• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.09.2020 22:10

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Коментари към правилата на форума.

Започната от Emsi, 03.02.2007 15:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Emsi

Аз съм твърдо за правилата  *THUMBS UP*

А относно точка 4 сега като превеждах забелязах, че има опция да се показва предупреждение при пускането на мнения в тема без нови отговори от Х дни, мисля, че може да е полезно  ;-)

breeze

Твърдо ЗА. Хубав форум без строги правила не може да се прави.
Относно точка 10, едва ли е необходимо да се дават изрично контакти, както и местоположение, ако потребителят коректно е въвел своите icq/msn ID, както и ако редовно си проверява ЛС.
Впрочем то е в негов интерес...
Що се отнася до информирането на останалите за приключването на сделката, според мен това е МНОГО добро и уместно правило. Ако имаше начин и да се направи задължително...
Точка 4 според мен определено има нужда от сериозна ревизия или направо премахване. Първо, дали целта му е била САМО трупане на постове, е много относително. Критериите, които използваме за да "познаем" това, са си включени и в другите точки на правилника - безмислени коментари, прибързани въпроси и т.н. Второ, от формулировката излиза, че се дискриминират новопостъпилите, а смислово е ясно, че никой не трябва да отговаря само за трупане на постове. Иначе ясно е, че най-вече новопостъпилите го правят (общо взето).
Това е от мен, общо взето дребни нещица, като цяло правилникът е супер.

Longanlon

Цитат"не бива да обиждат или уронват престижа на известни личности"

това пък защо?  :-|


discus

Цитат на: Longanlon в 03.02.2007 17:05
това пък защо?  :-|
Това е за хора като теб с остър език :-P

Георги

Добри са правилата. За "търся" и "предлагам" само стоки на аквариумни теми ли са?

niky

Има едно много важно правило, което задължително ще бъде добавено.
Става дума за рекламата и предлагането на стоки във форума.

Както знаете, има 3 сериозно фирми, които предлагат стоките си и си плащат за рекламата тук.

Има и хора, които също се издържат с продажбата на риби, но не са от фирмите рекламиращи във форума. Визирам килимен и Ники с цихлидите, както и Шушлин, но може да се появят и други!

Засега смятам да постъпя по следния начин - ще разрешим на всички, регистрирани във форума потребители да предлагат свои стоки. Но...без никакви цени, реклами и т.н
Публикуване на същото предложение ще може да става след 30 дена.
За което ще следи модератора!

Boby_

Да, правилата звучат добре и спазването им няма да е твърде трудно, а ще подпомогне нормалното общуване във форума.
Ники, понеже се чувствам косвено цитиран в твоя коментар за рекламата (понеже само аз пускам обявите на Ники Николов), ще се съобразя с всяко правило, стига то да е достатъчно ясно и конкретно, без да споря и да коментирам - наистина има нужда от регламент, а границата между информация и реклама, както и между лична обява и реклама е много тънка, така че трябва да се определи за целите на форума.
Все пак не виждам защо трябва да се позволява на едни, а да се отказва на други - може да си има тарифа за еднократни търговски обяви - примерно едиколко си лева за обикновена тема в ПРЕДЛАГАМ, която слиза сама надолу и доста по-висока цена за седмица като "важна тема"... Може да се обмисли това - ще е полезно за всички и ще заличи разликата между две-три фаворизирани фирми и останалите.

Георги

Boby_,
Пледираш за ясност и конкретност, но аз например от тази тема разбрах, че ти пускаш обяви на Николов (не го познавам човека). Ако той няма възможност да пише от свое име, може ти да направиш акаунт за него и да пишеш от него когато се налага.
Относно "фаворизирането на фирми", както го наричаш аз мисля че нещата стоят така - има цена за отделна секция във форума с името на фирмата и банери - плащат си фирмите. А ти предлагаш да има *специални* правила за друг вид хора , търговци, фирми - това е нещо подобно на фаворизиране - да нагодиш/промениш правила заради това че ... нещо си....
Относно търговците аз предлагам на администраторите да сложат надпис "търговец" вместо статуса "нахитрял", "начинаещ" и т.н. Щом е търговец това не е лична обява.

Boby_

Цитат на: Георги в 05.02.2007 11:11
... А ти предлагаш да има *специални* правила за друг вид хора , търговци, фирми - това е нещо подобно на фаворизиране - да нагодиш/промениш правила заради това че ... нещо си....


Нищо такова не предлагам, искам само да има ясни правила за това кой, как и какво може да публикува във форума. Досега такива нямаше - пускам обява с цени, някой реве, пускам обява без цени, друг мърмори...
По-добре изобщо да се забрани пускане на обяви, отколкото все да има някой недоволен.

77

боби,аз мисля че форума е създаден за любителите,а търговците като публикуват(рекламират)да си плащат.
който търговец му свиди да плаща за реклама да си направи собствен форум или сайт.
аз като търговец не съм срещал свястно място да рекламирам без пари,и ако продавах рибки или уникални криптокорини бих си платил тези 100-200 лева без да се замислям.

Rissy

ти като си такъв плащач защо не си взе сингапурска ричия лятото

Георги

Боби,
Политиката си е на собственика на сайта. :) Като любител не ме хвърля в недоволство кой как си обявява стоките във форума. Казах си мнението за "фаворизирането" в контекста на твойте думи. Иначе колкото по-ясно толкова по-ясно :)

N.Nobs

Цитат на: Rissy в 06.02.2007 22:10
ти като си такъв плащач защо не си взе сингапурска ричия лятото


Щото устата ви е по голяма от разбирането.А не като да не разбирате  8-)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Stas

И понеже заради разни анонимни к....айци темата се отклонява от същността си...

Смятам, че правилата са резонни.
За правило 4. е написано не, че не може, а че не се препоръчва и то с цел трупане на постове. Малко е разтегливо това и не знам дали може да се нарече правило нещо, което просто "не се препоръчва".

Като цяло забележки нямам и смятам, че модераторите е хубаво да се позовават на точките от правилника при модериране. Това с цел избягване на конфликти и разногласия.

За търговските интереси - има си собственик, да реши.
Аз не смятам, че обява в разделите за обяви може да бъде разделена на професионална и любителска.
Ако някой търговец смята че му отива да пуска обяви там - да действа! Едва ли пречи на някого...

Longanlon

Цитат на: Stas в 07.02.2007 00:12
Аз не смятам, че обява в разделите за обяви може да бъде разделена на професионална и любителска.
Ако някой търговец смята че му отива да пуска обяви там - да действа! Едва ли пречи на някого...


И аз смятам така. Ако пък иска темата му да е залепена отгоре: пито-платено.