• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
22.01.2021 07:07

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

това бялото водорасли ли са !?

Започната от petiofinoza, 13.02.2010 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

petiofinoza

Аквариумът е на десет дни. 40 л. Постоянно си работи и помпата, и кислородът си върви, температурата е 25-26 градуса. Преди около 4 дни пуснахме рибки и вчера забелязах това бяло меко влакнесто нещо, което го има единствено по гумените части на нагревателя, по тръбичката за кислорода и по лепката на термометъра. По растенията няма такова нещо (ехинодорус, криптокорина, валиснерия и роголистник). Рибките са си ОК.


Също интересното е, че сомоът вече не се захващат по тези части, а в началото като го пуснахме ходи по тях и ги смука (златен анциструс)!?
*dontknow*

Raven

Това е бактериална колония, смята се че е безопасна но все пак я махни.
Извади го и го изтъркай с хладка вода- това ще е достатъчно.
Такива колонии от бактерии се образуват по нови корени сложени в аквариума или на дифузьора за СО2 примерно.

Рибите не ги ядът с изключение на някой анциструси и то рядко, а при умирането си може да замърсят водата, така че ги изтъркай и ако се появят пак- повтори процедурата, не са особено упорити.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

petiofinoza

 *thanks  Мерси, ще те послушаме !

petiofinoza

Слад измиването на тези части и маркучето за кислорода, бактериите се появиха отново. С огромна изненада обаче установявам, че хелера ми си похапва от тях!   *YES*
: 25.02.2010г 19:07ч
Вече няма и следа от тях! И акото му е бяло ! Дано това меню да не се дължи само на принудителния глад, на който беше бодложен хелера!

muk_83

Евала само за сомчета пише сега и търкай да ама моят е 360 л. и всичко е готово в него.НИКОЙ НЕ ПИШЕ ТОВА СЕ ТРЕПЕ С... Изчетох всички теми тук няма нищо за това бяло мъхче.

paolo6481

Напротив-на няколко места пише че това се трепе с антибиотик.Но антибиотика трепе и други бактерии които смятаме за полезни.Така че не върви заради бълхите да изгорим юргана.