquariumbg.com/forum/stats/

Това е официалната статистика. Като цяло мъртвите души не пречат и не товарят форума. В интерес на истината наскоро си мислех да изтрия всички, които имат регистрация, но не са влизали по-късно от един ден след това. Може да си помисля и за всички, които са с нула поста и не са влизали преди повече от 6 месеца назад. Мисля, че преди всеки конкурс периодично се регистрират по един двама колкото за точките.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

И такива теми не трябва да се толерират, тях не ги обичат и в кучешките форуми.

http://aquariumbg.com/forum/lafche/podaryava-li-se-kuche/
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

NikolaV

Коко, не казвам, че няма нужда от регулиране на пазара, но не по този начин. Така покрай кокошкарите и далавераджийте ще страдат и съвсем коректни потребители, които просто скоро са се регистрирали, а това според моите разбирания е тотално недопустимо. По-добре 1000 виновни вън, отколкото един невинен вътре е още принцип на римското право.
Когато там се покаже някой некоректен - бан и готово. Но заради такива не прецаквайте честни и почтени хора без мнения.
Изобщо виждам в правилата едно лошо отношение към новите членове - т. 1.6 ако ще я има то нека да е за всички, не само за новите. Нов член не е равно на неопитен акварист.

MeTogu

Цитат на: akapulko - 04.01.2012 17:24
Мислех, че просто се заяждаш, но явно наистина на вдяваш за какво говоря. Става въпрос за тези,
които се регистрират във форума само и единствено за да агитират да гласуваме за техни
снимки /на бебета, кучета и др./ по знайни и незнайни форуми. И понеже си се хванал за тия 100 поста,
то нека това просто бъде забранено. Въобще не съм споменавал за ограничаване при пускане на обяви
или гласуване. Ето ти един пример и дано вече разбереш, че ми писна да обяснявам.

http://aquariumbg.com/forum/lafche/molya-podkrepete-ni-za-spechelvaneto-na-detski-konkurs/

Аз пък не знам ти какво си се хванал за мен,че ме цитираш.Аз съм казал каквото съм имал да казвам.И не виждам защо според теб аз ПАК не съм вдявал при положение че аз говоря за съвсем друго нещо.Ти не си разбрал за какво говоря.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

NikolaV

Цитат на: anasarka - 04.01.2012 17:43
*BRAVO* *BRAVO* *BRAVO*
И да не ми е поста досуш спам макар че темата е ясно как ще завърши  *lock  :-D
Идеята за "Мъртвите души" на Миро е много добра, хора които не са ползвали профила си примерно над година да им се премахва регистрацията.
Имам регистрации по безброй форуми. Наши и чужди. В някой не съм влизал от години, но ако все пак ми се наложи регистрацията ми е там. Не са ме махнали от никъде за нередовно влизане. Дори и от български форум. Периодично получавам честитки за нова година, рождени дни и тн. от един гръцки и един хърватски форуми, нищо, че не помня кога и защо съм се регистрирал.
Не виждам какво печели форума от подобна мярка.

anasarka

Цитат на: NikolaV - 04.01.2012 18:33
Имам регистрации по безброй форуми. Наши и чужди. В някой не съм влизал от години, но ако все пак ми се наложи регистрацията ми е там. Не са ме махнали от никъде за нередовно влизане. Дори и от български форум. Периодично получавам честитки за нова година, рождени дни и тн. от един гръцки и един хърватски форуми, нищо, че не помня кога и защо съм се регистрирал.
Не виждам какво печели форума от подобна мярка.
Е това си беше просто предложение, помислех че товарят форума по някакъв начин хилядите регистрирани. Но щом Коко каза в последствие че не му пречат, няма проблем, броим поста ми за ялов :-D
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

cwetalin

Според мен не би трябвало да има ограничения за "Търся".
За предлагам - дали просто едно времево ограничение от 1 месец няма да е достатъчно. Мисля че никой няма да се регистрира днес за да пусне обява след месец че си продава аквариумчето. Т.е., дори едно кратко времево  ограничение би спряло дребните мошеници. За тези, които продават подарени неща и които се опитват да се прехранват от "далавери", ограничение от 6 месеца и 100 поста няма да са проблем. Все ще ги натрупат.
Също така мисля че трябва да се увеличи още времето за "up". Поне седмица.
Може правото за "up", а защо не и правото да се публикуват обяви в "предлагам" да е ограничени до някаква разумна бройка на месец. Може тази бройка да зависи от "качеството" на потребителя - от кога е регистриран, колко мнения има и т.н.
Виждал съм по форуми отметка за "полезен отговор", "благодаря" и т.н. Може това също да помогне за оценката на потребителя.

NO CARRIER

Става дума да бъдат изтрити хора, които са регистрирани, но де факто не са влизали във форума. Никой не говори за хора с пуснати мнения или влизали редовно, дори да не са писали.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Цитат на: cwetalin - 04.01.2012 18:47
мисля че трябва да се увеличи още времето за "up". Поне седмица.
И като си окастри и разреди някой растенията в аквариума колко време ще издържат в легена,
докато си ъпва обявата веднъж седмично или по-рядко?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Peza

Аз също си мисля че 1 месец валидна регистрация и 20 мнения, да речем, са напълно достатъчни. 6 месеца и 100 е просто прекалено много. Спекуланти ... винаги и навсякъде е имало и ще има. Но така поне ще намалят регистрации само за едната обява или конкурс, без да се налагат прекалени ограничения непишещи но коректни такива. Все пак каквото се реши .. такова.

Пиша това от позицията на нов потребител чийто теми (50%) са главно в графа "пазар".
Искам да попитам следното нещо ... за тези които разбират от материята:

Възможно ли е публикуването на обява да е под форма близка до регистрацията, т.е. със задължителни полета без които да не е възможно публикуването и.
Възможно ли е към съответната обява да се прикачи бърза връзка към статистиките на потребителя или по-точно последните му мнения и филтрирането на темите му от пазар в отделна графа също с директна връзка от обявата.
Възможно ли е автоматично да се ограничи времето за "up", а за спонсори да се направят изключения.

Наивното ми мнение е, че по този начин ще се допринесе за саморегулирането на пазара и по-малко функции на "падар" на хората потдържащи раздела. Мога да обоснова кое как и защо би ограничило в някаква степен некоректни обяви, но ще е отекчителен и дълъг пост пълен с къде верни къде не мои съждения  :-[

Последните редове са малко в "страни" от темата за правилата. Ако размиват темата или са напълно ненужни нека бъдат премахнати.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

77

аз пък имам предложение да се направи рейтинг на потребителите.
когато човек пуска някакво мнение да може да се дава + или - и по този начин да се прави рейтинг на потребителите.
този рейтинг ще помогне на хората да се ориентират колко достоверно и точно е мнението на всеки един потребител.
може да се ползва и за други цели от администрацията на форума,например хора с минус рейтинг да не могат да гласуват в конкурсите ни.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Асен Евгениев

А каква е гаранцията, че тези плюсове и минуси ще бъдат обективни?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

77

няма как всички да са обективни,но не подценявай толкова хората в този форум.ще видиш че като цяло рейтинга ще бъде обективен.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

_777_

Това с рейтинга мисля че няма да е обективно защото примерно три хлапета които са се регистрирали тук "пляснат" на някой който не им харесва минуси на пет негови поста ей ти -15 рейтинг.Айде честито!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Mirobg

За мен е по-важно прекараното време във форума отколкото мненията,от рода на 'Бременна ли е Скиларията ми?','Мога ли да кръстосам щипогазица с птеродактил?' и др.
По е добре новия потребител да чете от колкото да си чеше пръстите.
Немислите ли?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

paolo6481

Прав си.Но не може ли някой да влезе във форума и да си остави компютъра включен а в същото време да рита топка на двора?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Георги

Това с рейтинга не го ли играхме вече? Карма ли беше или как?

elblanko

Цитат на: _777_ - 04.01.2012 20:37
Това с рейтинга мисля че няма да е обективно защото примерно три хлапета които са се регистрирали тук "пляснат" на някой който не им харесва минуси на пет негови поста ей ти -15 рейтинг.Айде честито!
Много точно казано, а и ще падне едно мазнене, сраАААААшни са ти гупите мнОООООго са готини. Не че на мене ми пречи но тези звезди няма да са обективни и може сериозно да подведат някой. Може да се получи само ако звездите се дават от някой който разбира от акваристика.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Mirobg

Цитат на: paolo6481 - 04.01.2012 20:49
Прав си.Но не може ли някой да влезе във форума и да си остави компютъра включен а в същото време да рита топка на двора?
Незнам, май не? Или греша?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

nikolaytoshev

Използването на рейтинг не е удачно.

NO CARRIER

С рейтинга не стана, пробвахме. Карма беше, да.
Някой дори да си остави компютъра включен, трябва постоянно да опреснява нещо или да рови из страниците на форума, за да отчита, че е вътре. Инак след 5 минути неактивност го брои изключен.
Задължителните полета за попълване могат да бъдат направени във втора версия на форума. Може би февруари или март месец.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

elblanko

Цитат на: NO CARRIER - 04.01.2012 20:58
Някой дори да си остави компютъра включен, трябва постоянно да опреснява нещо или да рови из страниците на форума, за да отчита, че е вътре. Инак след 5 минути неактивност го брои изключен.
;-)
https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/reloadevery/
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Mirobg

[quote author=NO CARRIER link=topic=37311.msg354434#msg354434 date=1325703
Някой дори да си остави компютъра включен, трябва постоянно да опреснява нещо или да рови из страниците на форума, за да отчита, че е вътре. Инак след 5 минути неактивност го брои изключен.
Задължителните полета за попълване могат да бъдат направени във втора версия на форума. Може би февруари или март месец.
[/quote]
Май това е по-добрия вариянт?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Здравков

Аз имам друга идея, тия звездички които са на профилите на всички просто да се дават за заслуги по преценка на екипа, а не заради броя на постовете, така повече хора ще се стараят да пишат смислени постове. И като се има предвид звездичките или там каквото е по-новите членове ще изградят приблизително мнението си.

_777_

И пак ще има сърдити на екипа. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Peza

Цитат на: 77 - 04.01.2012 20:11
аз пък имам предложение да се направи рейтинг на потребителите.
когато човек пуска някакво мнение да може да се дава + или - и по този начин да се прави рейтинг на потребителите.
този рейтинг ще помогне на хората да се ориентират колко достоверно и точно е мнението на всеки един потребител.
може да се ползва и за други цели от администрацията на форума,например хора с минус рейтинг да не могат да гласуват в конкурсите ни.

Цитат на: _777_ - 04.01.2012 20:37
Това с рейтинга мисля че няма да е обективно защото примерно три хлапета които са се регистрирали тук "пляснат" на някой който не им харесва минуси на пет негови поста ей ти -15 рейтинг.Айде честито!
Ще си позволя да споделя наблюденията си относно наличието на рейтинг.

Примерът е от друг форум, на друго място в друго време и е по скоро като допълнение към не малкото теми тук относно наличието на рейтинг. Системата беше следната, от хора с отрицателен рейтинг не можеха да дават такъв. Потребители с нулев даваха/махаха 1 точка от рейтинга. Хората с максимален даваха/махаха 20 (май толкова беше не помня точно). Имаше градация и по тозин начин да "тежи" мнението на хората с положителен и по-голям рейтинг. Напълни се с теми от рода "да разменим точки", "рейтинг за рейтинг" и прочие. Появиха се хора с "дебел" рейтинг които си умираха от кеф да ти пляснат съответно един дебел "-". Т.е. цялата работа се обезмисли и бе по-скоро за намиране на още нещо за "забавление" във форума, но в никакъв случей не бе критерий за нещо. Оставам с впечатлението че кармата тук горе долу е била със същата съдба.


Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

paolo6481

А петолъчките в профилите ни мисля че не означават нищо.На всички ни са еднакви с изключение на модераторите и администраторите
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

NO CARRIER

Хората от екипа в момента се броим на пръсти. Мнението ни със сигурност ще е субективно.
Идеята е някак да се сумира мнението на повече хора от форума, за да се намали субективния фактор.

В много от форумите потребителите имат ранг според броя мнения. И тук беше така. Обаче сума ти народ се напъваше веднага след регистрацията да трупа звездички и решихме, че по-добре да няма такова разделение. И затова всички са равни. Модераторите и админите сме малко по-равни.  *privet*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

paolo6481

Лично на мен ми е безразлично колко и какви са ми звездичките.Добре сте направили че сте ги изравнили.Просто споделих какво съм забелязал за тях :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Peza

Ако чак толкова се държи на звездичките да значат нещо мога да преложа следното, което е и във връска с правилата и темата:
5 звездички = 10 наказания. При всяко наказание да се сваля половин звездичка и така докато свършат. Няма да отразяват нещо кой знае какво но поне ще отразяват "системни нарушители". Субективно също няма да е. Доколко е полезно и нужно такова "обществено порицаване" нека кажате останалите.

П.П. Спирам за днес че оспамих, но пустото като всеки уважаващ себе си БГ най-обичам акъл да давам ;)
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Георги

http://aquariumbg.com/forum/za-foruma/predlojenie-za-reiting/
Стига за рейтинга ;) А тогава бяха много по-малко потребителите.

77

добре навихте ме...
не може ли само модераторите да дават положителен или отрицателен рейтинг?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Здравков

Цитат на: 77 - 04.01.2012 23:04
добре навихте ме...
не може ли само модераторите да дават положителен или отрицателен рейтинг?
Точно това имах предвид и аз.  *DRINK*

abaro

По отношение на рейтинга смятам че има смисъл от него. Но моето предложение е да има само "положителен" рейтинг. Примерно в разни форуми, като че ли най-често руски, съмсрещал възможността да се благодари за някакво мнение на конкретен потребител. Това поне би премахнало машинациите с отрицатения рейтинг, които бяха причината да се изключи тази опция на форума. При този вариант също има възможност за манипулации, но мисля че в крайна сметка ще се постигне търсения ефект.
Според мен не е реалистично да се очаква че модераторите могат да формират реален рейтинг на потребителите.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Nikiengi

Цитат на: paolo6481 - 04.01.2012 22:47
Лично на мен ми е безразлично колко и какви са ми звездичките.Добре сте направили че сте ги изравнили.Просто споделих какво съм забелязал за тях :-)

Напълно споделям мнението! Колкото сме по-равни - толкова по-добре, а когато някой иска да даде съвет или сподели мнение, то няма да е за да трупа"звездички", а защото има опита и помага на другите. Освен това мисля тази работа за плюсове и минуси - накратко може да се злоупотребява с това и по-добре да ги няма!  :-)

trupai

Аз съм привърженик на системата с трупане на "опит", който  "опит" се натрупва в зависимост от това кой с какво се занимава във форума (къде публикува отговори, какви отговори публикува, какви теми започва, колко се посещават започнатите теми, колко време прекарва във форума и т.н.т). Системата с опит е много полезна за ново регистрирани потребители, а и за всички останали.
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

Здравков

Ами идеята на колегата за положителен вот също е добра, това бях го видял в един руски форум.

abaro

Лично аз смятам че не трябва да се трият или ограничават потребителите с неактивни профили. Както по-горе някои писа, по- добре е начинаещите да четат отколкото са се чувстват принудени да пишат из темите. Такива напъни само водят до натрупване на огромно количество безсмислени и заблуждаващи постове и в крайна сметка правят форума трудно четим. Винаги съм твърдял че няколко последователни безсмислени или извън темата постове, буквално унищожават една брилянтна тема от няколко страници. НиколаВ по-рано правилно е писал - не си спомням някъде да са ми деактивирали профила затова че не влизам дълго време. А само форумите на акваристична тематика в които съм регистриран са поне 20. И така се сещам за темата за "консуматорите". Преди 2 години се запалих по риболова. Т.е. върнах се към него след много дълго прекъсване. Естествено се регистрирах в двата най-популярни български форума. Научих много неща от там, тъй-като това хоби също се развива доста динамично, но на практика нямам какво особено да споделя там. Е те там, през 2-3 месеца темата за "консуматорите" става много дискутирана. Като гледам с каква злоба се говори за хората които не пишат редовно и то от хора които иначе са доказани специалисти и дори са си навили на масрафа, както се казва, се почувствах нежелан и напъден. От известно време не влизам изобщо. Убеден съм че ако и тук се тръгне към някаква рестрикция за "неактивните" потребители, много хора, които чувстват акваристиката като ХОБИ а не като начин за изпъкване пред публиката, просто ще спрат да влизат във този форум.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

djibarov

Последното мнение на abaro много ми хареса. И аз мисля така. Форума е много добър и не виждам нуждата от нови правила (може би администраторите ги знаят - но моля да ги споделят с обикновените потребители). Никога няма да има 100% доволни.

paolo6481

Аз снощи влязох в списъка на потребителите.Един пример-papi,регистриран 2006г,прекарано време във форума 0мин.После взех да въртя и другите-ами такива има хиляди.Мисля че наистина има мъртви души.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

jojo

Не ми харесва идеята да се трият профили. Имам поща в yahoo, влизам там през 6м., наскоро получих поздравления, че я ползвам от 10 г. ...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.d256h.com%2Faquaristic%2Fimage025.gif&hash=d89e53039c2c437552e4503b958195480aaad7fbАЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".
Питието определя съзнанието...

abaro

Ясно е че има много мъртви души. Някои са регистрирани за да могат да виждат всички раздели. Поне така беше преди. Други със съвсем "конспиративна" цел, във връзка с някой конкурс и т.н. и т.н. Аз лично не виждам точно такива профили на кого и как пречат. Щом и Коко казва че не натоварват форума едва ли има причина да се трият. Някакво компромисно решение за отсяване на регистрации с чисто неакваристични цели, според мен може да е следното. Профила да се активира, само след представяне на потребителя в някаква специална за целта тема, където с няколко думи човека да опише аквариума си и ако иска себе си.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

NO CARRIER

paolo6481 е вникнал в същността на нещата. Да, навремето се изискваше регистрация за да се виждат някои раздели. Но тогава прекараното време във форума ще е различно от нула. И аз не виждам смисъл от профили с нулев престой. За какво са ни? Да се бием в гърдите, че имаме много потребители? Да се докажем? Пред кого?  8-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

jojo

За нулевият престой съм съгласен, трийте без угризения.
Някога времето на престой даже се виждаше до никнейма, сега не знам къде е.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.d256h.com%2Faquaristic%2Fimage025.gif&hash=d89e53039c2c437552e4503b958195480aaad7fbАЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".
Питието определя съзнанието...

Георги

Темата се измести към рейтинг и профили.
Аз казах, че за 3 месеца потребителите са се увеличили с 1500 във връзка с пазара. С тези темпове след 1 година живот и здраве ще имаме 20к.
Броя не пречи на базата, няма лошо. Но ако да кажем, всеки е искал да се регне някъде и се почва - това име е заето, това също, другото тоже и накрая се регистрираш като "георги-от-подножието-на-планината". Дразни, но не е проблем за форума.

abaro

Аз по отношение на пазара винаги съм бил с много ясни разбирания и много пъти съм го коментирал. Стане ли пазара основната активност на форума - пиши го бегал. Обаче сега съм принуден да се застъпвам за него, щото това ограничение което се предлага, според мен е напълно необосновано и без перспектива за ефективност. Напълно съм съгласен че някакви съвсем минимални изисквания, като 1 месец и 10-ина мнения, могат да имат ефект. Най-малкото ще спрат целенасочените регистрации и ще дадат някаква бегла представа за човека. Но това което се предлага, според мен е напълно излишно и практически ще ограничи много от съвестните потребители. Ами ние примерно от Бургас се познаваме 10-на човека, всички са сравнително надеждни хора според мен, ама едва ли и половината имат над 100 мнения, въпреки че влизат във форума от  години.

PS: По отношение на темповете на регистрация, щях да пиша че това е сезонно явление и ето тази тема е поредния пример - http://aquariumbg.com/forum/bolesti/re-bolestite-v-akvariuma-37361/msg354603/?topicseen#new
Нормално е хора които смятат да си купят или да подарят нещо,  да се регистрират и да прочетат нещо предварително. Сега след празниците темите с Помощ, HELP!!!!!!, Умира и т.н. ще са доста.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Георги

Разбирам те, аз също имам малко мнения за времето от регистрацията си.
Ще се потретя - търсим решение на проблема с бързото регистриране на хора ползващи само пазара.
Сроковете 6 месеца и т.н. са ориентировъчни. Формата за попълване на данните - чакаме следваща версия на форума.
Търсим начин за забавяне на пазара.

tomatomov197

Цитат на: Георги - 05.01.2012 15:49
Темата се измести към рейтинг и профили.
Аз казах, че за 3 месеца потребителите са се увеличили с 1500 във връзка с пазара. С тези темпове след 1 година живот и здраве ще имаме 20к.
Броя не пречи на базата, няма лошо. Но ако да кажем, всеки е искал да се регне някъде и се почва - това име е заето, това също, другото тоже и накрая се регистрираш като "георги-от-подножието-на-планината". Дразни, но не е проблем за форума.
Георги , аз не виждам 1500 теми в пазара за последните 3 месеца , че камо ли да са от нови потребители .   Може би новите са 1500 , но не са се регнали заради пазара .   Аз също имам регистрации в 20 чужди форума , най-много руски и американски .  В някой има рейтинги , в други - не .  Мисля , че за нашата специфична балканска култура е по- добре да няма рейтинги давани от потребителите , пък и от който и да било .   Който влиза често във форума , се ориентира бързо на кого му " тежи " мнението повече и по кои теми . 
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

nikolaytoshev

Профилите с нулев престой, според мен не са ни нужни и могат да бъдат изтрити. Не че пречат, но няма смисъл от тях.

NikolaV

Аз все пак не разбрах какво и на кого пречат потребителите без престой и тн. И не разбрах какво би се спечелило ако се направи. Да може би 90% от тях няма и да разберат, че са махнати или си имат други профили, но една подобна мярка би трябвало да се направи само ако има някаква реална полза от нея. Ако е просто така, да се прави нещо, то по-добре си спестете усилието.
Относно рестрикцийте за пазара. Може например да има едно ограничение от 10-тина поста извън лафче. И не виждам смисъл от ограничение във времето. Много хора отблъскват такива рестрикции.
Давам един конкретен пример с мене. От около половин година кисна и основно чета един чужд форум за съвсем друга тематика. Имам 2-3 поста. Исках да помогна на един човек и за целта трябваше да пусна снимка. Е, да ама не. Може да се пускат външни линкове след минимум 7 поста. И дори и като обикновен текст ти го хваща, че е линк и не става. Еми да си ебат майката, не му помогнах. Вече и почти не влизам там.

Асен Евгениев

Според мен не трябва толкова да се хули пазара. Продажбата, покупката и размяната между съфорумниците
в голяма степен развива акваристиката, а това е една от основните функции на форума. Процентът на
използващите пазара за комерсиални и користни цели е сравнително малък. Може да се вземат някакви
мерки, но да не са драконовски.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Mirobg

Референдум  за най-спорните теми май му е майката.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

NO CARRIER

За пазара ви го казвам в прав текст. Целта е да се пресече подмолната търговия, която някои хора в момента въртят без никой друг да има полза от това.
Защо 100 мнения и защо 6 месеца? Защото ако е един месец, точно тези хора са регистрирани от преди доста повече време. 10 мнения са нацъкани за добро утро. За 100 ще трябва да се потрудят. Ако почнат да спамят - ще изядат сопата и готово.

Потребителите с нула мнения ги забравете засега. Те не са на дневен ред.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Mirobg

Това само нови потребители ли са, или има и стари?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Peza

Извинявам се! Дано не бъда разбран погрешно, но когато след месец (или два) да речем, въпросните хора достигнат 6 месеца и 100 мнения какви ще са новите "проектоправила"?

Искам да светна червената лампичка, да не изпадаме в затворен крък. Дано поста ми е от полза.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

NO CARRIER

Ако допринесат поне с малко нещо за форума, няма проблеми. Добре дошли са.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Mirobg

Некоректни потребители не е ли достатъчно да ги спре?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

NO CARRIER

На практика те не са некоректни. Просто влизат във форума единствено с цел да въртят търговия.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Цитат на: NO CARRIER - 05.01.2012 19:41
Просто влизат във форума единствено с цел да въртят търговия.
Щом ги знаета кои са и с каква цел влизат във форума, триете им поста, банвате ги дългосрочно и готово.
Решавате проблема тихо и кротко, редовите потребители няма и да разберем.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

abaro

Това последното предложение може би е най-удачното досега. Иначе колкото повече се усложняват правилата, толкова се усложнява и контрола върху спазването им.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Mirobg


Цитат на: tonino - 04.01.2012 10:22
То явно ограниченията са само в пазара.Това с 6 месеца и/или 100 публикации и на мен ми се вижда доста.По-добре махнете тези нови правила,а дайте значки на още 5-6 модератора и да има контрол по другите точки от правилата.А за тези, които не ги спазват не  7-10 дни *ban ,а ми 1-6 месеца и готово.
Или това е решението
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

abaro

Докато гледах Алехандро в Домашен арест, пак си мислих за прословутия Пазар  :-D
Според мен за да се намали излишната активност и злоупотребите на този етап трябва да се вкарат малко по-строги правила за публикуване. Формата е най-доброто решение, но щом трябва да се изчака, може временно да се въведат допълнителни изисквания. За да не се правя че откривам топлата вода, директно копирам от форума нарибкатадотцом.
1. При пускане на обява за даден артикул, моля публикувайте пълната налична информация за него! При липса на координати за връзка (включително и телефон за връзка), обявата ще бъде изтривана.
2. Обяви за стоки без обявена цена ще бъдат изтривани.
3. Писането на максимално количество информация относно продаваният артикул е необходимо условие за една коректна и бърза продажба. Обява с информация единствено в заглавието и посочен телефон за връзка не се счита за коректна и ще бъде заключвана. Не се допуска пускането на обяви с оскъдна информация и посочен телефон за връзка.
4. Заглавието на обявата трябва да насочва читателите за същината на обявата. Обява с неясно, непълно или подвеждащо заглавие ще бъде изтривана.
5. Забранено е пускането на обява с ГЛАВНИ букви и всякакъв вид препинателни знаци или символи различни от необходимте за обявата.
6. Ако притежавате стока, която се продава и от друг потребител - НЕ публикувайте своята оферта в чуждата обява, а пуснете НОВА ТЕМА!
7. Наличието на поне една (или повече, ако артикулите са няколко) реална снимка във всяка обява е задължително.
8. При осъществена покупко-продажба, моля уведомявайте читателите на форума!
9. Във всяка тема имате право на едно обновяване ("UP") в рамките на 24 часа.
10. Обява може да бъде пускана единствено от името на притежателя на стоката (продавача). Не се позволява пускането на обяви от името на друг човек или да се предоставят координати за връзка с цел предоставяне на повече информация от друго лице, различно от продавача.
11. При пускане на обява не вписвайте в заглавието "ПРОДАВА"! То се подразбира.
12. Търговете са забранени.

и Допълнителна информация:
....
2. Всички обяви, касаещи предлагането на услуги от фирми или частни лица, асортимент от стоки, стоки в количества, реклама на магазини, се водят комерсиални и се заплащат. Всяка тема, която отговаря на тези условия ще бъде модерирана без предупреждение.

Точки 1, 2, 4, 7 и 10 са задължителни според мен. И да се назначи още един модератор в раздела ако е необходимо. И наистина да се трие без предупреждение и обяснения.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

77

аз да добавя предложение за още 1 точка...
- ъпдейт поне -5% от цената.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

hanuman

Това си мисля, че всеки сам ще си го прецени. Не ми звучи редно да се определя цена за продукта който предлага някой.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

77

ами цената всеки сам си я определя.
като иска повече реклама ,ще прави отстъпка.
всеки сам си решава колко може да си позволи да смъкне.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Nikiengi

Цитат на: 77 - 06.01.2012 01:20
аз да добавя предложение за още 1 точка...
- ъпдейт поне -5% от цената.

За това ако продаваш аквариум или дискуси на 300-400 лева как да е, ама при цена за коренче растение (има доста такива колеги) около 50 ст. е доста пресилено (да не кажа и нещо друго)!  :-(

hanuman

Малка обява в раздел продавам на акварист не мисля, че е реклама. Който иска платена реклама си има банер горе.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

77

уж е така,но за някой си е място за реклама.
разгледай раздела и ще видиш че е така.
да, смешно е да се прави 5% на 2 лв,но трябва по някакъв начин да се ограничат лавинообразното увеличаване на обявите , а след това ъпове докато ти се завие свят.
друг начин е да се направи отделен базар,като в форума да има само линк към него.
там правилата може да са по либерални.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Асен Евгениев

Цитат на: 77 - 06.01.2012 11:37
друг начин е да се направи отделен базар,там правилата може да са по либерални.
Нали една от целите е да се ограничат тези, които се регистрират само и единствено да въртят търговиика. Те ще си се вихрят
и в отделния базар.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

NikolaV

Цитат на: 77 - 06.01.2012 11:37...там правилата може да са по либерални.
Смятам, че това е най-доброто предложение до тук. Направете го отделно, към сайта и всички, които влизат тук за търговия само ще си седят основно там.

77

Цитат на: akapulko - 06.01.2012 12:12
Нали една от целите е да се ограничат тези, които се регистрират само и единствено да въртят търговиика. Те ще си се вихрят
и в отделния базар.
на мен много регистрирани потребители въобще не ми пречат,пречи ми задръстването на сайта с обяви в продажби.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

NO CARRIER

Като гледам, изписаха се 9 страници и не видях да има нещо нередно. Смятам към 1ви февруари да ги въвеждаме правилата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Peza

Цитат на: 77 - 06.01.2012 11:37
да, смешно е да се прави 5% на 2 лв,но трябва по някакъв начин да се ограничат лавинообразното увеличаване на обявите , а след това ъпове докато ти се завие свят.
Пак ще попитам: Има ли техническа възможност, "UP" да бъде автоматочно ограничено? Или: 2-3 дни (седмица ако щете) да е възможно само "edit" без това да "ъпва" обявата.
Цитат на: 77 - 06.01.2012 11:37
друг начин е да се направи отделен базар,като в форума да има само линк към него.
там правилата може да са по либерални.
Единственото което ще се "спечели" е че обявите няма да са видни тук в "Последни публикации". А това предполагам може и сега да се осъществи.

------
Edit:

Я точно преди да го публикувам излезе мнението на NO CARRIER. Което обезмисля моето ... ще го редактирам да оставя видно по същественото от него. (Не съм превърженик на триенето особено, затова ще маркирам текста в жълто да не се чете.)

Еdit 2:
голяма грешка със жълтият текст ... избоде ми очите ... извинявамсе на останалите с тази съдба ... махнах го :[
Еdit 3:
Последен едит и изобщо пост на тази тема.
"последни публикации"  ...  или нагледно:
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

VDO

Цитат на: 77 - 06.01.2012 12:33
на мен много регистрирани потребители въобще не ми пречат,пречи ми задръстването на сайта с обяви в продажби.
Така е най-добре.Ако се пусне отделен линк за пазар ,ще бъде удобно и за двете страни-търсещи и предлагащи,без да се товари форума с подобни обяви.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

NO CARRIER

Това тук е форум за акваристика. Пазарът е придатък към форума, където по-скоро можем да се отървем от нещо излишно отколкото да го ползваме за търговия. Който иска, има поне едно 20 български сайта, в които може да си върти алъш-вериша или да разкара боклуците си.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

VDO

В крайна сметка ,както го направите-така ,за мен лично е без значение.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Георги

Peza, на бял фон жълтото не го чета.

Nikiengi

Дали аз нещо не схващам от цялата тази полемика до момента, все се смятам за човек дето уж разбира, но не виждам смисъл в спора за раздел "Пазар"! Нали и сега в момента той не се вижда в раздела "Непрочетени публикации", пак ли пречи на някого, та чак трябва да се махне, в какво точно се състои проблема? Дали някой ще има желанието да ми обясни! То и в "Лафче" също не се развиват теми за акваристиката, ама излиза на непрочетени.  *dontknow*

tomatomov197

   До скоро излизаха и темите от пазара при непрочетени .  Който не иска , не ги чете . Голям проблем стана !  Ами то не може всички раздели да ни интересуват .  Аз какво да търся при цихлиди или при морски например .  Явно някой с банер е писнал , че му пречат и затова е целия панаир .  Вдигам тих бойкот  *bg*
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

getsata73

Цитат на: Nikiengi - 06.01.2012 13:11
Дали аз нещо не схващам от цялата тази полемика до момента, вси се смятам за човек дето уж разбира, но не виждам смисъл в споза за отдел "пазар"! Нали и сега в момента той не се вижда в раздела "Непрочетени публикации", пак ли пречи на някого, та чак трябва да се махне, в какво точно се състои проблема? Дали някой ще има желанието да ми обясни! То и в "Лафче" също не се развиват теми за акваристиката, ама излиза на непрочетени.  *dontknow*
Каквото и да пише по-горе  знай че става дума за ПАРИ и натискът идва от спонсорите в рекламното каре . Търговията като цяло е слаба и спонсорите мислят че обявите тук им взимат от клиентелата ,за което са прави донякъде .Така че и да има недоволни, ще има нови правила за да ограничат тази търговия.А пък за резултата -ще видим тепърва  ;-)
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

Nikiengi

 *thanks Като мина някой ден през Пазарджик, ще ти пиша да почерпя!  *DRINK*

NO CARRIER

Подчертавам: Промяната на правилата не е продиктувана от оплакването на спонсорите, но ние сме длъжни да си ги пазим!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Георги

Да, за пари става дума. Търсят се модератори, които да поддържат форума в прилично състояние. Коко и аз засега предлагаме по 3000 лв. на месец на кандидатите. Аз съм милионер, Коко е милиардер.
Интервютата ще са на магистралата между София и Пазарджик. Изпратете CV и копие на личната карта.

Благодаря ви за вниманието. Заключвам темата.