• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.01.2021 21:09

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Зелени “точковидни” водорасли

Започната от marinko7, 17.09.2009 13:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

marinko7

От няколко дена забелязвам ,че на част от стъклото са се завъдили от този вид водорасли,но забелязвам също ,че и гупите адски много им се кефят.Какво ще ме посъветвате да оставя ли една малка част да си похапват или да ги махна,а също за биологичният начин за справяне с такива водорасли кой вариант е по удачен "Анцитрусите" или "CAE".A иначе причината за появата е известна и отстранена,дължи се на по голяма осветеност.
"КАРАШ ЛИ БЪРЗО,ЩЕ ТЕ НОСЯТ БАВНО"

valnata

Мен ме дразнят много тия точки. В предния ми аквариум се бяха появили доста, и ги почиствах редовно с гъбичка. Сега в новит аквариум все още нямам от тези гадории. Гледам да го предпазя от слънчевата светлина като пускам щорите. Докога ще го опазя  *dontknow*. По-добре ги махни че много загрозяват гледката. :-)

NO CARRIER

Намаляване на времето за светене до около 8 часа обикновено помага. Както и по-честа смяна на водата, съчетана с по-малко хранене.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

vankobarabanko

   а също за биологичният начин за справяне с такива водорасли кой вариант е по удачен "Анцитрусите" или "CAE".
Най-добра работа според мен ще ти свършат анциструси+охлюви неритина,но така или иначе те няма да могат да изчистят всичко!!
На всеки удар можеш да отвърнеш,освен на слънчевия!!!

NO CARRIER

Точките ги ядат само неритините. Анциструси, САЕ, отоцинклуси - цъ.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Bai Pe6o

Планорбисите също имат частичен успех с тези мизерии.  *THUMBS UP*

stenli

И в крайна сметка, каква е ползата от тези животинки да помагат, като предпоставките за появата на алги, явно са налице!

marinko7

Както вече писах във 1-ят пост проблема е локализиран и отсранен ,но по принцип съм привърженик на биологичният начин на справяне със проблеми във аквариума,а не със добавянето разни химии и препарати.Просто бях чел една статия за 1 момче където искал да създаде аквариум във който обитателите да се грижат за него, и аз се запалих да постигна нещо такова,да направя една малка затворена екосистема,както е във природата но там всичко е изчислено до съвършенство,и просто ние можем да пресвсъздадем само една много-много малка част,но което си е цял успех във карйна сметка.
"КАРАШ ЛИ БЪРЗО,ЩЕ ТЕ НОСЯТ БАВНО"

vankobarabanko

  Трябва да научиш обитателите да сменят и водата  *THUMBS UP*
На всеки удар можеш да отвърнеш,освен на слънчевия!!!

marinko7

хахахах тука ме хвана ,туй ще си е мое задължение.Браво за остро *THUMBS UP*умието.
"КАРАШ ЛИ БЪРЗО,ЩЕ ТЕ НОСЯТ БАВНО"

marinko7

Днес пуснах 2 малки анцитруса със размер горе долу 2 см,и за няма и 1 час ,вече нямаше и помен от малката група водорасли,а и да питам със този размер горе-долу на каква възраст са анцитрусите.И двечките нямат мустачки ,това означавали,че са женски.
"КАРАШ ЛИ БЪРЗО,ЩЕ ТЕ НОСЯТ БАВНО"

Живко

Мустаци или рога?
Полов деформизъм се появява доста по-късно, при анциструсите.
Никой не се е родил научен.

phoenix9040

   Специално за малките зелени точки се появяват и когато нивата на нитратите са прекалено големи или другата крайност когато ги няма. Определено анцитрусите се справят добре с тях, но охлювите неритина и тези които са като миди (Мишо Калкана ги има) са шампиони.
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.