• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 05:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

зелената вода

Започната от bobi, 25.05.2006 21:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

discus

Цитат на: "Stas"Еуглената

Еуглената е животно както и хидрата, вярно че се храни чрез фотосинтезиращите водорасли в нея,но ако няма светлина се храни като животно, НО ЕУГЛЕНАТА трябва да я вкараш с нещо. Цъфтежа е чиста проба разрастване на зелените водорасли порите на които си ги има във водата.
Стасе извинявай , но някой като каже че му цъфти водата и веднага за еуглена говориш, вземи прочети малко, а след това се изкажи.

п.с. Съжалявам ако те засягам, но в случая (цъвфтеж на водата) си далеч от истината  :beer  (да се разглежда като пиене на КОЛА че май и ти не пиеш алкохол)

Stas

Цъфтеж на водата (зелена вода) най-често наричаме точно наличието на зелена еуглена. (Даже единия от методите за премахване включва жива дафния, която се храни с нея...).

Никак не ме засягаш, но в случая мисля, че грешиш.

Не знам дали си имал такъв проблем, но аз съм се сблъсквал с него, така че и опит имам. Мерси за урока иначе... :wink:

discus

Цитат на: "Stas"Цъфтеж на водата (зелена вода) най-често наричаме точно наличието на зелена еуглена. (Даже единия от методите за премахване включва жива дафния, която се храни с нея...).

Никак не ме засягаш, но в случая мисля, че грешиш.

Не знам дали си имал такъв проблем, но аз съм се сблъсквал с него, така че и опит имам. Мерси за урока иначе... :wink:

Еуглената със затъмняване никога няма да я изтребиш, докато цъфтежа на водата(зелените водорасли) ще ги изтребиш със затъмняването, ето на това се опитвам да акцентирам. Ето ти едно определение "Цъфтеж на водата - бурно развитие на фитопланктон (синьо зелени водорасли) във водните басейни, което предизвиква изменения на цвета й и появата на неприятен вкус и мирис; = еутрофикация; = еутрофия.". Пусни един search в Google и вземи прочети. И да повторя еуглената не е ВОДОРАСЛО, тя е животно.

botzi

аз си мисля че при мене проблема е точно фитопланктона(синьо-зелените водорасли) , а иначе имам хидри в аквариума които незнам дали не ядат въпросните еуглени( те са камшичести доколкото си спомням) , или само по едри ракообразни и др. подобни.

Similar topics (5)

3846

Публикации: 23
Прегледи: 9003

9683

Започната от kabela


Публикации: 32
Прегледи: 19985

14691

Публикации: 4
Прегледи: 2294

2295

Публикации: 8
Прегледи: 4901

39549

Публикации: 5
Прегледи: 3954