• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.10.2020 04:04

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Thread algae

Започната от 77, 09.09.2004 12:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

77

появиха се някави водорасли приличат на брадата но са по дълги и тъмнозелени на цвят и повечето са на горната част на растенията ,някои имал ли е същият проблем :?: осветлението е сравнително силно(2 броя 36 вата аква стар  ,1 брои 36 вата гро лукс,1 брои 40 вата флора гло+рефлектори)за повече и да искам няма място.подавам со2 от бутилка,торя(съмнявам се че желязото е проблема)

miTko

:shock: Брех, 4 лампи...това на колко литров аквариум? :?:
Разни мои АКВАРИУМИ 

niky

А досега имал ли си нещо подобно? Какъв ти е филтъра, да си купувал ново растение, риба?

Raven

възможно е да са нишковидни зелени - те се появяват от силно осветление, приличат на къса четка,чел съм че при флора гло често се получава.77 - искам да те питам ,понеже виждам че се занимаваш с оптика-рефлектора ми е цяло огледало залепено на капака ,горе долу колко му е светоотразяването в смисъл колко ми увеличава ватовете.знам че огледалото има почти 100 процента отразяване :roll:Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

досега съм нямал подобен проблем,преди 3-4 месеца имах брада но си купих система за со2 и тя изчезна удивително лесно,друг проблем с които се борих доста време бяха бактерии по повърхноста на водата при тях какво ли не опитах но все неуспешно,докато не купих пеноуловител (поне алиса33 така го водят)на хаген прекарах ги през ув лампата и ги отвъдих.почвам да се питам защо все сравнително непознати проблеми ми се случват :cry: иначе си сменям 40 %вода всяка седмица,чистя филтъра(външен прожект 1600 л ч)поне на 10 дни.преди няколко дни си взех две критокоринчета ама нямаха нищо по тях и все още нямат :?: между другото имали тъмнозелена брада,тъпо е ама незнам какво да си мисля :oops:

Raven

току що се прибирам и видях че брадата ми умира :cry: вчера я гледах злобно сигурен съм че нищо и нямаше а днес умира масово,като изгнила е смачкана и обезцветена,много ми е странно даже малко се притеснявам,лошото е че не знам от какво за да дам рецепта -пускам СО и торя,филтърация нямам,осветлението ми е силно а от 2 дни го усилих до около 0.85 вата и растенията тръгнаха като луди въпреки че водата зеленее и е на границата да цъфне но се надявам растенията да изпреварят цъфтежа.много странно :shock: иначе брадата в оргинал е бяла а черна стои защото улавя хранителни частици но ако я промиеш с спирт става чисто бяла,така че може да има и зелена.бактериална ципа имам постоянно поради липсата на филтър но я изсмуквам с полегато поставен маркуч на повърхноста на водата ,този пеноуловител към филтъра ли ти е включен?а също и ув лампата?предполагам че осветлението ти е силно,ако не гледаш само растения не трябва да ти е повече от 0.5 вата и нитратите да са ти нула,при мен гледам да са 5_10мг. на литър,иначе тръгват водораслите.особено криптокорините не обичат силна светлина - зеленясват и "лягат"по дъното.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

веско

И аз имам същото чудо,но странното е че е само на едното листо на анубиаса.На другите растения нямам такова нещо.По листата на анубиаса имам светли точици.

Raven

сигурно е на най старото листо.а точките са ксенококус,появявят се само от излишък на светлина,пробвай го на сянка.анубиаси гледам доста от отдавна и мога да ти кажа че обичат две неща - сенчица и да не го бараш, и тогава изкарват големи месести и чисти листа, но не трябва да има пряко осветление-светлината да се процежда през други листа.и в никакъв случай слънце- ксенококуса излиза точно там.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

Цитат на: "raven"бактериална ципа имам постоянно поради липсата на филтър но я изсмуквам с полегато поставен маркуч на повърхноста на водата ,този пеноуловител към филтъра ли ти е включен?а също и ув лампата?предполагам че осветлението ти е силно,ако не гледаш само растения не трябва да ти е повече от 0.5 вата и нитратите да са ти нула,при мен гледам да са 5_10мг. на литър,иначе тръгват водораслите.особено криптокорините не обичат силна светлина - зеленясват и "лягат"по дъното.
при мен бактериалната ципа се появи след като увеличих осветлението,при всички полжения трябва да се премахне защото спира светлината към растенията иначе е безвредна поне така пише в руските сайтове. пеноуловитела се включва към входа на външният филтър и засмуква постояно вода от най горния слой,дали трябва да минава и през ув лампа не съм сигурен аз я имам преди това и я използвам.мисля че осветление от 0,7 вата на литър не е чак толкова много,само дето ми е висок аквариума(68 височина)и отгоре светлината е доста повече от колкото на дъното.

Raven

значи ув лампата ти е вградена в външния филтър,това по скоро се води ув филтър,значи при мене няма да стане ,не искам да слагам филтър най малкото пък външен.чудех се дали няма някакви ув лампи подобни на обикновенните пури , по би ми свършила работа....много не разбирам от тези неща а и от търсенето в форума нищо не разбрах :DБаннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

исках да кажа че не съм сигурен дали точно ув лампата ги убива тези бактерии,може и самото движение през тръбите и филтъра да ги затрива,но пеноуловителя е направен за външен филтър.тия ув лампи които убиват бактериите са вредни за очите на хората и животните,тъй че неможе да ги сложиш.

Longanlon

Цитат на: "raven"брадата в оргинал е бяла а черна стои защото улавя хранителни частици но ако я промиеш с спирт става чисто бяла,така че може да има и зелена.


hehehe - kakwoto i da promie6 sys spirt ot akwariuma si 6te stane bqlo - daje i ribite. Braadta si e tymna.

Vlado

От въглеродния диоксид е. С него се хранят всички фотосинтезиращи организми и понеже алгите са по-конкурентни от растенията избуяват. Ако всичко вурви добре, след време ще се уравновесят процесите.

веско

Цитат на: "miTko":shock: Брех, 4 лампи...това на колко литров аквариум? :?:
Аквариума е 400литра и наистина е страхотен(де и моя да изглеждаше така :oops: )Вчера го видях и бях очарован,само трябва 77 да се престраши да го снима :lol:

77

мерси за рекламата